2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai su razinom / Oatmeal Raisin Cookies


For English recipe, please scroll down

Traškūs išorėje, minkšti viduje, kvapnūs avižiniai sausainiai su razinom.



Eilę metų avižinius sausainius kepdavau pagal savo senąjį receptą. Man jie buvo skaniausi. Iki tos dienos, kai išbandžiau šiuos. Atrodo paprasti, bet labai gardūs sausainiai. Manau jų paslaptis - rudas cukrus ir vanilė bei žiupsnelis cinamono. Keli ingredientai ir rezultatas puikus. 

Net mano mažoji, kol mama buvo užsiėmusi fotosesija, įsigudrino atropoti, pačiupti vieną sausainį, paragauti ir garsiai sušukti 'Mmmm...'. Norėjo griebti dar vieną ir dar. Teko baigti fotosesijas ir kepti sausainius kitą dieną iš naujo. Tiesa, visi buvo patenkinti. Vyrui taip pat labai patiko sausainiai, prašė būtinai dar iškepti. Receptas tikrai vykęs.

Sausainių, priklausomai nuo dydžio, gaunasi apie 12-14 vienetų. 



Avižiniai sausainiai su razinom
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

100 g  minkšto sviesto
90 ml rudo cukraus

90 ml balto cukraus
1 kiaušinio
½ šaukštelio vanilės ekstrakto

½ šaukštelio kepimo sodos
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis druskos
100 g miltų
100 g avižinių dribsnių 
½ puodelio razinų
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, druską, sodą ir cinamoną. Padėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje mikseriu išsukite minkštą sviestą su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilę ir išmaišykite.
4. Įmaišykite miltų mišinį.
5. Berkite avižinius dribsnius ir razinas, išmaišykite tik tiek, kad visi produktai susijungtų.
6. Naudodami mažą ledų šaukštą (maždaug šaukšto dydžio) į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą dėkite sausainius.
7. Kepkite apie 9-11 minučių arba kol gražiai pagels. 
8. Sausainius 5 minutėms palikite ant kepimo formos ir tik tuomet perkelkite ant grotelių visiškai atvėsti. 


RECIPE IN ENGLISH


Crispy outside yet soft inside oatmeal raisin cookies.





Oatmeal Raisin Cookies 
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

100 g  softened butter
90 ml brown sugar

90 ml white sugar
100 g porridge oats 
1 egg
½ tsp vanilla extract

½ tsp baking soda
pinch of cinnamon
100 g plain flour
½ cup of raisins
pinch of salt
Directions
1. Preheat your oven to 190 degrees.
2. In a small bowl, mix together the flour, salt, baking soda and cinnamon. Set aside.
3. In the large bowl with an electric mixer, cream together butter, both kind of sugars. Add the egg and vanilla and mix for just to combine.
4. Add the dry ingredients and mix together to combine but do not over mix.
5. Add the oats and raisins and mix just long enough to incorporate them.
6. Using a small ice cream scoop, drop the dough on to a baking sheet lined with baking paper.
7. Bake for about 9 to 11 minutes or until lightly golden.
8. Let cool on the baking sheet for 5 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.




2 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Su stikline pieno man tokie sausainiai tiesiog..pasaka :D

Baking Secrets rašė...

Man jie vieni labai skanu :) Baisu pienu skonį numušt :D

Printfriendly