2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Kaip pasigaminti kefyrą kepiniams / How to make Buttermilk Substitude




Greitas, pigus receptas, kaip per kelias minutes pasigaminti kefyro pakaitalą kepiniams.




Tai puikus receptas, jei neturite namie kefyro ir jo reikia kažkokiam kepinio receptui. Paprasta, greita ir galima laikyti šaldytuve kitam kartui. 

Labai geras receptas ir tiems, kas gyvena užsienyje (kaip aš) ir nėra taip paprasta rasti kefyro/pasukų. Bent Anglijoje vadinamo kefyro - 'buttermilk' galima rasti tik didžiuosiuose prekybos centruose ir tai nedidelėse pakuotėse (300 ml). Pamenu, kai pirmą kartą jo ieškojau, teko paplušėti, ne vieną sykį apsukti aplink pieno, sūrio, jogurto skyrius, o galiausiai paprašyti pagalbos parduotuvės darbuotojos, vos vos suradome. 

Tekstūra ir skonis nelabai primena tikrojo kefyro, todėl ir pavadinau jį pakaitalu, nes nepagaminsite tikro kefyro gėrimui ar šaltibarščiams. Jis labiau primena 'sutrauktą' pieną. Kaip jis veikia, neklauskite. Chemijos neišmanau, tai kažkaip susiję su rūgštimi. Bet galiu patvirtinti, jis puikiai tinka kepiniams, gausit purią, minkštą tekstūrą. Gaminau keletą kepinių, viskas puikiai pavyko. 

Kaip pasigaminti kefyrą kepiniams
Receptas adaptuotas iš Nigella

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 puodelis pieno 
1 šaukštas citrinos sulčių arba balto acto

Gaminimo eiga

1. Į pieną supilkite citrinos sultis ar actą ir palikite 5 minutėms pastovėti, tuomet naudokite pagal receptą. 



Quick, cheap recipe, how to make buttermilk substitude for baking 


How to make Buttermilk Substitude 

Recipe adapted from Nigella

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 cup whole or semi-skimmed milk
1 tbsp lemon juice or white wine vinegar

Instructions

1. Pour milk in a jar, add lemon juice or vinegar, stir and leave to sit for 5 minutes. 

Komentarų nėra :

Printfriendly