2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Picos tešla iš 2 ingredientų / 2-ingredient Pizza Dough


Neįtikėtinas receptas, kaip lengvai ir greitai iš dviejų produktų pagaminti puikią picos tešlą. 


Pamačiau šito recepto antraštę, pagalvojau: 'nesąmonė', bet labai užsidegiau pabandyti. Gaminant buvo visokių minčių: susižavėjimą keitė abejonės ir atvirkščiai. Tačiau galutinis rezultatas mane tikrai pritrenkė, tikra to žodžio prasme. Vos keli produktai ir puikus picos padas! Idealiai tiks, nemėgstantiems ir nedraugaujantiems su mieline tešla, nes čia jokių mielių net nėra ir kildinti visiškai nereikia, o picos padas gaunasi minkštas, skanus ir storas!


Suintrigavau? Taigi, viskas labai paprasta: reikia šiek tiek miltų kepiniams ir graikiško jogurto. 

Žinau, kad sulauksiu klausimų apie abu šiuos produktus, todėl iškart pabandysiu atsakyti. Taip, jogurtą geriausiai naudoti graikišką, jis tirštesnis, riebesnis. Galite bandyti ir su natūraliu jogurtu (juk ganėtinai panašu), yra žmonių bandžiusių, pavyko. Aš asmeniškai dar nebandžiau, negaliu patvirtinti. Dėl miltų. Žinau, atsiras skeptikų, kurie pasakys, kokia čia dviejų ingredientų picos tešla, jei reikia dar susimaišyti miltus a la kepiniams (su kepimo milteliais), tačiau tokių miltų užsienyje (kur šiuo metu ir esu) galima nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje jau paruoštų. Nesu tikra, ar tokie miltai, egzistuoja Lietuvoje (neteko matyti), todėl visiems skeptikams paruošiau trumpą receptą kaip tuos miltus susimaišyti - receptas čia. Užtruks vos keliolika sekundžių. Problema išspręsta! 

Patarimai. O dabar mano patirtis su šia picos tešla. Kaip žinote, pica vienas mėgiamiausių mūsų patiekalų (ypač vyro), todėl labai dažnai ją kepu. Visad naudodavau savo greitą mielinės picos tešlos receptą (receptas čia), o kadangi dažnai daug laiko neturiu ir nemėgstu laukti, kol tešla pakils (beje, dažniausiai renkuosi plonapadę picą), praktiškai jos niekada nekildinu ir kepu iškart. Šis receptas dar ir todėl sudomino, kadangi tešla padaroma žaibiškai, o kildinimo procesas apskritai išbraukiamas. Puikiai tinka laiką taupantiems! Taigi, tereikėjo viską sumaišyti. Pradžioje rankomis maišiau puodelį miltų, puodelį jogurto, tačiau tešla gavosi tikrai lipni ir teko įdėti dar nemažai miltų. Antrą kartą iškart dėjau 1 1/2 puodelio miltų ir 1 puodelį jogurto, tešla gavosi daug geresnė. Minkiau neilgai gal 3-4 minutes ir vis pabarstydavau miltų. Tešla gaunasi tikrai minkšta, todėl picos padą formavau rankomis maždaug piršto ar mažiau storumo padą (pirštais ištampiau tešlą), nekočiojau. Perkeliant tešlą ant skardos, ji šiek tiek vienoje vietoje įplyšo, nes tešla tikrai minkšta. Tačiau viskas lengvai pataisoma. Kepti reikia aukštoje temperatūroje (220-230 laipsnių) apie 10-12 minučių. Aš savo sicilietišką picą kepiau 220 laipsnių temperatūroje lygiai 12 minučių. Padas gavosi minkštas, storas, labai skanus.  Labai labai maloniai nustebino.

Iš tokio kiekio gaunasi viena didoka pica. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu. 


Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Picos tešla iš 2 ingredientų
Receptas adaptuotas iš The Slow Roasted Italian

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1  - 1 1/2 puodelio miltų kepiniams (receptas čia)
1 puodelis graikiško natūralaus jogurto

Gaminimo eiga

1. Viską sumaišykite ir užminkykite tešlą. Miltų, priklausomai nuo jogurto tirštumo, gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau. Aš dėjau 1 1/2 puodelio ir dar šiek tiek papildomai minkant. Minkykite apie 5 minutes (minkiau 3 minutes). 
2. Suformuokite, iškočiokite norimos formos picos padą ( aš formavau rankomis), dėkite ant aliejumi pateptos skardos. Kepkite 220-230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių (laiką koreguokite, jei reikia).



Incredibly easy and quick recipe, how to make nice 2-ingredient pizza dough.

2-ingredient Pizza Dough
Recipe adapted from The Slow Roasted Italian

Ingredients
1 cup- 250 ml

1 - 1 1/2 cup self-raising flour (how to make it, recipe is here)
1 cup Greek style plain yogurt 

Directions

1. Mix both ingredients together, knead the dough for 5 minutes, add some extra flour if needed.
2. Roll out to the desired size, put on the oiled baking sheet and bake in 220-230 degrees oven for about 12 minutes.



Komentarų nėra :

Printfriendly