2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Šokoladinis karamelinis tortas / Chocolate Caramel Layer Cake


Saldus, karamelinis, šokoladinis tortas. 



Šįkart dar vienas šokoladinis skanėstas. Šokoladinis karamelinis tortas. Labai išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išbandytas. Tikrai maniau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai skanus, bet man kiek per saldus ir per sunkus. Tuo pat metu kepiau dar vieną šokoladinį tortą - Velniškai šokoladinį ir palyginus juos abu, man skanesnis vis dėlto velniškasis. Jis drėgnas, minkštas, ne toks saldus, labai gardus. Bet šis irgi neprastas.

Tortą dariau sau be jokios progos, todėl kažkaip ypatingai nepuošiau. Beje, eksperimentavau su 'ale torto tepimo staliuku' betepdama tortą nutėškiau ant stalo 'aukštyn kojom'. Cha cha. Nieko. Tortas išgyveno. Šonas truputį įlinko, bet lengvai pasitaisė. Chi chi.



Patarimai. Tortą sutepiau ir laikiau per naktį, ragavau kitą dieną. Nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi. Kitądien tortas labiau įsigėrė , buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai daug skanesnis. Todėl tikrai patariu duoti laiko šiam tortui subręsti. 

Biskvitą kepiau vieną 18 cm torto formoje ir vėliau supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, todėl vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus nieko nesimatė.


Jei kepsite didesnėje formoje, siūlau didinti produktų kiekius biskvitui priklausomai nuo naudojamos formos. Internete galima rasti skaičiuokles, kurios be didelių pastangų konvertuoja produktų kiekius skirtingų dydžių kepimo formoms. Aš tuo kartais pasinaudoju. Nuorodas rasite puslapyje 'Nuorodos'.



Šokoladinis karamelinis tortas
Receptas adaptuotas iš Aguonele

Ingredientai
18 cm torto formai

Biskvitui
125 g minkšto sviesto
220 g cukraus
2 kiaušiniai
200 g miltų
40 g kakavos
1 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
175 ml pieno

Kremui
500 g maskarponės 
1 indelis (400 g) virto kondensuoto pieno (karamelės tokios kaip 'Rududu')

Kavos sirupui
150 ml paruoštos stiprios kavos (kavos granules sumaišykite su karštu vandeniu)
75 g cukraus

Papuošimui
Šokolado drožlių

Gaminimo eiga

1. Miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską sumaišykite ir persijokite. 
2. Pieną sumaišykite su paruošta kava.
3. Sviestą ir cukrų išplakite iki baltumo. Po vieną muškite kiaušinius, gerai po kiekvieno išplakite. Viso plakite ne mažiau 5 minučių.
4. Į sviestą berkite pusę miltų mišinio, atsargiai išmaišykite. 
5. Po truputį pilkite pusę pieno, palengva, atsargiai išmaišydami. Berkite likusius miltus ir supilkite likusį pieną, maišykite, kol viskas susimaišys.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Pilkite tešlą į 18 cm apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 40-50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į biskvito centrą, jis liks sausas ir švarus. 
7. Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir supjaustykite į keturias dalis.
8. Kavos sirupui, pasiruoškite stiprią kavą, sumaišykite su cukrumi, užvirkite. Vėliau ataušinkite.
9. Kremui maskarponę sumaišykite su karamele. 
10. Surinkite tortą. Dėkite vieną biskvitą į torto formą, apšlakstykite kavos sirupu, užtepkite kremo, dėkite kitą biskvitą ir kartokite, kol visi biskvitai bus sutepti. Viršų taip pat padenkite kremu. 
11. Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriau nakčiai. 
12. Puoškite šokolado drožlėmis. Aš pasilikau keletą šaukštų kremo ir torto šonams. 





Chocolate Caramel Layer Cake
Recipe adapted from Aguonele

Ingredients
For 18 cm spring form cake tin

For the base
125 g softened butter
220 g sugar
2 eggs
200 g plain flour
40 g cocoa powder
1 1/4 tsp baking powder
Pinch of salt
2 tbsp strong coffee (made)
175 ml milk

For the cream
500 g mascarpone cheese
1 can (400 g) caramel

For the coffee syrup
150 ml strong coffee (made)
75 g sugar

To decorate
Chocolate curls

Instructions
  1. In a bowl sift together flour, cocoa, baking powder, salt. Set aside.
  2. Mix the milk with 2 tbsp strong coffee.
  3. Cream together the butter and sugar until pale. Beat the eggs one at a time mixing well after each.  Beat at least 5 minutes. 
  4. Pour the half of the flour mixture to the butter-sugar mixture. 
  5. Gradually add half milk, then the remaining flour and milk. Mix until smooth.
  6. Heat the oven to 170 degrees. Pour the batter to the greased and lined with baking paper cake tin. Bake for 40-50 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
  7. Take the sponge from the tin and cool completely. Then slice into 4 layers. 
  8. For the coffee syrup make strong coffee, add some sugar and boil it until the sugar is melted. Take from the heat and cool completely.
  9. For the cream whisk together the mascarpone and caramel until smooth mixture.
  10. Arrange the cake in the tin as follows 1 layer of sponge base, moisten with some coffee syrup, spread some cream. Do this until all the layers are done. The last layer should be cream.
  11. Put the cake to the fridge to chill for at least few hours (better overnight).
  12. Decorate with chocolate curls.

23 komentarai :

Anonimiškas rašė...

Čia Beatos tortas :D čia jos receptas :) Kepiau kažkada, tikrai skanus.

Baking Secrets rašė...

Aš kepiau pagal Aguonelę. Skiriasi šiek tiek kremo sudėtis :) Kieno čia tiksliai receptas aš nežinau, nes ne vieną panašų mačiau internete.
Skanus skanus!

Medeja- CranberryJam rašė...

Šokoladas + karamelė.. ideali pora :) Kad aš mokėčiau kept tortus.. puošimui reiktų praktikos kokių 10 metų :D

Baking Secrets rašė...

Oj aš ir tik pradinukė tortuose. Kruopštumo ir kantrybės su papuošimais man ir trūksta. Kai sau kepi, tas gražumas ne toks ir svarbus. Svarbiausia, kad skanu būtų.

Anonimiškas rašė...

JAU IŠKEPTAS IR SUVALGYTAS SUPER SKONIS,NEREALAI SALDUS TAI VISIEMS PO MAŽĄ GABALIUKĄ UŽTEKO,LABAI SOTU....NUOSTABUS IR LABAI GERAS RECEPTAS....

Baking Secrets rašė...

Kaip malonu girdėti, kad pavyko ir patiko Jums! Tikrai saldus ir sotus, ekonomiškas, daug svečių pavaišint galima :))

Anonimiškas rašė...

Jai toks saldus gal galima nedeti cukraus i biskvita?

Baking Secrets rašė...

Biskvitai nera didele problema, nera labai saldus. Cia daugiau kremas uzsaldina sirdele. Manau galima karameles maziau pilti ar tiesiog siek tiek maziau kremo tept tarp biskvitu.

Unknown rašė...

Nesuprantu 3 jau kepiau per 2 diena nes kepu gimtadieniu rytojui ir pagaliau instrukcijas viska darau bet supjaustyti to torto niekaip neina subira vos palietus pati torta tai kaip kremas uzdeti? ??😢😢😢 mano sunui ryt 3 ir labai butinai reikia pagaminti man ji x

Baking Secrets rašė...

Labai gaila, kad nepavyksta :( Bet receptas tikrai geras, nes ne viena syki pati isbandziau ir daugybe zmoniu jau isbande ir biskvitai gaunasi. Matomai kazka darote ne taip :( Pabandykit paskaityt dar prie sito torto patarimus, nes ten toks pats biskvitas ir visus savo pastebejimus, patarimus esu surasius. Nieko naujo neisgalvosiu. Sokoladinis karamelinis tortas su lazdyno riesutais: http://www.bakingsecrets.lt/2015/11/sokoladinis-karamelinis-tortas-su.html . O gal tiesiog per sunkus tas tortukas jums... O jus kiek biskvitu kepat? Ar visiskai atvesinat pries pjaustant?

Anonimiškas rašė...

Sveika, norėjau paklausti ar galima tuos biskvitus išsikepti atskirai (Su tais pjaustymais nelabai man sekasi), ar nesigautų kokie padžiūvėliai. Iš anksto dėkoju už atsakymus.

Baking Secrets rašė...

Laba. Pati nebandžiau, yra žmonių, kurie bandė du biskvitus kepti ir tada perpjauti pusiau, bet gavau atsiliepimų, kad taip sunkiau. Biskvitai ploni, trupa, sunku perpjauti. Žinokit net nežinau ar verta po vieną kepti. Man būtų baisu, kad kol keps vieni biskvitai, tešla pastovėjus po to neiškils, gausis blynai. Man yra taip buvę, tik su kitu biskvitu. Aš nepatarčiau.

Jolita rašė...

Laba diena. Norėjau paklausti, jei kremą maišyčiau su išplakta grietinėle, maskarpone ir rududu? Maskarponės turiu per mažai, bet užtat turiu grietinėlės gal nesugadintų skonio

Baking Secrets rašė...

Tikrai bus gerai ;) Tik aš maišyčiau tokia tvarka: maskarponę su rududu pirmiausiai, o tada įmaišyčiau išplaktą grietinėlę.

Unknown rašė...

Katik dariau sita torta, biskvitai gavosi nuostabiai bet kremas skystas isbego pro krastus ar viska dariau gerai?

Baking Secrets rašė...

Hm.. O Jūs į kremą dėjot 'Rududu' karamelę? Nesumaišėt su kondensuotu pienu? Šiaip tas kremas gan tirštas gaunasi, net nežinau, kodėl Jums skystas gavosi. Tepėt tortą formoje ar ne?

Unknown rašė...

Laba diena. Man iškilo toks klausimas: ar biskvitui pieną maišyti su tais dviem šaukštais kavos, ar čia iš tų dviejų šaukštų kavos granulių pasidaryti puodelį kavos ir su juo maišyti?

Baking Secrets rašė...

2 saukstai stiprios jau paruostos kavos (skyscio). granuliu as dedu is akies, kad butu stipri juoda kava ir tuos du saukstus pasemiu is puodelio :)

Anonimiškas rašė...

Ačiū, nuostabus receptas ir puikus tortas.(kažkodėl ne visu pasiulyti receptai pavyksta, bet jūsų puikus, turbut be pavydo dalinatės) Viskas gavosi puikiai. Biskvito receptą, išbandysiu keksiukams. ;)

Anonimiškas rašė...

Sveiki,norejau paklausti ar imanoma pakeisti kuo nors kitu Rududu?( gyvenu uzsienyje ir net rusu parduotuvese nebe radau jo pirkti,turi prekyboj tik kondensuota piena)

Rozalija rašė...

Rududu galima pačiam labai lengvai išsivirti. Tik būtina palaukti iki visiškai atvės skardinė po virimo. Į puodą su vandeniu statoma skardinė kondensuoto pieno, tikro kondensuoto pieno ir verdama kelias valandas. Tikslesnių patarimų paieškokite internete.

maja rašė...

Aš kepiau atskirais biskvitais ir gavosi purūs, minkšti.

Anonimiškas rašė...

Kepiau atskirai 3 buskvirus. Taip, jie trapūs, reikia elgtis atsargiai, bet pavyko puikiai :) Labai geras receptas:) pastebėjau, kad visi jūsų tortukai gaunasi labai geri, ačiū už patarimus prieš kepant :) cukraus visur dėjau po pusę porcijos, saldumo kontrastas labai geras :) dėkoju!

Printfriendly