2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Keksiukai su šokolado gabaliukais / Chocolate Chip Muffins


Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.



Super skanūs keksiukai su šokolado gabaliukais. Minkštučiai, puručiai. Kodėl? Dėl stebuklingų dviejų šaukštų grietinės! Neįtikėtina, kad toks mažas kiekis, gali stipriai įtakoti tekstūrą. Bet gali. Turbūt ne vienam kils klausimas, o kam cinamonas keksiukams su šokoladu? Išgauti stipresnį šokolado skonį. Tokio mažo kiekio cinamono tikrai nepajusite. Čia ne cinamoniai keksiukai. Chi chi. 

Turėtų gautis 12 normalaus dydžio keksiukų. Kadangi aš kepiau labai didelėse keksiukų formelėse ir tešlos įdėjau dvigubai, man gavosi 6 milžiniški muffin'ai. 


Keksiukai su šokolado gabaliukais
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 kiaušiniai
1/3 puodelio balto cukraus

1/3 puodelio rudo cukraus
2/3 puodelio pieno

1/2 puodelio (apie 110 g) tirpinto sviesto
2 šaukštai grietinės
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 puodeliai miltų 
2 šaukšteliai kepimo miltelių
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio cinamono
1 puodelio (apie 100-150 g) juodo ar pieniško šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC. Keksiukų formą išklokite popieriniais keksiukų krepšeliais.
2. Mažame dubenyje sumaišykite šokolado gabaliukus su 3 šaukštais miltų (paimkite iš nurodyto kiekio). Šio žingsnio reikia, kad šokoladas tolygiai pasiskirstytų tešloje ir visi gabaliukai nenuskęstų į dugną.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, abiejų rūšių cukrų ir vanilę, pieną, grietinę ir sviestą.
4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į mišinį ir išmaišykite. Maišykite tol, kol miltai įsimaišys į tešlą. Nepermaišykite, kitaip keksiukai nebus purūs. 
5. Galiausiai įmaišykite šokolado gabaliukus.
6. Dideliu ledų šaukštu padalinkite tešlą tarp keksiukų krepšelių ir kepkite apie 15-18 minučių.





Soft, fluffy, super delicious chocolate chip muffins.


Chocolate Chip Muffins
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

2 eggs
1/3 cup white sugar
1/3 cup brown sugar
2/3 cup milk
1/2 cup (about 110 g) melted butter
2 tbsp sour cream
1/2 tsp vanilla extract
2 cups plain flour
2 tsp baking powder
¼ tsp salt
¼ tsp cinnamon
1 cup (about 100-150 g) dark or milk chocolate chips
Directions
1. Preheat your oven to 200ºC. Line a 12 piece muffin tin with muffin liners.
2. In a small bowl add the chocolate chips and 3 tbsp of flour and mix until all the chocolate chips are coated in the flour. 
3. In another bowl add eggs, both kind of sugars, milk, sour cream, vanilla, butter and mix until all combined.
4. In a separate bowl mix the flour, baking powder, salt and cinnamon, pour in to the mixture and  whisk until all combined.
5. Fold in the chocolate chips.
6. Using a large ice cream scoop divide the batter into your muffin pan and bake for about 15-18 minutes.



25 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Kartais prie kavos taip norisi kažkokio tokio nesudėtingo, bet labai skanaus.. :)

Baking Secrets rašė...

Tikrai taip. Šitie nuodėmingai skanūs!

Anonimiškas rašė...

O kokią orkaitės funkciją renkatės kepdama keksiukus? Viršutinis - apatinis kaitinimas, ar koks su ventiliatoriumi?

Baking Secrets rašė...

Aš su ventiliatorium visada viską kepu :)

Anonimiškas rašė...

Supratau, ačiū, nes niekada niekas nerašo kokią orkaitės funkciją pasirinkti, tai labai svarbu, manau. Šiuos jūsų keksiukus išbandžiau, jie tikrai nuostabūs! Ačiū už patarimus, jie labai pravertė neprofesionalei, o gaminti taip norisi ;)

Baking Secrets rašė...

O kaip smagu, kad gavosi ir patiko Jums! Aš pati neprofesionalė. Mėgėja, norinti labai išmokti. Taip po truputį mokausi ir su Jumis dalinuosi receptais, kurie labiausiai patiko/patinka. Dėkui, kad parašėte, jog Jums svarbu žinoti ir orkaitės funkciją, nes vis pagalvodavau parašyti, bet kažkaip vis galvodavau gal nelabai reikalingas dalykas. Dabar žinosiu, kad vis dėlto reikia :) Reikės tiksliau aprašyti.

Anonimiškas rašė...

Beje, jūsų recepte paminėtas sviestas, kuris dingsta gaminimo eigoje...

Baking Secrets rašė...

Ačiū už pastebėjimą. Pataisiau klaidą :)

Anonimiškas rašė...

Jau kepa! Ziuresim kaip gausis! Bet atrodo skaniai ir tesla labai skani

Baking Secrets rašė...

Tikiuosi ir iškepti buvo skanūs :)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Baking Secrets rašė...

Gražus žodis :D Dar tokio neteko girdėti :D Ačiū :)

Gustė rašė...

Nuostabus receptas! Gavosi labai skanūs ir gražūs keksiukai, lyg iš pasakos! Tobuli keksiukai! :-)

Baking Secrets rašė...

Labai gera girdėti, kad taip patiko! Ir labai gražus apibūdinimas 'Pasakų keksiukai' :)) Chi chi. Jie man irgi vieni skaniausių!

Unknown rašė...

Labai skanus keksiukai. Pirmakart dariau naujoje orkaiteje, visa seima gire. Aciu labai uz recepta! :)

Baking Secrets rašė...

Džiugu, kad patiko visai šeimai! Ačiū ir Jums, kad pabandėt ir komentarą gražų palikot ;)

Anonimiškas rašė...

Noriu padėkoti autorei už puikų receptą! Lengvai pagaminami, o skonis...tobulybė!! Ačiū :)

Baking Secrets rašė...

Ačiū už tokius gražius žodžius nuo kurių žandai rausta :)) Skanaus!

Anonimiškas rašė...

Sveiki, ar gautųsi, jei kepčiau pailgoje silikoninėje kekso formoje? Ir kaip manote, kiek tada reiktų laiko kepti? :-)

Baking Secrets rašė...

Manau gautųsi viskas gerai. Kepti reiktų dvigubai ilgiau apie 50 minučių. Reikia tikrinti su mediniu pagaliuku ;)

alina rašė...

kepiau, labai skanus keksiukai gavosi! aciu uz recepta.

Anonimiškas rašė...

Labai skanus keksiukai,pavyko is pirmo karto ir normos duotos tikslios.Aciu ;)

Anonimiškas rašė...

Labai skanus keksiukai,tikslios recepto normos.Dekoju

Anonimiškas rašė...

Nusprendžiau ir aš pagirti, nes gaminau kelis kartus jau šiuos keksiukus. Praėjus nemažai laiko, vaikas vėl paprašė keksiukų tai ieškojau būtent šio recepto (mat buvau neužsisaugojus). Šiaip ne taip radau. Super paprasta ir labai labai skanu :) Vaišinsiu ryt svečius :)

Unknown rašė...

Labai geras receptas, gyrė visa šeima. Tikrai labai patiko siūlau pabandyti tie kurie bando pirma karta kepti. Išsisaugojau ir kepsiu ne viena kartą. Ačiū už nuostabu recepta! :)

Printfriendly