2016 m. liepos 12 d., antradienis

Marmurinis keksas / Marble Cake


Paprasto, skanaus, minkšto, puraus, marmurinio kekso receptas.


Tai vienas pirmųjų keksų, kuriuos išmokau kepti. Prieš daug metų... Vakar prisiminiau šį receptą, ilgai nedvejojusi keksą iškepiau, prisiminiau senus laikus. Vis dar skanus ir geras receptas. Jei nesate bandę, o norite greito, puraus kekso, išmėginkit. 




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau daug kartų.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Marmurinis keksas
Receptas adaptuotas iš aguonele.blogspot.co.uk

Ingredientai
900 g kekso formai

150 g minkšto sviesto
150 g cukraus
2 vidutiniai kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
150 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
50 ml pieno
2 šaukštai (15 g) kakavos

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
  2. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Muškite kiaušinius po kiekvieno gerai išplakite. Įmaišykite vanilę ir pieną.
  3. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į tešlą ir išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
  4. 1/3 tešlos atidėkite į atskirą dubenėlį. Įmaišykite į ją kakavą.
  5. Į kepimo formą pakaitomis šaukštu dėkite abi tešlas (maišydami spalvas). Sudėję visą tešlą peiliu padarykite 'zigzagą'.
  6. Kepkite 40-45 minutes arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.


Marble Cake recipe.

Marble Cake
Recipe adapted from aguonele.blogspot.co.uk

Ingredients
For 900 g loaf tin

150 g softened butter
150 g granulated sugar
2 medium eggs
1 tsp vanilla extract
150 g plain flour
1 tsp baking powder
Pinch of salt
50 ml milk
2 tbsp (15 g) cocoa powder

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line you tin with baking paper.
  2. In a bowl, cream together the butter and sugar. Add eggs one at a time mixing well after each. Stir in the vanilla and milk.
  3. In another bowl, mix together the flour, baking powder, salt. Pour to the batter and mix until combined.
  4. Take 1/3 of the batter and stir in the cocoa. 
  5. Dollop both mixes into the tin alternately. Take a knife or a  skewer and swirl it around the mixture in the tin to create a marbled effect.
  6. Bake for 40-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.




4 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Kažkur procese pienas dingo :) Tai supyliau su vanile, po to kai įplakiau kiaušinius. Turbūt gerai - kvepia liuks, skonis matyt irgi bus geras.

Baking Secrets rašė...

Oj atsiprašau, praleidau. Gerai padarėte ;) Po vanilės pilti ir reikėjo. Tikiuosi bus skanu ;)

Unknown rašė...

Kokioje temperatūroje kepti ?

Baking Secrets rašė...

180 laipsniu

Printfriendly