2015 m. kovo 13 d., penktadienis

Lengvas picos padažas / Easy Pizza Sauce


Lengvas, greitas ir skanus nevirto pomidorų padažo picai receptas. 


Jau tiek prisigyriau, kad mėgstam picas ir dažnai jas gaminam, bet turiu prisipažinti, niekada negamindavau specialaus picos padažo. Dažniausiai aptepdavau paprasta pomidorų tyre ir tiek, daug skaniau nei koks kečupas. Bet pabandžiusi šito paprasto padažiuko receptą, daugiau tokių nuodėmių nedarysiu. Jis nuostabus! 



Visad maniau, kad mano kepamos picos ir taip labai skanios... Deja, kai iškepiau picą su šiuo padažu, supratau, kokia arogantiška buvau. Nieko panašaus! Va tik dabar mano keptos picos bus super gardžios!

Padaže tiek daug įvairių skonių ir jie taip puikiai subalansuoti ir dera tarpusavyje. Sunku patikėti, kad keletas žiupsnelių, šaukštelių prieskonių į pomidorų tyrę gali perkelti skonį į kitą dimensiją. Nuostabu!

Padaže naudojami tik džiovinti prieskoniai ir česnakų bei svogūnų milteliai, o ne švieži produktai. Kadangi padažas nėra verdamas, švieži česnakai ir svogūnai, tiesiog būtų žali ir nespėtų išvirti/iškepti. Apie tokius kaip česnako ir svogūnų miltelius sužinojau vos prieš keletą mėnesių. Labai prieštaringai į tai žiūrėjau, tačiau dabar gana dažnai naudoju vištienai, žuviai paskaninti (kai reikia volioti miltuose, įdedu ne tik druskos, pipirų, bet ir svogūno, česnako miltelių į miltų mišinį). Labai skanu.

Šiaip visus prieskonius reiktų dėti pagal savo skonį, tačiau nurodyti baziniai produktų kiekiai padės geriau susiorientuoti. O kam reikalingas cukrus? Kad 'nuimtų' natūralų pomidorų rūgštumą.  Verdant pomidorų rūgštumas sumažėtų ir be cukraus, bet kadangi, šis padažas neverdamas, reikia šiokios tokios atsvaros ir žiupsnelis cukraus viską puikiai 'pataisys'.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Lengvas picos padažas
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelis pomidorų tyrės (pastos)
1/4 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/4 šaukštelio džiovinto baziliko
1/2 šaukštelio česnako miltelių
1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
druskos, pipirų pagal skonį
žiupsnelis cukraus

Gaminimo eiga

1. Viską gerai sumaišykite ir galite iškart naudoti. 




Easy, simple recipe how to make no cook pizza sauce.

Easy Pizza Sauce
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup- 250 ml
1 cup tomato puree 
1/4 tsp dried oregano
1/4 tsp dried basil
1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp onion powder
salt and pepper to taste
pinch of sugar

Directions

1. Mix everything together and use as needed. 




Komentarų nėra :

Printfriendly