2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

Bandelė 'Žievelė' / Cinnamon Buns


Minkštos mielinės tešlos bandelės, sluoksniuotos cinamonu, cukrumi ir sviestu.


Seniai buvau kepusi bandelių. Taip seniai, kad buvau užmiršusi, kokios skanios šviežiai keptos mielinės bandelės, o koks puikus cinamono kvapas! Bandelės puikios. Minkštos, purios, subalansuotas cukraus, cinamono kiekis. Man tobula. Neturiu ką pridėti, ar atimti. 

2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Tortas keptas keptuvėje / Pan Baked Layer Cake


Paprastas, greitas tortas keptas keptuvėje.


Ilgai svarsčiau, ar dalintis šiuo receptu, ar 'palaidoti'. Bet visgi pasitarusi su vyru, nusprendžiau jį paviešinti. Kodėl gi taip dvejojau? 

2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Varškės sausainiai / Cottage Cheese Cookies


Paprasti, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su varške ir cukrumi.


Vakar priešpiet aplankė kepimo manija. Atradus minutę kitą, pasiraitojau rankoves, pasirišau prijuostę ir kibau į darbą. Šaldytuve turėjau varškės pakelį, todėl iš lietuviškų receptų knygos išsirinkau varškės sausainių receptą. Ko tikėtis daugmaž numaniau... Jau buvau kepusi panašius Sviestinius varškės sausainius, o ir jų skonis pažįstamas nuo vaikystės. Vaikystės varškės sausainiai. Paprasti, nesaldūs, trapūs, pusiau sluoksniuoti sausainiai su cukrine plutele. 

2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis

Madlenos / Madeleines


Klasikinės minkštos, purios, saldžios madlenos.


Madlenų formą turėjau spintoje gal kiek mažiau nei metus. Nenaudotą... Chi chi. Vis mintyse ruošdavausi bandyti, kokį receptą, bet taip to ir neįgyvendinau. Iki šiandien... Šių madlenų receptą, o tuo pačiu jau išbandytą rezultatą radau Skonių Klubo UK grupėje Facebooke. Šiandien pasitaikė gera, darbinga nuotaika, nusprendžiau imti jautį už ragų ir kepti kepti kepti. Varškės sausainiai iškepti, bandelės dar kyla, o madlenos jau atvėsusios ir pagaliau, paragautos! Pirmosios mano gyvenime. Skanu!

2015 m. gegužės 7 d., ketvirtadienis

Citrininis rikotos pyragas / Lemon and Ricotta Cake


Rikotos pyragas su citrina ir migdolais.


Turiu tokią ydą prisipirkti produktų, o po to galvoti, ką iš jų pagaminti. Tai susiję tik su kepiniais. Matyt, silpnybė... Vis galvoju, kad prireiks, užsimanysiu, ko nors skanaus, 'iškasiu' kokį gerą receptą, o po to neturėsiu produktų ir graušiu nagus. Nors tai ir nedažnai pasitaiko, o geriau pagalvojus, turbūt niekada. Chi chi. Tačiau lentynos vis pilnėja kokosų, sojų, kondensuotu pienu, karamele, įvairiais sausainiais, riešutais, sėklomis, įvairių miltų rūšimis ir t.t. Na, o šaldytuvą užgrūdu kreminiu sūriu, jogurtais, grietine, sviestu (!), grietinėle, maskarpone ar rikota. Dažnai po to save keikiu, kam tiek vienu sykiu visko prisipirkau, juk nespėsiu per savaitę sunaudoti. Prisižadu daugiau taip nedaryti, o kitą apsipirkimą vėl paleidžiu vadeles. Taip ir sukuos savo silpnybių rate. Cha cha. Šįkart turėjau rikotos, kalną citrinų, pamėginau šį pyragiuką. Mums jis labai labai... 

2015 m. gegužės 5 d., antradienis

Austriškas varškės pyragas / Austrian Curd Cheesecake


Drėgnas varškės pyragas-apkepas su razinomis, citrina ir migdolais.


Šį pyragą pamačiau Marry Berry knygoje. Peržvelgiau ingredientus, pasirodė labai panašus į mūsų lietuvišką varškės apkepą, tačiau knygoje pavadintas Austrišku varškės pyragu (Austrian Curd Cheesecake). Nusprendžiau pamėginti ir patikrinti skonį bei panašumus. Mano išvada - tikrai labai panašu į saldų varškės apkepą su citrinos rūgštele. Vyras griežtai teigė, jog tai pyragas, o ne apkepas, bet 'žiauriai' skanus. Man patiko, nes pyrage yra įvairių skonių: citrinos, razinų, migdolų, varškės. Viskas labai dera. Pyragas drėgnas, minkštas. Čia susipina citrinos kvapnumas ir rūgštelė su razinų saldumu. 

2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Mini Oreo sūrio pyragaičiai / Mini Oreo Cheesecakes


Gražūs, greiti, lengvai paruošiami, kreminiai mini Oreo sūrio pyragaičiai.


Esu labai didelė sūrio pyrago/tortų gerbėja. Turbūt pastebėjote... Chi chi. Pamačiusi šiuos mini sūrio pyragaičius, aišku, kad jų užsigeidžiau. Labai patiko idėja, greitas ir lengvas paruošimas, o ir kas atsisakytų Oreo sausainių? Tik ne aš! Rezultatas - daugiau nei geras. Man čia - tobulas skonis. Reikėjo daug valios pastangų, kad nesuvalgyti vienai visų iš karto. Stengiausi per daug nepiknaudžiauti ir mėgautis kiekvienu kąsniu. Labai labai gardu. Labai pagelbsti pyragaičių dydis - keksiukas. Normuota saldumo dozė. Puikiai tiks vaišinti svečiams, juk nereikia pjaustyti ir dalinti kiekvienam atskirai. Beje, tai žymiai greitesnis sūrio pyrago/torto variantas. Kepa labai trumpai, o ir šaldytuve laikyti reikia ne taip ilgai. 

2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Rikotos blynai / Ricotta Pancakes


Purūs it debesėlis, labai skanūs rikotos blynai.


Turiu ne vieną jau išmėgintą, išskanautą receptą su nuotraukomis kompiuteryje, bet vis dar liaukiantį savo eilės. Paskutiniu metu tapau labai priekabi. Norisi dalintis tik labai gerais ir užtikrintais receptais. Gamindama, ragaudama vis dažniau ieškau 'kabliukų' ir idėjų, ką galima būtų patobulinti. Šiuos blynus kepiau tris kartus ir, pagaliau, esu visiškai patenkinta atradusi tobulą ingredientų balansą. Blynų tekstūra - puiki: puri puri, o skonis taip pat labai geras. Nesinori nei stiklinės pieno, nei uogienės, tik pačių blynukų. Rekomenduoju. 


2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Keturių sezonų pica / Four Seasons Pizza


Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis.


Pradedu jausti lyg dirbčiau picų restorane. Paskutiniai du receptai - picos. Ta pati knyga, tas pats autorius, ta pati picos tešla, skirtingi ingredientai, skirtingi skoniai. Šiandien - Keturių sezonų pica su kumpiu, artišokais, grybais ir alyvuogėmis. Judam...


2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Klasikinė pica 'Margarita' / Classic Pizza 'Margherita'


Klasikinė, paprasta pica su mocarela ir bazilikais.


Dievinu itališką virtuvę, itališką kultūrą, kalbą ir šalį. Taip, tai mano svajonių kampelis. Nežinau, ar būtent todėl, bet mūsų įprastinis kasdienis maistas vis dažniau ir dažniau iš šio krašto virtuvės. Iš tiesų, anąkart kolega darbe paklausė, ką dažniausiai gaminu namie ir nesudvejodama pasakiau: 'Italian Cuisine!'. Tada susimąsčiau, jog esu lietuvė, gyvenu Anglijoje, dirbu japonų restorane, bet vis tik dauguma mano gaminamų patiekalų namuose yra būtent italų virtuvės. Jau išmokau gaminti ne vieną gardų itališką patiekalą: įvairias sriubas, troškinius, užkepėles, makaronus, o anąsyk aikčiojau nuo super minkštų ir nepakartojamo skonio Meatballs Napoletane. Kirto visi su pasimėgavimu. Tiesa, savo antrųjų patiekalų atradimais čia nesidalinu ir pasilieku sau poilsiui, gaminimui ir ragavimui be streso, fotoaparato. Tik kepdama picas, šia nuostata nesivadovauju ir visad stengiuosi pasidalinti. Štai, Jums paprasta klasikinė vegetariška pica 'Margarita'. 

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai / Chocolate Cookies


Skanūs šokoladiniai sausainiai.


Kai kepiau 'Grybukus', liko tirpinto šokolado nuo kepurėlių dekoravimo. Mąsčiau, kur jį panaudoti ir, štai, visai neblogas, greitas ir skanus rezultatas - šokoladiniai sausainiai.

2015 m. balandžio 1 d., trečiadienis

Grybukai / Sweet Mushroom Biscuits


Minkšti, skanūs, biskvitiniai grybukai. 



Neįsivaizduojat, kaip sunku susikaupti ir aprašyti šį receptą bei jo gaminimo procesą. Visko tiek daug ir ne viskas rožėmis klota... Bet pabandysiu. 

Grybukai man visuomet buvo kažkas nepakartojamo, šventiško ir labai gardaus. Nors mano mama jų niekada nekepdavo, o ir aš pirmą kartą juos pabandžiau tik dabar... Taip, tai mano pirmieji baravykai! Kaip Jums?

2015 m. kovo 29 d., sekmadienis

Brauniai su kreminiu sūriu / Cheesecake Brownies


Dailūs, saldūs, minkšti, labai skanūs, brauniai su kreminiu sūriu.


Jei man reiktų įvardinti skaniausius kepinius, tarp jų tikrai būtų brauniai ir sūrio tortai/pyragai. O abu dalykus sudėjus į vieną vietą, gausite super duper skonį. Man šitie brauniai - vienas įsimintiniausių ir gardžiausių mano kepinių ir, beje, gana paprastai bei greitai pagaminami. Viską sudėjus - puikus receptas!

2015 m. kovo 25 d., trečiadienis

Sausainiai 'Jūratė' / Crumbly Butter Cookies


Trapūs sausainiai barstyti cukrumi ir aguonomis. 


Atėjau pasidžiaugti! Vakar gavau siuntinuką iš Lietuvos su puikia knyga labai ilgu pavadinimu - 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'. Tai unikali konditerinių receptų knyga, kurią kūrė ir tobulino Lietuvos maisto technologai, meistrai, konditeriai, remdamiesi senolių ir prosenolių patirtimi nuo seniausių laikų. Knyga parengta pagal 1984 m. išleistą leidinį. Joje gausu nostalgiškų, vaikystę primenančių, senovinių kepinių receptų. Seniai svajojau turėti tokį rinkinuką. Ir va, pagaliau, kažkas susiprotėjo tokią knygą išleisti! 

Knyga pas mane atkeliavo vakar ryte, o vakare jau sukausi virtuvėje su užrašais, kalkuliatoriumi, svarstyklėmis. Traukiau iš lentynos ir šaldytuvo reikiamus produktus, ir kibau į darbą. Rezultatas labai pradžiugino. Trapūs,  ne per saldūs, gan paprasti, bet tikrai neprasti sausainukai. 

2015 m. kovo 24 d., antradienis

Karštas sumuštinis su mocarela / Mozzarella in Carrozza



Švelnaus skonio karštas sumuštinis su mocarela. 




Paprastas, greitas, karštas sumuštinis su mocarela puikiai tiks tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums, tiek naktipiečiams (kaip man kartais). 

2015 m. kovo 23 d., pirmadienis

Paprastas varškės pyragas / Simple Cottage Cheese Cake


Paprastas, greitas, pigus, skanus varškės pyragas.


Paprastas, labai greitai ir lengvai pagaminamas varškės pyragas. Puikiai tinka tinginiukams ar nenorintiems daug laiko praleisti virtuvėje.

2015 m. kovo 22 d., sekmadienis

Špinatų kokteilis su vaisiais ir uogomis / Spinach, Fruit & Berry Smoothie


Sveikas, vitaminingas, gaivus žaliasis kokteilis.


Patikėsite ar ne, bet labai mėgstu sveiką gyvenimo būdą ir sveikuolišką maistą. Domiuosi sveika mityba, skaitau atitinkamą literatūrą ir nors nesu fanatikė, žaliavalgė, vegetarė ar kitokia -arė, bet natūraliai privengiu kai kurių maisto produktų ar jų derinių (išskyrus savo gamintus saldumynus). Dukrą stengiuosi maitinti, kiek įmanoma sveikiau: įvairios grūdų košės, tik garuose virta mėsa, žuvis, daržovės. Labai džiaugiuosi, kad dukra pamėgo tiek brokolius, tiek briuselio kopūstus, tiek špinatus ir avokadus. Kadangi šių daržovių visada yra šaldytuve, vaisių taip pat, o šaldytų uogų laikau šaldiklyje, nusprendžiau pasmaguriauti kartu su dukra ir suplakiau žaliąjį kokteilį. 

2015 m. kovo 19 d., ketvirtadienis

Vyniotinis 'Juodasis miškas' / Black Forest Roulade


Minkštas, ne per saldus, gaivus šokoladinis vyniotinis su grietinėle ir vyšniomis.



Šio vyniotinio idėją nešiojausi savyje labai ilgai. Buvau prisižadėjusi vyrui jį iškepti dar prieš mėnesį tik mums svarbiai progai (11 metų buvimo drauge). Tačiau darbai, rūpesčiai, ateities vizijos, dukros dygstantys krūminiai dantukai ir mūsų visų nuovargis bei irzlumas tą progą vis pastumdavo į šoną. O kai pagaliau nusiteikiau šiam kepiniui, pakišo koją patirties stoka, nežinojimas, recepto sudėtingumas ir pirmu bandymu nepavyko. Bet aš atkakli, minties neatsisakiau, pasieškojau lengvesnio varianto ir štai, pavyko. Vyniotinis minkštas, lengvas, ne per saldus, gaivus. Viskas puikiai dera tarpusavyje: šiek tiek kartumo turintis šokoladinis biskvitas, gaivi tinkamo saldumo grietinėlė bei santūriai rūgščios vyšnios. 

2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Šokoladiniai keksiukai / Chocolate Cupcakes


Itin purūs, minkšti, labai šokoladiniai, nuostabūs keksiukai. 


Bežvelgdama į savo receptų istoriją (jų jau virš 160), pagalvojau, kad dar neturiu šokoladinių keksiukų recepto. Kaip čia taip? Apsileidimas. Pasirinkau receptą, išbandžiau ir iš pirmo karto įsimylėjau. Nuostabūs! Tokie minkštučiai, puručiai, tokie šokoladiniai... Mmm. Kiekvienu kąsniu maloniai stebėjausi. Rekomenduoju. Tikrai.

2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Sicilietiška pica / Sicilian Pizza


Labai skani dvipusė sicilietiška pica. 


Kadangi bandžiau naują picos tešlą (picos tešla iš 2 ingredientų), pagalvojau, kad reikia išmėginti ir 'naują' picos receptą. Tiksliau, tai šiek tiek patobulintas mūsų mėgstamos picos variantas. Visas grožis - jos formoje ir priedų išdėliojime, o dėl skanumo neverta net ginčytis. Man tai skaniausia iki šiol gaminta naminė pica! 

Lengvas picos padažas / Easy Pizza Sauce


Lengvas, greitas ir skanus nevirto pomidorų padažo picai receptas. 


Jau tiek prisigyriau, kad mėgstam picas ir dažnai jas gaminam, bet turiu prisipažinti, niekada negamindavau specialaus picos padažo. Dažniausiai aptepdavau paprasta pomidorų tyre ir tiek, daug skaniau nei koks kečupas. Bet pabandžiusi šito paprasto padažiuko receptą, daugiau tokių nuodėmių nedarysiu. Jis nuostabus! 


Picos tešla iš 2 ingredientų / 2-ingredient Pizza Dough


Neįtikėtinas receptas, kaip lengvai ir greitai iš dviejų produktų pagaminti puikią picos tešlą. 


Pamačiau šito recepto antraštę, pagalvojau: 'nesąmonė', bet labai užsidegiau pabandyti. Gaminant buvo visokių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Tačiau galutinis rezultatas mane tikrai pritrenkė, tikra to žodžio prasme. Vos keli produktai ir puikus picos padas! Idealiai tiks, nemėgstantiems ir nedraugaujantiems su mieline tešla, nes čia jokių mielių net nėra ir kildinti visiškai nereikia, o picos padas gaunasi minkštas, skanus ir storas!

Kaip pasigaminti miltus kepiniams / How to make Self-raising Flour


Paprastas, greitas a la receptas kaip pasidaryti miltus kepiniams. 


Niekada nemaniau, kad reikės rašyti tokį a la receptą. Sunku jį taip ir pavadinti, gi iš vienų miltų padaromi kiti. Tačiau užsienyje, tokie miltai kepiniams labai populiarūs, o gaminant pagal angliškus, amerikoniškus receptus, tenka dažnai su tuo susidurti. Anglijoje tai jokia naujiena, nueini į parduotuvę ir nusiperki 'Self-raising' miltų pakuotę, bet Lietuvoje, bent aš, tokių miltų nežinau. Kadangi turiu keletą receptų, kur naudosiu būtent tokius miltus, nusprendžiau tiek pati pabandyti juos susimaišyti namuose ir ką nors iškepti, tiek pasidalinti su Jumis. Galbūt prireiks? 


2015 m. kovo 12 d., ketvirtadienis

Kukurūzų dribsnių sausainiai / Cornflakes Biscuits


Traškūs, saldūs, lipnūs, greitai ir lengvai iškepami kukurūzų dribsnių sausainiai. 



Kukurūzų dribsnių šiaip nevalgau. Jie mano spintelėje atsidūrė prieš keletą mėnesių, kai porai dienų turėjome svečių, vaikų. Norėjosi turėti atsargai kažko greitai paruošiamo, jei kartais vaikas nevalgytų įprastų pusryčių: kiaušinių, blynų ar sumuštinių. Taip ir liko nuo to karto pusė didelio pakio sausų pusryčių. Vis mąsčiau, ką būtų galima su jais padaryti, nes su pienu valgyti nelabai norėjosi. Perverčiau Beatos kepinių knygą ir pasirinkau šį receptą. Juolab, kad sausainių buvau ragavusi prieš keletą metų. Tuomet žmonos keptais sausainiais pavaišino kolega. 


2015 m. vasario 27 d., penktadienis

Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela / Sun Dried Tomato & Mozzarella Bruschetta


Paprasta, greita, bet labai skani brusketa su džiovintais pomidorais ir mocarela. 


Kaip jau minėjau, labai mėgstu brusketas ir labai dažnai savaitgaliais jas ruošiu. Vakarui, prie itališko balto vyno taurės, kartu su Parmos ar Serano kumpiu, tiesiog nuostabu! Ši brusketa - mano mėgstamiausia. 


2015 m. vasario 15 d., sekmadienis

Šokoladinės braškės + VIDEO / Chocolate Covered Strawberries + VIDEO


Šokoladu dengtos ir dekoruotos braškės; keturi dekoravimo būdai; receptas + VIDEO. 


Artėjant Valentino dienai - puikus, nesudėtingas, labai skanus ir nuostabiai atrodantis receptas. Šokoladu dengtos braškės! Seksualu, skanu, gražu! Keturi dekoravimo būdai ir VIDEO.


2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

2015 m. sausio 28 d., trečiadienis

Tortas 'Zuikis' / Bunny Cake


For English recipe, please scroll down

Zuikio formos vanilinis tortas su vaniliniu sviestiniu kremu.


2015 m. sausio 16 d., penktadienis

2015 m. sausio 14 d., trečiadienis

Rikotos keksiukai su persikais / Ricotta Peach Cupcakes


For English recipe, please scroll down

Minkšti, drėgni, kvepiantys citrina rikota keksiukai su gaiviais persikais.




2015 m. sausio 12 d., pirmadienis

2015 m. sausio 6 d., antradienis

Printfriendly