2015 m. rugsėjo 4 d., penktadienis

Tortas 'Senelio sapnas' / 'Grandpa's Dream' Cake


Švelnaus skonio, gaivus, ne per saldus tortas su aguoniniu biskvitu ir grietinėlės-jogurto kremu. 


Turiu nuoširdžiai prisipažinti, kartais nepajuntu, jog plaukiu pasroviui ir užsimirštu, koks yra mano tikrasis šio dienoraščio tikslas. Užsižaidžiu, jaučiu lyg blog'o statistikos skaičiukai hipnotizuoja ir mintys pakrypsta visai kita linkme. Tada turiu save papurtyti ir pasakyti STOP. Turiu prisiminti, kad vis dar noriu išmokti kepti, o ne surinkti, kuo didesnį skaičių 'like' ar parašyti populiarų įrašą. Labai slidus reikalas... Chi chi. Kam nemalonu sulaukti dėmesio? Chi chi. Malonu ir būtina. 

Anyway. Kai pastebiu, jog nebesusivaldau ir nukrypstu nuo savo tikslo, prisėdu ir bandau surasti būdą save sukontroliuoti, išsikeliu mažesnius tikslus, susikuriu sistemą. Kartais pavyksta, o kartais ne. Chi chi. 

Bėda ta, kad yra tiek daaaaaug receptų, kuriuos norisi išbandyti ir kasdien jų sąrašas vis ilgėja, o norai pastoviai kinta. Laiko tiek mažai, skrandis neguminis taip pat. Chi chi. Bet labai labai pasistengsiu, padirbėti su įvairesniais kepiniais: mieliniais, sluoksniuotais, įvairiais sausainiais ir svarbiausia, tortais. Būtinai, bent po vieną naują tortą per mėnesį. Chi chi. Jų tiek daug... Taip norisi išbandyti, kuo įvairesnių receptų. Tikiu, mano planas pavyks. Kitaip kaput. Chi chi. Pirmas pliusas ilgame sąraše - Tortas 'Senelio sapnas' pagal Beatos receptą. Seniai norėjau ir pagaliau išbandžiau.

Iš tiesų, tai pirmas mano gamintas Beatos tortas. Likau visai patenkinta rezultatu, skanus, gaivus, ne per saldus tortukas. Paprastas, bet neprastas. 

2015 m. rugsėjo 2 d., trečiadienis

Rikotos ir cukinijų blyneliai / Ricotta Zucchini Fritters


Pikantiški, purūs, minkšti, rikotos ir cukinijų blyneliai.


Pusantrų metų... Tiek laiko intensyviai, be pertraukų rašau šį maisto dienoraštį. Man blog'o rašymas turi daugybę privalumų. Tai visapusiškas tobulėjimas ir tam tikra savireguliacijos forma... Kepimas, saldūs, kartais pribloškiantys rezultatai, kūrimas, fotografija, rašymas (dviem kalbomis), apsikeitimas patirtimi, komentarais, refleksija, bendravimas ir net savo asmeninių savybių tobulinimas. Svarbiausia, saviraiška.

Tačiau neretai būna ir įtemptų akimirkų, nesėkmių, klaidų, nusivylimo, neigiamų komentarų. Kažkam neįtinka mano nuotraukos, kepinių kokybė, ar rašymo stilius, kalba, nuotaika, blog'o koncepcija ar tiesiog, aš. Būna tuomet susvyruoja pasitikėjimas bei motyvacija. Tiesa, trumpam... Susimąstai, jog visgi pliusai be vargo nusveria minusus, o teigiamybių sąrašas vis ilgėja ir ilgėja.

Štai, po vieno iš įrašo paskelbimo gaunu laiškelį iš draugės Lietuvoje su recepto rekomendacija ir prierašu: 'paskaičiau, pagalvojau pasiūlyti, gal patiks ir vyrui'. Pajunti dėmesį, rūpestį. Gal nedidelį, gal per atstumą, bet malonų. Ačiū, Jolita!

Receptą išbandžiau vos tik gavusi. Sudomino, motyvavo, nenuvylė. Labai skanūs blyneliai, puručiai, minkštučiai ir sakyčiau, skanesni nei mano anksčiau gaminti. Patiko ir vyrui. Chi chi.

2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Pitos pica / Pitta Pizzas


Paprastas, lengvas pitos picos receptas. 


Su Rugsėjo 1-ąja visus darželinukus, mokinukus ir studentus! Gerų, sėkmingų metų Jums, o jūsų tėveliams kantrybės ir suprantingumo. 

2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Cukinijų kepsneliai / Zucchini Fritters


Greitai paruošiami, vegetariški cukinijų kepsneliai pusryčiams ar lengviems pietums.



Aš ganėtinai retai gaminu tokius ar panašius daržovių kepsnelius-blynelius. Vyras tokių patiekalų nesupranta ir dažniausiai ignoruoja. Pati tik dėl įdomumo bandau ir ragauju. Tačiau kadangi mažoji vis dažniau prisėda pavalgyti kartu, nėra didelė kiaušinių mėgėja, o dabar cukinijų metas, prisiminiau šį (vienintelį man pavykusį ir patikusį tokių daržovių kepsnelių) receptą. Planas pavyko. Ir dukra suvalgė kelis kepsnelius (suvalgė bent šiek tiek kiaušinio), ir man liko užkąsti. O štai vyras, kaip ir tikėjausi, net neprisilietė. Chi chi. Matyt, tokie patiekalai labiau subalansuoti moteriškajai giminei. Chi chi. 

Kepsneliai skanūs, lengvos tekstūros, purūs, nesunkiai, greitai pagaminami. Tiesa, mano nurodyta norma nėra didelė, jei norite daugiau, teks viską dvigubinti. 

2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Dešrelės kukurūzų tešloje / Corn Dogs


Karštos dešrelės ant pagaliukų kukurūzų tešloje.


Dar vienas nesaldus receptas. Ir tikrai nesveikas. Chi chi. Bet įdomus, kitoks, skanus. Dešrelės kukurūzų tešloje. Ir dar ant pagaliukų. Tikras festivalis namuose. Chi chi. 

2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

Aštrus tortilijų užkandis / Salsa, Bean Nachos


Aštrus tortilijų užkandis su Salsa, pupelėmis ir sūriu.


Būna dažnai nusiperku tortilijų suktinukams (wraps'ams), fajitoms ar šiaip valgyti vietoj duonos. Ir kaip taisyklė, visada lieka 3-4 tortilijos, kurių jau nebesinori, o išmesti gaila. Yra tikrai neblogų receptų, kur jas panaudoti: kepti picą, picos krepšelius (šitie receptai jau yra pas mane blog'e), o šįkart iškepiau užkandžių. Greita, lengvai pagaminama, aštru, labai skanu. 

Itališka kava 'Affogato' / Italian Affogato


Itališka kava su ledais.


Šiandienos įrašą sunku pavadinti receptu. Chi chi. Labiau paprasta idėja. Kava su ledais. Aš juodos kavos negeriu. Mano mėgstamiausia kava 'Latte' arba Cappuccino. Šis ale receptas už akių užkliuvo senokai, bet vis pabijodavau, kad man bus per stipri kava ir nepatiks. O va, kai pasigaminau savų ledų (sūrio pyrago skonio ledus), nusprendžiau nebedelsti ir išmėginti. Ir kaip maloniai nustebau! Super skani kava. Priminė 'Latte' kavą. Dvigubą porciją pati viena ir išgėriau. Chi chi. Ledai ištirpsta, susidaro putos. Tikrai skanu. 

2015 m. rugpjūčio 20 d., ketvirtadienis

Sūrio pyrago skonio ledai / Cheesecake Ice Cream


Sotūs, rieboki, bet labai skanūs sūrio pyrago skonio ledai, kuriems pagaminti nereikia mašinos! 


Rugpjūtis į pabaigą, vasara taip pat. Nors žiūrint pro langą ir nuolat purškiant lietučiui, susimąstai, jog vasara gali būti jau ir pasibaigė. Bent jau čia... Kaip ten bebūtų man dar norisi ledų. Pabandžiau labai paprastus ledus, kuriems pagaminti prireiks tik mikserio, o užtruksite vos 5 minutes. Rezultatas - labai geras... labai sotus... Visiškai nesuderinamas su dietomis. Chi chi. 

2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

Šokoladinis tortas 'Triufelis' / Chocolate Truffle Cake


Labai skanus ir sodrus, šokoladinis tortas 'Triufelis'.



Apie save. Apie šitą įrašą jau mąsčiau porą mėnesių... Žinojau, jog artėja ta diena ir būtinai norėsiu kažką apie tai parašyti. Juk ne kasdien jubiliejai ir tau sukanka trisdešimt. 


2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Skrebutis su avokadu ir kiaušiniu / Avocado Toast with Poached Egg


Traškus skrebutis su avokadų tepiniu ir virtais kiaušiniais be lukšto. 


Pagaliau išsirinkau ir vakar parsivežiau naują savo darbo įrankį - 'laptopą'. Mažas, kompaktiškas, tik mano. Chi chi. Nesu iš tų žmonių, kurie vaikosi naujausių technologijų. Nereikia man geriausio, naujausio telefono, penkių kompiuterių, 'tablečių', 'Iphonų', "Ipodų'. Tiesą pasakius, tik neseniai sužinojau, kuris kam skirtas. Cha cha. Man tai neįdomu ir atrodo beprasmiška. Turiu telefoną (ale išmanųjį), kompiuterį ir man to, kol kas pakanka. 'Laptopą' ir turėjau/turiu. Seną seną... Jis jau turbūt skaičiuoja dešimtmetį. Cha cha. Truputį mažiau nei esam su vyru kartu... Chi chi. Tokiom akimirkom supranti, koks tai didelis laiko tarpas. Chi chi. 

Nors paprastai dirbu su stacionariu kompiuteriu ir iš jo čia Jums rašau (dabar taip pat), bet kartais būna dienų, kai norisi jaukiai įsitaisyti ant sofos, susisukti į 'koldrą' lovoje ir tuomet rašyti... Tada 'laptopas' neįkainojamas. Chi chi. Kadangi turiu geležinę kantrybę, iki šiol dirbdavau su senuoju. Bet deja, (o gal ir ne) jam atėjo užtarnauta pensija. Nusprendžiau pakeisti į naują, kiek kompaktiškesnį, lengvesnį, mažesnį, greitesnį, patogesnį. Visokį -esnį. Chi chi. Tikiuosi dar šįvakar jaukiai įsitaisysiu ir parašysiu tai, ką labai ilgai planuoju... Ilgą, jubiliejinį įrašą su skaniu tortu. Jau greitai. 

O šiandien trumpas, greitas, labai paprastas receptas. Gal labiau tiktų pusryčiams - Skrebutis su avokadu ir kiaušiniu. Labai skanu. Įdomumas čia kiaušinių virime. Kiaušiniai verdami be lukšto. Visad maniau tai labai sudėtinga, bet kai pabandai nieko baisaus. 

2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Tarta su grybais, špinatais ir rikota / Mushroom, Spinach & Ricotta Tart



Lengva, skani, vegetariška tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu.



Šiandien skani vegetariška idėja pietums ar lengvai vakarienei. Tiks ir pusryčiams. Chi chi. Žinot, mūsų šeimynoj vegetariškų patiekalų mėgėja esu labiau aš nei vyras. Jis labiau mėgsta mėsą ar kitą sunkesnį maistą. Bet kažkodėl tartos jam patinka visokios: ir be mėsos, tik su grybais ar sūriu. Chi chi. Kiekvieną kartą kai gaminu, labai apsidžiaugia ir nekantriai laukia pietų. Kai paklausiu jo kodėl, gaunu atsakymą: 'tiesiog, labai skanu'. 

Šįkart peržiūrėjaus šaldytuvo turinį ir peržvelgus naujas idėjas, gavosi tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu. Švelnaus skonio, lengva, skani tarta. 

2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Brauniai su kreminiu sūriu ir Oreo sausainiais / Oreo Cream Cheese Brownies


Brauniai su kreminiu sūriu ir Oreo sausainiais. 


Senų seniausiai šiuos braunius įtraukiau į savo būsimų kepinių sąrašą. Suviliojo viskas: šokoladinis pagrindas, kreminis sluoksnis ir aišku, Oreo sausainių 'prieskonis'. Jau esu kepusi panašius braunius (Raudonojo Velveto brauniai su kreminiu sūriu ir Brauniai su kreminiu sūriu) ir tai buvo tobuli kepiniai, todėl drąsiai ėmiausi ir šio recepto. Gavosi labai skanūs, verta mėginti! Ale iki tobulumo man šiek tiek pritrūko.

2015 m. rugpjūčio 10 d., pirmadienis

Abrikosų ir vyšnių klafutis / Apricot and Cherry Clafoutis

Paprastas, lengvas abrikosų ir vyšnių klafučio receptas. 


Dar visai neseniai dalinausi vyšnių klafučio receptu. Gyriausi, kaip per 10 minučių jį 'sukirtom' ir rašiau, jog receptą kartosiu. Tai va, pakartojimas. Viskas beveik identiška kaip ir praeitą kartą. Tik šįkart dėjau abrikosus bei kelias vyšnias ir šiek tiek mažiau cukraus. Skanu ir labai paprasta. 

2015 m. rugpjūčio 6 d., ketvirtadienis

Šokoladinis vyšnių ir migdolų pyragas / Chocolate Cherry Almond Cake


Lengvas, minkštas, šokoladinis migdolų pyragas su vyšniomis. 


Lengvutis, minkštutis pyragas su vyšniomis ir migdolais. Kąsnis po kąsnio net nepajauti kaip pyragas nyksta akyse, o aplink juosmenį 'klijuojasi' papildomi kilogramai. Chi chi. 


2015 m. rugpjūčio 4 d., antradienis

Aviečių ir migdolų pyragas / Raspberry Almond Cake


Trijų sluoksnių aviečių ir migdolų pyragas. 


Šį pyragą jau seniai buvau nusižiūrėjusi, o atėjus vasarai ir pribrendus reikalui, išmėginau. Tai buvo vienas pirmųjų mano kepinių su naująja orkaite. Tiesą pasakius, nesu ja labai patenkinta. Ganėtinai ilgai kaista, jos pozicija ganėtinai žemai, durelės darinėjasi iš šono, nors kepa lyg ir neblogai, pakankamai tolygiai. Guodžia tik tai, kad ji laikina. Ateity planuojam didelius virtuvės pakeitimus: ilginti virtuvę, pakeisti naujus baldus ir kokybišką gerą techniką (svarbiausia, orkaitė (!)). Chi chi. Kuo toliau, tuo aiškiau matau savo naujos virtuvės viziją. Suprantu, ko noriu, kas nepatinka, ką reiktų keisti, ką verta palikti. Po truputį galvoje ryškėja mano svajonių virtuvės paveikslas. Chi chi. Žingsnis po žingsnio, spalva prie spalvos, daiktas prie daikto. Ir mintys materializuosis... Tereikia šiek tiek laiko ir susistatyti kitus prioritetus.


2015 m. rugpjūčio 3 d., pirmadienis

Nekeptas sūrio pyragas su mėlynėmis / No Bake Blueberry Cheesecake


Paprastas, gaivus, labai skanus sūrio pyragas su mėlynėmis. 


Savaitgalį turėjome svečių. Kas be ko reikėjo juos pavaišinti, kuo nors saldžiu. Teko pasiruošti iš vakaro, nes kitądien laukė ilga ir sunki darbo diena. Labai norėjau išbandyti vieną skanų receptą, bet kaip tyčia nenusipirkau želatinos. Reikėjo suktis iš padėties ir gaminti iš to, ką turėjau. Išėjo labai skanus, gaivus sūrio pyragėlis su mėlynėmis. Beje, labai labai paprastas. Kas gali būti geriau? Net patarimų ar pastebėjimų neturiu. Taip nesudėtinga, kad ir vaikas pagamintų. Skanaus!


2015 m. liepos 31 d., penktadienis

Vyšnių klafutis / Cherry Clafoutis


Juokingai paprastas, visai ne 'mandras', bet labai skanus klasikinis vasaros desertas su vyšniomis. 


Kadangi šiuo metu vyras sunkiai dirba kieme ir užsiminė, jog jau labai pasiilgo mano kepinių, vakar nusprendžiau ką nors skanaus iškepti. Neprašoviau. Vyšnių klafutis puikiai pasiteisino, neliko per 10 minučių ir vyras buvo be galo patenkintas. Greičiausiai todėl, kad vyšnios jo mėgiamiausia uoga ir nesvarbu su kuo jos valgomos, jam visada be galo skanu. 

Klafutį kepiau pirmąkart. Nežinojau, kokio skonio tikėtis. Maniau bus panašu į paprastą pyragą. Klydau. Labiau panašu į didelį, saldų blyną su uogomis. Visai įdomus ir skanus kepinys bei neįtikėtinai paprastas. Klafučio kraštai gavosi traškūs, o vidus minkštas. Mūsų verdiktas - mėginti verta ir su kitomis uogomis. O skeptikus iš karto įspėju, tai paprastas kepinys ir paprastas skonis, nieko labai 'mandro' nesitikėkite, tačiau visai gardu. 

2015 m. liepos 30 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su karamele / Chocolate Caramel Muffins


Minkšti, ne per saldūs, traškia plutele, šokoladiniai keksiukai su karamele. 


Prabėgo pirmoji savaitė naujuose namuose. Nors vis dar jaučiuosi tarsi iškritusi iš medžio (chi chi), be įprastos rutinos, tačiau daug ramiau, saugiau, o ir namai tampa vis labiau panašūs į tikruosius namus. Tačiau vis dar vieno dalyko labai stinga - noro kepti. Jis šiuo metu truputį prigesęs. Ech. Užtat radau vieną užsilikusį receptą, visai neblogą keksiukų receptą - šokoladiniai keksiukai su karamele. 

2015 m. liepos 27 d., pirmadienis

Citrininis trupinių pyragas / Oatmeal Lemon Creme Bars


Kitoks trupininis pyragas su citrininiu kremu. 


Pagaliau turiu truputį laisvo laiko ir galiu prisėsti pasidalinti saldžiu skanėstu. Nauji namai, persikraustymas, dėžės, maišai, rūpesčiai ir stresas, stresas, stresas. Turbūt pirmą kartą tiek visko daug. Nors praeityje kraustytis teko ne vieną sykį ir ne du, tačiau šis kartas pats sunkiausias. Ir su senaisiais namučiais atsisveikinti ne taip lengva... Matyt senatvė beldžiasi į duris. Cha cha. Nelengva paleisti vietą, kurioje buvo labai miela, gera gyventi, kur daug gražių, šiltų prisiminimų. Ten, kur buvo mūsų šeimos namai... Dabar vėl iš naujo, tarp naujų sienų (nors ir savų) teks kurti naujus prisiminimus, jaukintis naują aplinką, statyti, statyti, statyti, kol pasijusim kaip namie. Manau, kol neiškepsiu savo pirmojo pyrago šiuose namuose ir po namus nepasklis jo kvapas, tol nepasijusiu kaip namie. Chi chi. Kaip tik šiuo metu, elektrikas montuoja mano naująją viryklę ir galbūt dar šiandien galėsiu ją išmėginti! Vyras užsiprašė sausainių: namuose keptų, šiltų, ką tik ištrauktų iš orkaitės... Mmm. Pasiilgom abu. Chi chi. Na, o kol kas dalinuosi paskutiniu savo kepiniu iš praeito gyvenimo etapo (chi chi) - Citrininiu trupinių pyragu. Labai skanus! Tikrai ne per saldus! Su citrininiu kremu viduje! Niam niam.

2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Plėšoma pica / Pizza Pull-Apart Bread


Nuostabi idėja, puikus skonis, gražus patiekimas ir visa tai - plėšomoje picoje. 




Skubu pasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Skonis puikus, patiekimas ir išvaizda viliojanti, įdomi idėja! Bandykit būtinai! Man siaubingai patiko. Namuose net kilo skandalas dėl šio skanėsto. Chi chi. Būtumėt matę, kaip dukra puolė prie šios picos ir kaip nusiminė, kai tėveliai neleido griebti už viso kepalo. Ašaros, riksmai, pasipiktinimas. Teko ekstremaliomis sąlygomis paskubomis fotografuoti ir tramdyti bei guosti mažąją užsispyrėlę. Chi chi. 

2015 m. liepos 14 d., antradienis

Tortas 'Juodasis miškas' nr. 2 / Black Forest Cake no. 2


Drėgnas, labai šokoladinis, sodraus skonio tortas su vyšniomis ir grietinėlės-maskarponės kremu.


Pagaliau prisėdau aprašyti šio recepto. Nuostabaus torto recepto! Tortas ypatingai skanus, sodrus, šokoladinis, drėgnas, labai labai skanus. Man tai tobulas 'Juodasis miškas'. 

Kepiau tortuką vyro gimtadienio proga. Kokio torto norės, seniausiai žinojau... 'Juodasis miškas' - jo pats pačiausias tortas. Dėl vyšnių... Jis apsėstas vyšniomis. Vienintelis klausimas man buvo pagal kokį receptą kepti. Praeitais metais taip pat vyro gimtadienio proga kepiau 'Juodąjį mišką', jam patiko. Tačiau aš norėjau kažko naujo, nebandyto. Ilgai ieškoti neteko, receptą radau viename skaniame blog'e -Vaikai ir Vanilė. Komentarai nuteikė pozityviai, todėl neilgai trukus kibau į darbą. Viskas pavyko, kaip norėjau, o rezultatas - super skanus tortas. Man kaip šokoholikei - tobulas. Chi chi.

Vyro gimtadienis buvo jau senokai. Prieš dvi savaites. Kodėl taip ilgai slėpiau receptą? Laukiau iškilmingos progos. Chi chi. Žinojau, kad ji artėja, todėl nusprendžiau palaukti. O štai, šiandien pagaliau galiu išrėkti savo didžiąją naujieną!

Skrebutis su grybais ir sūriu / Mushroom & Cheese Toast


Skrebutis su keptais grybais ir sūriu. 


Pastebėjau, jog kartais blogger'iai renka savo mėgstamiausius tinkliaraščius. Tam skiria net atskirą įrašą ir išreitinguoja Jiems labiausiai patinkančius ir lankomiausius. Esu mačiusi tokių Top'ų praeityje. Visai įdomu paskaitinėti kitų blogger'ių nuomones, pastebėjimus. Ir ką gi... Praeitą savaitę visai netikėtai aptikau tokį sąrašą Laimos Slepkovaitės asmeniniame blog'e. Mėgstamiausių kulinarinių tinkliaraščių TOP 12. Perbėgau akimis per pavadinimus, kaip buvo galima tikėtis, dauguma jų žinomiausi ir populiariausi blog'ai Lietuvoje. Staiga, akys sustojo ties 10 vieta - Baking Secrets. Opa! Juk, čia aš! Chi chi. Pirmą kartą, taip netikėtai, bet labai maloniai. Labiausiai patiko Laimos komentaras:
Baking secrets – labai entuziastingai kuriamas dvikalbis blogas su ypač detaliais aprašymais ir pasidalijimais maisto ruošos teikiamomis emocijomis. Tobulas palydovas virtuvės naujokams.
Komentaras kaip pirštu į dešimtuką! Labai džiaugiuosi, kad mano blog'o koncepcija puikiai suprantama, o ir mano perduodamos jausminės 'žinutės', pasiekia skaitytojų širdis. Smagu! Ačiū Tau Laima! 

Na, o šiandien pas mane blog'e dar viena idėja pusryčiams ir ne tik. Skrebutis su grybais ir sūriu. Pirminė recepto mintis buvo sumuštinis. Kaip nuspėjama. Chi chi. Tačiau paragavusi supratau, jog skrebutis daug geriau ir skaniau. Dvigubam sumuštiniui toks įdaras man pasirodė per sausas, o skrebutis labai geras. 

2015 m. liepos 13 d., pirmadienis

Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais / No Bake Caramel & Snickers Cheesecake


Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.



Sveiki!!!! Prabėgo vos keletas dienų nuo paskutinio įrašo, bet turiu tiek naujienų, tiek džiaugsmų ir jais visais taip norisi pasidalinti, tiesiog išrėkti. Chi chi. Viena mano pusė labai nori tai padaryti, o kita verčia stabtelėti ir dalintis po truputį, iš lėto. Apskritai, kuo toliau, tuo dažniau pradedu planuoti ne tik naujus receptus, kepinius, bet ir istorijas prie jų. Galvoje nuolat spirga mintys, žodžiai, net sakiniai, kuriuos dėlioju naujiems įrašams. Kas dedasi, nelabai žinau... Matyt, pradėjo patikti ne tik kepti, bandyti receptus, bet ir rašyti... Galbūt. Anyway...

Visų pirma, kuo noriu pasidalinti ir pasidžiaugti - tai Baking Secrets sėkme. Nuo šiol retkarčiais mano receptais dalinsis ir http://skonis.lrytas.lt/. Tai visiškai nauja patirtis man bei malonus siurprizas. Ačiū skonio redaktorei Linai, kad pastebėjo ir susidomėjo. Man tai didelis įvertinimas. Labai... O ir pirmasis receptas jau publikuojamas - karšto žaliojo sumuštinio. Puiku! Jaučiu lyg sparčiai žingsniuočiau nežinomu, spontanišku, bet smagiu keliu. Kažin kur jis nuves... Chi chi. 

Šis Nekepto karamelinio sūrio pyrago su Snickers šokoladukais receptas - kūryba. Taip, po truputį judu ir šia linkme. Kūrybine. Recepto gimimo istorija labai paprasta. Po visai neseniai gaminto nekepto Nutellos ir Oreo sūrio torto, kilo mintis būtinai kažką panašaus pagaminti su karamele. O kur karamelė, ten ir Snickers... Darni pora. Ir labai skani. Ištraukiau iš šaldytuvo maskarponės likučius, kreminį sūrį (jo visada turiu pakankamai), karamelę, Oreo sausainius ir Snickers šokoladukus. Ir gimė tai - Nekeptas karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais. Tuo pačiu išmėginau naują stačiakampią tartos formą. Visai smagi! Svarbiausia, tobulai atitaikiau kiekius. Fu... Gaminant dėl skonio abejonių nebuvo kilę, o vat ar tilps viskas, ar ne, labai neramino. Bet pavyko viskas, kaip ir norėjau. Džiaugiuosi. 

2015 m. liepos 8 d., trečiadienis

Prancūziškas karštas sumuštinis / Croque Monsieur


Klasikinis prancūziškas karštas sumuštinis 'Croque Monsieur' su sūriu, kumpiu ir bešamelio padažu. 


Viena mano draugė jau spėjo mane karūnuoti sumuštinių karaliene. Cha cha. Dar gi visai neseniai vieną po kito kėliau karštų sumuštinių receptus. Matyt, jai tai labai užstrigo. Chi chi. Po šiokios tokios tylos, vėl grįžtu prie karštų sumuštinių. O ką daryti, jei labai skanu, greita ir nesudėtinga? Be to ir skaitytojams sumuštinių idėjos patinka. Mano anksčiau publikuotas Monte Kristo sumuštinis - vienas populiariausių receptų šiame blog'e. O paradoksas tas, kad labai dvejojau ar tuo receptu verta dalintis apskritai ir tik kažkokio tylaus balselio pastūmėta pasidalinau. Išvada: visai neišmanau, ko reikia liaudžiai ir reikia mažiau abejoti. Chi chi. 

2015 m. liepos 7 d., antradienis

Cinamoniniai sausainiai / Snickerdoodle Cookies


Saldūs, kvapnūs, traškūs, tuo pačiu minkšti sausainiai dengti cinamoniniu cukrumi.



         There's a light inside all of us
         It's never hiding you just have to light it
         It's the one thing that you got to trust
         It's like a diamond, you just have to find it

         So if you ever feel like giving up
         Yeah, let's remember that.. we were all meant to fly

         Spread your wings, across the universe
         It's your time to, it's your time to shine
         There's a light inside all of us
         Soon, you'll find that it's your time to fly
         Your time to fly

         ...
         Just reach up, don't give up
         Until you touch the sky
         Just reach up, don't give up
         Until you feel 'alized (realized)

         That we are all meant to fly


Šie žodžiai iš dainos nuolat dabar skambančios mano namuose. Žinot, kuomet išgirsti naują patinkančio atlikėjo dainą ir tuomet pastoviai spaudai 'Replay' mygtuką bei klausai, klausai, klausai, kol pagaliau atsibosta. Bent jau taip darau aš... Savaitę, dvi, mėnesį. Kol surandu kitą. Naujesnę. Negirdėtą. Kažkuo mielą širdžiai dainai.


Ši daina - tai himnas Specialiosioms Olimpinėms žaidynėms 2015. Tačiau žodžiai puikūs ir tinka bet kuriam iš mūsų... Juk taip gera ir malonu galvoti/žinoti, kad kiekviename iš mūsų slypi nešlifuotas, neatrastas deimantas, tereikia pasistengti jį atrasti savyje, o tada sušvytėti, išskleisti sparnus ir skristi... Kiekviename mūsų yra nepaslėpta šviesa, kurią tereikia įžiebti. 

Nuostabūs žodžiai. Įkvepiantys ir motyvuojantys. Beje, kaip tik šią dainą atradau, kai mano Baking Secrets Facebook'o puslapis peržengė 2000 narių pakopą. Man tai nerealus jausmas. Juk kažkada viską pradėjau viena, tiesiog spirgėjau užsidegimu ir kiekvienas mažas žingsnelis man atrodė, kaip didelis šuolis pirmyn. Aišku, meluočiau, jei sakyčiau, jog nenorėjau būti skaitoma. Kiekvienas bloger'is nori būti toks. Kitaip nebūtų prasmės rašyti ir stengtis rodyti rezultatų viešai. Norisi ne tik dalintis, džiaugtis, bet ir sulaukti atgalinio ryšio. Pagyrų (kas be ko) ir ne tik. Ir ką galiu pasakyti? Kuo toliau, tuo daugiau visko ir sulaukiu! Ne tik pagyrimų, padėkų, bet ir neigiamų komentarų. Kaip tik taip atsitiko su tuo sulauktu 2000-uoju nariu Facebook'e. 

2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Panakota su braškėmis / Strawberry Panna Cotta


Klasikinis itališkas saldus grietinėlės desertas su braškėmis.



Pirmadienis. Neretai pirmadienį jaučiu norą atsiriboti, pailsėti ir 'persijungti'. Po savaitgalinio sunkaus darbo, vyriškų dramų darbe, poilsio trūkumo ir nemiegotų valandų (dukra lyg tyčia savaitgalio naktimis miega labai neramiai), norisi bent trumpam pabūti su savimi, paskaityti, neiti į virtuvę, vakare anksti atsigulti. Reikia laiko 'surinkti' save iš naujo, atsiriboti nuo neigiamų emocijų, pasislėpti bei persijungti iš dirbančios į  nedirbančią mamą, žmoną, save. Štai, ir vėl pirmadienis. Vėl tos pačios mintys, jutimai ir norai. Tik vienas skirtumas, šaldytuve 'pūpso' stiklinaitė itališko (!) deserto - panakotos. Tikiuosi teleportacija pavyks sklandžiau ir greičiau. Chi chi. O Jūs ar jau ragavot panakotos? Ar gaminot? 

Turiu prisipažinti, iki šiol nebuvau  nei ragavusi, nei bandžiusi gaminti šio deserto. Kažkodėl visuomet atrodė, kad tai sudėtingas procesas, kad nepavyks. Eilinį kartą klydau... Panakotą pagaminti tikrai labai paprasta ir ganėtinai greita. Neskaitant to, kad reikia palaukti, kol sustings. Bet jei gaminsite iš vakaro, ryte turėsite puikų desertą. Labai tinka ir vasarai, kai karšta ir nesinori kepti ar valgyti sunkių pyragų, tortų. Tik nesuklyskite, panakota nėra 'liesas' desertas, o tikrai riebus ir kalorijų jame nemažai. Bet stiklinaitė, kita, manau nepakenks. 

2015 m. liepos 3 d., penktadienis

Varškės apkepas / Curd Cheese Pudding


Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.


Prieš kelias savaites dalinausi puriu varškės apkepo receptu bei užsiminiau, jog mano užrašuose yra keli apkepo receptai ir niekaip neprisiminiau, kuris mums patikdavęs labiau. Šaldytuve kurį laiką užsigulėjus angliškai varškei, nusprendžiau pagaminti paprastus pietus ir tuo pačiu patikrinti antrąjį receptą. Išvada - receptas tobulai paprastas - viską išmaišyti ir iškepti. Puikiai tinka skubantiems, neturintiems mikserio (atskiram baltymų plakimui, čia to nereikės) ar tieisog, tingintiems. Sumaišai, iškepi ir turi skanų rezultatą. 

Dar svarsčiau ar reikia šitą receptą publikuoti. Paprastas, skonis - normalaus varškės apkepo, nuotraukos - netobulos (kaip galbūt kažkas norėtų). Žinot, kas padėjo apsispręsti? Mama. Užsiminiau jai, ką anūkė valgė pietums ir sulaukiau klausimo: 'O kaip tu kepi varškės apkepą? Nes aš nemoku.'. Chi chi. Mano akys užsižiebė ir su smulkmenom pradėjau viską pasakoti, dar pasiūliau čia (į blog'ą) užsukti. Ir sesuo prisidėjo prie diskusijos. Patikėsit, ar ne, nei mama, nei sesuo, nežino mano blog'o pavadinimo ir kaip jį surasti. Žino, kad kepu, rašau, dalinuosi, bet neskaito. Cha cha. Kažkokia ironija. Net įdomu pasidarė, kiek pažįstamų, draugų čia iš tikrųjų užsuka. Keletą žinau tikrai... Paguoda. Chi chi. 

2015 m. liepos 2 d., ketvirtadienis

Ledų kokteilis su Oreo sausainiais / Oreo Milkshake


Gaivinantis, šaltas, saldus, labai skanus ledų kokteilis su Oreo sausainiais.


Vakar čia, Anglijoje, buvo siaubingai karšta. Temperatūros stulpelis buvo pakilęs virš 30 laipsnių šilumos. Lauke nesinorėjo būti, namie taip pat. Chi chi. Per tokią kaitrą nesinori nieko: nei ką nors daryti, nei valgyti, nei ant lovos drybsoti. Visur negerai. Norisi tik atsivėsinti... Vaikas turškiasi kieme baseinėlyje, o tėveliai kokteiliauja. Skanus, greitas, o svarbiausia šaltas ledų kokteilis su Oreo sausainiais! 

2015 m. birželio 30 d., antradienis

Vyniotinis su uogiene / Swiss Roll


Minkštas, saldus, paprastas vyniotinis su uogiene.


Vyniotiniai nėra mano stiprioji pusė. Tai vienas tų dalykų, kuriuos labai labai noriu išmokti ir atidžiai bei su šiokia tokia įtampa visada bandau. Kodėl? Pirmieji mano bandymai, nebuvo labai sėkmingi. Tai žiūrėk, kiaušinių gerai neišplakiau, tai perkepiau biskvitą ir to pasekoje, neišėjo vyniotinio susukti ar jis siaubingai sutrūkinėjo. Būtent šį vyniotinį kepiau jau kokius tris, keturis kartus, kol supratau savo klaidas ir pagaliau jas ištaisiau. Nepagalvokite, kad vyniotinio kepimas - aukštoji matematika, aš taip nemanau. Visai nesudėtinga, kai žinai, ką darai ir turi tinkamas instrukcijas, o prityrusiams kepėjams - juokų darbas apskritai. Vyniotinį kepiau norėdama jį panaudoti tortukui. Pagaminau ir tortuką. Tačiau galutinis jo variantas, manęs 100 procentų netenkino, todėl tortą atidėjau ir pasilieku tobulinti. Nors draugė labai susidomėjo ir įvertino tikrai labai neblogai. Chi chi. Tačiau mano kritiškumas šįkart nugalėjo. Teks torto palaukti. 

O vat vyniotinio receptu pasidalinsiu. Receptas - standartinis, paprastas, sakyčiau, bazinis vyniotinio receptas. Išmokę ir įvaldę jį kepti, kūrybai ribų nebus ir galėsite drąsiai bandyti kitokius skonius, įdarus ir vyniotinio pavidalus. 

2015 m. birželio 24 d., trečiadienis

Norvegiškas rabarbarų pyragas / Norwegian Rhubarb Cake


Paprastas, klasikinis, a la norvegiškas pyragas su rabarbarais.


Turėjau priverstinių 'atostogų' nuo kepinių (vis dar turiu)... Kokia priežastis? Tikras 'malonumas' - ištrauktas protinis dantis. Oj oj oj... Kančių kančios, bet net su patinusia ir skaudančia burna, negalėjau atsispirti šiam pyragui. Taip, jis labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog, skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko. Pirmu prisėdimu sukirtau ketvirtį iškart. Dar prieš visas dantų procedūras... O po jų praėjus dienai, dar kelis nedidelius gabaliukus. Jau tikrai maniau pyragas po tiek laiko bus sausas ir apdžiūvęs. Nė velnio. Minkštas, net pasirodė, kad drėgnesnis nei pirmą dieną. Nors recepte nurodoma, kad jis skaniausias pirmas tris valandas. Toks teiginys pasirodė šiek tiek keistas. Man jis skanus ir po keturių, ir po dvylikos valandų, ir daugiau. Chi chi.

2015 m. birželio 19 d., penktadienis

Tortas 'Snickers' / Snickers Layer Cake


Drėgnas, ne per saldus, labai skanus ir įspūdingas tortas 'Snickers'.



Valioooooooooooooo!!! Tai 200-asis mano receptas! Ar galit patikėti? Aš vis dar netikiu. Kiek daugiau nei metai intensyvaus mokymosi, saviveiklos, šimtai išmėgintų, išragautų kepinių ir dar dvigubai tiek atmestų bei užmirštų. Vis dar sunku patikėti, kad per tiek laiko ne tik noras išmokti kepti nedingo, bet jis dar labiau sustiprėjo. O ši internetinė erdvė tapo ne vien mano kulinariniu kalendoriumi ir mokymosi klase, bet ir savotišku dienoraščiu bei gyvenimo dalimi. Taip, Baking Secrets - tai dalelė manęs. Tai aš! 

Šiandien man šventė. Didelė. Labai labai džiaugiuosi, jog prieš kelerius metus kilusi idėja (išmokti kepti bei dalintis savo patirtimi su kitais), tapo rimtu tikslu ir siaubingai skaniais pasiekimais. Nuoširdžiai pasakius, giliai viduje pati savimi netikėjau. Maniau, tai tik maža užgaida, kuri kažkada išblės... Gal po mėnesio, gal po kelių. Ir visai negalvojau, jog taip toli nueisiu. Didžiuojuos savimi ir lenkiu galvą!

Be galo didelį AČIŪ nori tarti (ir taip pat nulenkti galvą) savo skaitytojams! Jei ne Jūs, jei ne Jūsų malonios žinutės, atsiųstos kepinių nuotraukos, paskatinimai, palikti komentarai, niekada nebūčiau turėjusi tiek motyvacijos ir valios! Tikrai... Man tai didžiausia paskata eiti pirmyn, nesustoti. Ir mokytis, mokytis, mokytis! 

Vienas, du, trys... Specialiai ta proga - tortukas. Vienareikšmiškai galiu pasakyti, tai gražiausia, ką kada nors sukūriau (neskaitant dukrytės, chi chi). Man šis tortas toks gražus... Negalėjau atsigerėti galutiniu rezultatu. Dar niekada su tokiu dideliu noru nefotografavau. Chi chi. Norėjosi žiūrėti ir žiūrėti. Ir vis dar žiūriu... Pravėrusi šaldytuvo dureles arba atsidariusi kompiuterio failą 'Naujas' ir perversdama torto nuotraukas. Cha cha. Nežinau, kas tai narsicizmas, ar begalinis džiaugsmas. Cha cha. Turbūt abu. Chi chi. Ir žinau, dar ne vieną kartą grįšiu skaityti čia parašytų žodžių, įkeltų nuotraukų, šypsosiuosi ir negalėsiu patikėti, kad visa tai mano nuo pirmos iki paskutinės raidės. Kartais taip darau: vėl ir vėl skaitau naujai parašytus įrašus. Ypač tuos, kuriuose rašau apie save. Cha cha. Nežinau, kas tai, džiaugsmas, ar puikybė. Chi chi. Gal visgi abu. Chi chi.

Kaip pasigaminti karamelę / How to make Caramel


Lengvas, paprastas receptas kaip pasigaminti karamelę.


Ar prisimenat kaip vaikystėje gamindavot irisus? Net būdami vaikai, mokėjom išsivirti karamelę. Šis receptas labai panašus ir puikiai tiks, kai reikia karamelės kažkokio kepinio gaminimui ar dekoravimui. 

2015 m. birželio 18 d., ketvirtadienis

Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais / Sun Dried Tomato and Eggplant Bruschetta


Brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir keptais baklažanais.



Paskutiniu metu vis dažniau jaučiuosiu pavargusi, rutina baigia įgristi, o siela šaukiasi jūros, saulės, kelionių. Greičiausiai reikia atostogų... Labai noriu. Bent keletą dienų. Viliuosi, jog greitai pavyks šiek tiek atitrūkti. Bent truputį...

O blog'e vėl brusketa... Vėl idėja užkandžiui. Ir vėlgi labai skani! Receptą gavau iš kelionių gidės, kai keliavome po Italiją. Jau ne vieną kartą esu gaminusi šitą užkandėlę. Patinka! Gal ir Jums patiks?

2015 m. birželio 17 d., trečiadienis

Karštas žaliasis sumuštinis / Hot Green Sandwich


Karštas vegetariškas sumuštinis su špinatais, avokadu, pesto ir dviems sūriais.


Ar jau pastebėjot, kad įnikau į naują maniją? Sumuštiniai... Karšti! Įvairiausi. Labai labai patinka. Pakeiti vos kelis produktus, o turi visiškai kitokį ir naują skonį. Šįkart karštas žaliasis sumuštinis! Nežinojau, kaip kitaip jį pavadinti. Toks žalias! Toks vegetariškas ir su tiek sūrio! Tikrai labai gardus. 

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Brusketa su krevetėmis / Creamy Shrimp Bruschetta


Brusketa su krevetėmis ir špinatais bei kreminiu, aitriu padažu.


Labai mėgstu įvairias brusketas. Šį receptą priskirčiau prie savo dviejų mėgstamiausių. Būtent brusketa su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela bei brusketa su krevetėmis - skaniausios iki šiol ragautos. Kalbant apie šį receptą, jis nėra sudėtingas ar labai pigus, tačiau labai skanus. Krevetės su špinatais ir kreminis, aitrumo turintis padažas - tenka pirštus apsilaižyti. Tikrai!

2015 m. birželio 12 d., penktadienis

Purus varškės apkepas / Fluffy Curd Cheese Pudding


Purus, minkštas varškės apkepas.


Mūsų šeimyna nėra labai didelė varškės apkepo mėgėja. Tiesą pasakius, net nepamenu, kada jį paskutinį kartą kepiau. Tikrai daugiau nei prieš tris metus. O ir Lietuvoje gyvendami tik retkarčiais jį kepdavom. Vartydama savo beplyštantį receptų sąsiuvinį, radau porą varškės apkepo receptų. Abu pažymėti, kaip išbandyti ir gaminti. Tačiau niekaip negalėjau atgaminti, kuris mums labiau patiko. O panaršiusi internete, radau daugybę receptų. Nieko stebėtino. Turbūt kiekviena šeimininkė turi savąjį varškės apkepo receptą. Tačiau daugiausiai pagyrų ir skambių frazių buvo būtent prie šio Saulėtos virtuvės apkepo recepto. Kaip bebūtų keista, jis labai labai panašus į vieną iš mano sąsiuvinyje minimų receptų. Nusprendžiau nušauti du zuikius vienu šūviu - receptai beveik identiški, pabandysiu, gal prisiminsiu, ar tai tas mūsų pamėgtas receptas ir, ar tikrai šis varškės apkepas toks tobulas. Pamėginau...

2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Karštas sumuštinis apvyniotas šonine / Bacon Wrapped Hot Sandwich


Karštas sumuštinis su sūriu apvyniotas šonine.


Šio sumuštinio receptas vos per kelias dienas tapo interneto sensacija. Jo video peržiūrėjo daugiau nei 30 milijonų žmonių. Vienas iš tų žmogelių buvau ir aš. Neatsispyriau pagundai pabandyti ir paragauti. Tikėjausi labai blogo rezultato, tikrai labai... Bet gavosi visai neprastas sumuštinis! Sakyčiau labiau subalansuotas vyrams. Chi chi. Nes tikrai labai sotus! Aš įveikiau tik pusę ir buvau soti. Chi chi.

2015 m. birželio 10 d., trečiadienis

Vegetariškas karštas sumuštinis / Vegetarian Hot Sandwich


Karštas vegetariškas sumuštinis su sūriu, avokadu ir pomidorais.


Praeitą vėlų vakarą užsimaniau sumuštinio su dideliu sluoksniu mėsos. Ir ne bet kokio, o kažkokio visiškai naujo ir neragauto. Tik deja, nė vienam iš jų neturėjau pakankamai produktų. Nusivylusi numojau ranka ir nuėjau miegoti. Ryte vis dar degiau sumuštinio manija. Bet jau visiškai nebenorėjau mėsos... Chi chi. Atvirkščiai, išsikepiau vegetariškų karštų sumuštinių su sūriu, avokadu ir pomidorais. Kaip skanu! Nesitikėjau. 

2015 m. birželio 9 d., antradienis

Braškių ir balto šokolado tiramisu tortas / Strawberry & White Chocolate Tiramisu Cake


Lengvas, gaivus braškių tiramisu tortas su baltuoju šokoladu.


'Tėti, tėti, kaip gera į tave žiūrėti'! Tai eilutė iš vienos vaikiškos dainelės. Lietuvoje ką tik prabėgo tėčio diena, o vat Anglijoje ji dar tik bus... Čia visad taip... Nei mamos diena, nei tėčio nesutampa ir tada blaškaisi, nežinai, kada vienas kitą sveikinti. Aš šiais metais iš vis susipainiojau ir savo tėtį pasveikinau dar savaitę anksčiau. Chi chi. Žiopla, pasimečiau tarp dienų. Chi chi. Mums su vyru tai dar nauja šventė, juk dukrai tik metukai ir penki mėnesiai. Dukra pati sveikinti dar nemoka, tai dėmesį rodome vienas kitam patys. Šįkart aš vyrui... Padariau jo mėgiamą vasarišką tortuką. Sukirto vienas beveik visą! 

2015 m. birželio 8 d., pirmadienis

Ledai su avokadu ir žaliąja citrina / Avocado Lime Ice Cream


Sotūs, paprastai pagaminami ledai su avokadu ir žaliąja citrina.


Anglijoje orai taip greit keičiasi, kad kartais nesupranti ar dar pavasaris, ar jau vasara. Tai žiūrėk apsiniaukę, lyja, nežmoniškai didelis vėjas, namai įšala ir tenka šildytis. O kartais nubundi ryte, saulė šviečia, šilta, jauti atėjusią vasarą. Kaip tik tokią karštą dieną po pasivaikščiojimo su šeima prie ežero, puikiai vakarą užbaigia naminiai ledai... Neturite ledų mašinos? Laisvos vos kelios minutės? Spintelėje tik keli produktai? Šie, ledai būtent Jums... Tereikia viską sutrinti ir užšaldyti, o vėliau skanauti... 

2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Česnakiniai mazgeliai / Garlic Knots


Paprastas česnakinis picos mazgelių užkandis.


Šią savaitę kepiau itališką kaimietišką uždarą picą (išorė - picos tešla, vidus - kiaušinių, sūrio, saliamio ir pančetos įdaras) ir nuo jos liko nedaug picos tešlos. Panaršiau tarp receptų ir radau puikų būdą, kur tokius likučius panaudoti. Labai paprastas, greitas ir skanus užkandis - česnakiniai mazgeliai. 

2015 m. birželio 2 d., antradienis

Karamelinis medaus tortas / Caramel Honey Layer Cake


Karamelinio skonio medaus tortas su riešutais.



Visada mėgau medaus tortus, bet niekada neteko matyti ir ragauti karamelio medaus torto. Šį receptą užtikau rusiškame receptų portale, o praeitą savaitę aplankius ypatingai kepinių manijai, išmėginau. Gavosi visai neblogas tortukas. Karamelė dar labiau paryškina medaus torto skonį, o riešutai įdomus priedas.

2015 m. birželio 1 d., pirmadienis

Plikyti sausainiai / Profiteroles


Saldūs, minkšti, drėgni plikyti sausainiai.


Plikyti sausainiai man visuomet atrodė įveikiami tik pažengusiems ir patirties turintiems kepėjams. Plikytos tešlos ruošimas be galo gasdino. Tačiau kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad tikrai nėra, ko baimintis. Svarbu tiksliai sekti receptą ir viskas netgi paprasčiau nei paprasta. Vos keletas produktų, keliolika minučių ir turėsite plikytus sausainius lyg iš parduotuvės. Šie sausainiai - saldūs, drėgni, minkšti. Tikras vaikystės priminimas. 

2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais / Mushroom and Four Cheese Calzone


Perlenkta pica su grybais ir keturiais sūriais: mocarela, čederiu, parmezanu ir feta.


Ir vėl pica. Šįkart mano mėgstamo žurnalo 'Cakes&Bakes' (vert. 'Tortai&Kepiniai) įkvėpta gaminau perlenktą picą su grybais ir įvairiais sūriais. Gavosi puikūs, skanūs pietūs. Mums, kaip picų mėgėjams, labai patiko. 

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake


Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.


Nežinau ar rabarbarų sezonas tik prasidėjo, įpusėjo ar jau į pabaigą, bet labai norėjau šiais metais pamėginti bent kelis naujus rabarbarų kepinius. Šį receptą radau angliškame žurnale šeimininkėms 'Good Housekeeping', pasitaikius progai, pabandžiau. Keksas labai skanus, minkštas, su saldžiarūgščiais rabarbarais ir trupinių plutele. Paprastas, bet tikrai neprastas. 

2015 m. gegužės 26 d., antradienis

Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas / No Bake Nutella Oreo Cheesecake


Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.


Nutella sūrio tortą savo mintyse brandinau jau kurį laiką. Norėjau nekepto, paprasto sūrio torto. Ir būtent tą dieną, kai jau ruošiausi gaminti, pamačiau Nutella torto su Oreo sausainiais receptą. Sužavėjo išvaizda, o ir dėl skonio derinio neturėjau jokių abejonių. Taip iš keletos receptų sudėjau vieną ir gavosi netgi geriau nei pirminė mano idėja. Tortas labai paprastas, labai greitai pagaminamas ir labai skanus.

2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais / Chocolate, Banana & Basil Cake


Drėgnas, sodraus šokolado skonio pyragas su bananais ir bazilikais.



Šį pyragą kepiau spontaniškai. Receptą atsitiktinai pamačiau internete, sudomino netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Kadangi, turėjau kelis prinokusius bananus, o ant palangės jau porą mėnesių žaliavo bazilikas, kuris visai neseniai ir pražydo, pamaniau, jog visa tai galima paversti, kuo nors saldžiu ir netikėtu. Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas - slaptasis pyrago ginklas (ingredientas). 

2015 m. gegužės 22 d., penktadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais nr. 2 / Chocolate Chip Cookies no. 2


Saldūs, traškūs, labai šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais.


Sausainiai su šokolado gabaliukais - mano vyro mėgstamiausi. Esu bandžiusi ne vieną ir ne du receptus (juos galite rasti šiame blog'e), tačiau šitas variantas mums patinka labiausiai. Kepiau jau keturis kartus, būtinai kepsiu ir dar. 

Sūrio ir svogūnų duona / Bloomin' Onion Bread


Sūrio ir svogūnų duona užkandžiui.


Šito recepto video mačiau ne vieną kartą. Labai mėgstu sūrį, labai mėgstu svogūnų laiškus ir duoną. Patiko idėja - maži kvadratėliai, tinkantys užkandžiui. Pabandžiau.

2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Tortas 'Napoleonas' / Napoleon Cake



Tobulas klasikinis tortas karalius 'Napoleonas'.


Šį tortą brandinau nuo Velykų. Iš pradžių mintyse, tuomet tyrinėjau daug skirtingų receptų, aišku, pasimečiau tarp jų gausybės. Labai norėjau klasikinio senovinio 'Napoleono' recepto, tačiau kuris tas receptas tikrasis labai sunku suprasti. Galiausiai, apsistojau ties rusiškam portale rastu lakštų receptu, o kremą gaminau pagal žurnaliuke rastą receptą. Jį jau buvau išbandžiusi anksčiau ir nenorėjau jokio kito. Rezultatas gavosi, tiesiog, nuostabus. Tortas puikus, pirštus galima apsilaižyti. Labai savim didžiuojuos! 

Printfriendly