2015 m. lapkričio 9 d., pirmadienis

'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltu padažu / Light Fettuccine Alfredo


Labai skanūs itališki 'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltu padažu.


Tai vienas mėgiamiausių mūsų šeimos makaronų-vištienos patiekalų. Nuostabūs makaronai. Skonis puikus, pagaminti ilgai netrunka, nesudėtinga. Visada išnyksta akimirksiu ir niekada nelieka likučių.


Patarimai, pastebėjimai. Pirmą kartą šiuos makaronus gaminau su grietinėlės-sviesto padažu. Taip pat labai skanu, tik man per riebu. Be to grietinėlės galiojimo laikas labai trumpas, ilgai šaldytuve neišlaikysi, todėl man labiau patinka šis padažas su kreminiu sūriu. Jis ir liesesnis. 

Makaronus aš verdu 'al dente', t.y. kelioms minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, nes nemėgstu ištižusių, minkštų makaronų. 

Svogūnų ir česnakų miltelių galima ir nedėti, tačiau aš rekomenduoju. Suteikia labai gero, sodraus skonio. Aš šiuos prieskonius atradau ne taip seniai ir jie dabar mano vieni mėgiamiausių vištienai, žuviai, makaronams skaninti. Nereiktų baimintis jų pavadinimo 'milteliai' - tai tiesiog džiovinti, malti svogūnai ar česnakai. 

Jei krūtinėlė labai stora, kad greičiau ir geriau iškeptų, galite truputį 'pamušti'. 

Parmezano sūrio taip pat galima būtų atsisakyti ar keisti kitu sūriu. Bet, o ir tačiau, garantuoju su Parmezanu daug skaniau! Kažkada gamindama jo nedėjau ir man labai jo trūko. 

Šitie 'juostiniai' itališki makaronai šiuo metu mano mėgiamiausi. Nežinau, kokia jų paslaptis, bet man 'siaubingai' skanūs. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, kartoti būtina. Tai vienas mėgstamiausių mūsų makaronų/vištienos patiekalų. Gaminu labai dažnai ir jau gana seniai. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



'Fettuccine' makaronai su vištiena ir baltu padažu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

450 g vištienos krūtinėlės
Druskos, pipirų pagal skonį
Truputis svogūno miltelių
Truputis česnako miltelių
1 1/2 puodelio vištienos sultinio
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai šviežių smulkintų petražolių
4 šaukštai kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
4 šaukštai tarkuoto Parmezano sūrio
1 šaukštas miltų
250 g 'Fettuccine' makaronų
Gaminimo eiga
  1. Vištienos krutinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska, pipirais, svogūnų ir česnakų milteliais. 
  2. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir jame apkepkite vištienos krūtinėles, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės, sudėkite į lėkštę ir leiskite truputį atvėsti. Kai pravės, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Į verdantį, pasūdytą vandenį dėkite virti makaronus. Virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Kai išvirs, nukoškite.
  4. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, dėkite smulkintą česnaką (jei keptuvė labai sausa, įpilkite šlakelį aliejaus), pakepkite 1 minutę. Dėkite šaukštą miltų, išmaišykite, pakepkite 30 sekundžių, kad dingtų žalių miltų skonis.
  5. Į keptuvę supilkite sultinį, sudėkite pjaustytą vištieną, virkite 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.
  6. Dėkite kreminį sūrį, išmaišykite, pavirkite kelias minutes. 
  7. Tuomet sudėkite tarkuotą parmezaną, makaronus ir petražoles. Viską išmaišykite, pakaitinkite, kol sūris išsilydys.


    Very delicious Fettuccine Alfredo recipe. 

    Light Fettuccine Alfredo
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    450 g chicken breasts
    Salt and pepper to taste
    Some granulated onion
    Some granulated garlic
    1 1/2 cup chicken stock
    2 cloves of garlic
    2 tbsp olive oil
    2 tbsp fresh chopped parsley
    4 tbsp cream cheese
    4 tbsp grated Parmiggiano Reggiano Cheese
    1 tbsp plain flour
    250 g 'Fettuccine' pasta
    Instructions
    1. Season chicken breasts with salt, pepper, onion and garlic. 
    2. Heat the olive oil in a pan and cook chicken breasts until cooked through. Take from the pan, leave to cool a bit, then cut into bite size pieces.
    3. Cook the pasta in the salted and boiled water according to the package directions. Drain the pasta once cooked.
    4. In the same skillet cook the chopped garlic for 1 minute (add some oil if the pan is too dry). Add 1 tbsp of plain flour, cook for 30 s.
    5. Add the chicken stock and chicken breasts. Cook for 4-5 minutes until thickens.
    6. Add the cream cheese, stir in, cook for couple minutes. 
    7. Add the grated Parmiggiano cheese, pasta and parsley. Stir in until the cheese is melted.

    9 komentarai :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Kam tokie makaronai nepatiktų.. skaniai atrodo ir man patiko, kad vietoj grietinėlės ir sviesto naudoji kreminį sūrį :)

    Anonimiškas rašė...

    Labai labai labai skanu! Tikrai gaminsiu dar ne kartą, ačiū!:))

    Baking Secrets rašė...

    Tai ne visų skonis vienodas :) Gali ir ne visiems patikti. Normalu :)

    Baking Secrets rašė...

    Uhuu džiugu! Skanaus!

    Dovile rašė...

    Labai skanu! siulau dar ideti sudytu pistaciju, jos labai gerai tinka su vistiena :)

    Baking Secrets rašė...

    Niekada neteko matyti su pistacijomis. Dėkui už pasiūlymą, reikės turėti omeny :)

    Dalia rašė...

    Puikus,tobulas makaronų receptas. Bus kartojamas ir ne kartą. Ačiū!

    Baking Secrets rašė...

    Dėkui Dalią už komentarą. Smagu, kad ir Jums patiko ;)

    Draugedugne rašė...

    Labai labai skanus receptas, vakar išbandėm, šiandien išlaižėm kas liko, tik ko gero padauginau česnako :D Bet petražolės išgelbėjo. 100 balų!

    Printfriendly