2016 m. vasario 15 d., pirmadienis

Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais / Cheese, Tomato and Chive Omelette


Paprasta, skani idėja pusryčiams - omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais.


Puikūs, paprasti, bet neprasti pusryčiai - Omletas su sūriu, pomidorais ir laiškiniais česnakais. Labai skanu, derinys labai geras, receptas greitas ir paprastas. 
Vyras paragavęs prašė dar vienos porcijos ir tokių pačių pusryčių kitam rytui. Receptas vertas pakartojimo. 


2016 m. vasario 14 d., sekmadienis

Linco sausainiai / Linzer Cookies


Linco sausainių receptas.


Linco sausainiai yra kilę iš Austrijos. Jiems būdingi bruožai - džemu suklijuoti du sausainiai su išpjauta skylute centre. Formų jie gali būti įvairių. Kadangi Valentino diena mano sausainiai širdelės formos. 

Sausainiai - sviestiniai, trapūs, su džemo įdaru ir apibarstyti cukraus pudra. 


2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Raudonojo Aksomo (Velveto) tortas / Red Velvet Cake


Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.


Kai tau per trisdešimt ir su tuo pačiu vyru gyveni daugiau nei dvyliką metų, Valentino diena nebeturi tokios didelės reikšmės kaip turėjo paauglystėje. Nebesižavi meškiukais, lipniomis širdelėmis ir kitais 'brukamais' atributais. Tačiau vis dėlto tą dieną pristabdai nusistovėjusį gyvenimo ritmą, parodai dėmesį savo antrąjai pusei gėlėmis, vyno taure, skania vakariene ar tortu. Meilės tortu - raudonu lyg aksomas. 

Raudonojo Velveto tortas seniai buvo mano tortų sąraše ir pagaliau puiki proga jam išbandyti! Gavosi puikus tortas. Labai skanus, biskvitas minkštas, kremas saldus, bet jo sluoksnis plonas, todėl neužgožia ir neužsaldina širdies. Man labai labai patiko. Torto skonis lyg vanilinio torto pabučiuoto šokoladiniu bučiniu. Tarp vanilės ir šokolado. Kažkoks magiškas viduriukas. Šis tortas klasikinis - su kreminio sūrio pertepimu. 

Labai savimi didžiuojuosi, nes nesitikėjau, jog pavyks išgauti torto spalvą ar skonį iš pirmo karto. Bet pavyko! O mintyse jau turiu antrąjį Raudonojo Velveto variantą. Tikiuosi greitai jį įgyvendinsiu ir pasidalinsiu su Jumis! O dabar mėgaukitės šiuo gražuoliu! 

Meilės Jums visiems Valentino proga! Banalu, bet aš Jus visus myyyyyyyliu! 


Noriu visiems savo skaitytojams ir sekėjams padėkoti iš visos širdies už paramą, paskatinimus, gražius ir šiltus Jūsų atsiliepimus, už Jūsų atsiųstas nuotraukas! Jūsų tiek daug, kad kartais sunku suvokti! Nuoširdus AČIŪ. 




2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Džiovintų vaisių triufeliai / Dried Fruit Truffles


Nekeptas desertas - džiovintų vaisių triufeliai.


Visada norėjau pabandyti tokį sveikuolišką desertą iš serijos Raw (Green) Food. Buvo smalsu. Smalsumą patenkinau - įdomus, skanus desertas, nėra labai saldus (kas tikrai nustebino). 


2016 m. vasario 10 d., trečiadienis

Šokoladiniai bananiniai keksiukai / Chocolate Banana Muffins


Minkšti, labai šokoladiniai keksiukai su bananais ir šokolado gabaliukais.


Būna dienų kai aplanko įkvėpimas ir norisi kepti vieną kepinį po kito. Šiandien būtent tokia diena. Būna dienų, kai negaliu nieko gražiai nufotografuoti. 50, 100, 150 kadrų ir visi tragiški. Šiandien būtent tokia diena. Tada būtas entuziazmas pradingsta, tau siaubingai įsiskausta galva, tačiau vis tik stengiesi nepasiduoti. Kadras, po kadro ir pagaliau, keli  iš jų pasirodo tinkami. Griebi porą keksiukų, jau atvėsusią kavą ir eini save apdovanoti. Kąsnis, antras, gurkšnis ir viskas pamažu sugrįžta į savo vėžias. That's life. 

2016 m. vasario 9 d., antradienis

Trinta brokolių ir sūrio sriuba / Creamy Broccoli and Cheese Soup


Labai greita, paprasta, trinta brokolių sriuba su sūriu.


Su Užgavėnėmis ir blynų diena! Aš visai netradiciškai tokiai dienai atnešu sriubos receptą. Duoklę blynams atidaviau savaitgalį. Tokį kalną prikepiau, kad teko valgyti kelias dienas ir šiandien jų visai nesinori. Šiandien nekepsiu. Šiandien mes šildomės trinta brokolių ir sūrio sriuba. 

2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Mieliniai blynai su obuoliais / Yeast Pancakes with Apples


Mieliniai blynai su obuoliais.


Užgavėnės - turbūt vienintelė diena metuose, kuomet kepu mielinius blynus. Tai nėra mano mėgstamiausi blynai. Aš labiau mėgstu amerikietiško stiliaus blynus, bet tokiomis retomis progomis dėl idėjos ir tradicijų, kodėl neišsikepti. 

Šiais metais padariau repeticiją ir iš anksto išbandžiau keletą receptų. Jei tiksliau - tris skirtingus. Deja, tik šis pasiteisino ir labiausiai atitiko mano lūkesčius. Paprasti, saldūs mieliniai blynai su obuoliais. 


2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Kalakutienos kukuliai pomidorų padaže / Turkey Meatballs in Tomato Sauce


Kalakutienos kukuliai su pomidorų ir bazilikų padažu bei Spageti makaronais.


Tie, kas kartais paskaito mūsų šeimos pietų meniu, turbūt pastebėjo, jog dažnai valgome mėsos kukulius su makaronais. Tokio tipo kukulius dažniausiai gaminu iš jautienos arba kalakutienos. Tiek kukulius, tiek Spageti makaronus labai mėgsta mano dukra. Noriai valgo, patiekalas lengvai, greitai pagaminamas, iš paprastų spintelės produktų, todėl dažnai jį įtraukiu į mūsų meniu. 

Kukuliai gaunasi minkšti ir sultingi. 


2016 m. vasario 6 d., šeštadienis

Širdelių vyniotinis / Heart Patterned Cake Roll


Šokoladinis vyniotinis su širdelėmis ir citrininiu kreminiu įdaru.


Savaitė iki Valentino dienos. Atnešu Jums idėją, kaip būtų galima nustebinti savo žmogų. Nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Reikia truputį pasistengti piešiant širdeles, bet tik tiek. Jeigu net aš, kreivarankė, iš pirmo karto šitokį gražų vyniotinį sugebėjau suraityti, pavyks ir Jums.

Gamindama šį vyniotinį daugiausiai dėmesio skyriau grožiui, išvaizdai ir iš skoninės pusės nesitikėjau nieko ypatingo. Bet vaje, kaip buvo nuostabu, kai ne tik išvaizda nustebino, bet ir skonis. Vyniotinis puikus. Biskvitas minkštas, įdaras kreminis su citrinos žievele ir rūgštele. Man tobulas. Galima dar pagerinti uogomis, jei norite, bet tikrai nėra būtina. Jis ir be uogų, siaubingai gardus.





2016 m. vasario 4 d., ketvirtadienis

Krevečių ir agurkų salotos / Prawn and Cucumber Salad


Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.


Kartais reikia ne tik laiko, bet ir maisto tik sau... Pasilepinti, pasimėgauti tuo, ką mėgsti. Ir nebūtinai tortais ar saldžiais pyragais. Visai ne. Kartais užtenka salotų. Paprastų, bet labai skanių. 


2016 m. vasario 3 d., trečiadienis

Saldūs lietiniai / Sweet Pancakes


Saldūs, ploni lietiniai.


Atradau plonų lietinių receptą. Iki šiol tikrai nemokėjau tokių  kepti. Lietinius kepdavau su įdarais, tačiau kiekvieną kartą vargdavau su tešla, negalėdavau atitaikyti proporcijų. Blynai gaudavosi stori. Valgyti juos be įdaro, nekildavo minčių. Dabar porą savaičių iš eilės kepu šiuos plonus lietinius. Labai paprasti, greiti ir skanūs blyneliai.  Dar vienas atradimas man - lietinius valgyti apšlakstytus citrinos sultimis ir pabarstytus cukraus pudra. Dar skaniau!


2016 m. vasario 2 d., antradienis

Sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu / Cranberry and White Chocolate Cookies


Traškūs, karamelinio skonio sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu.


Desertui - sausainiai su spanguolėmis ir baltu šokoladu. Skanūs, traškūs sausainiai, greitai ir lengvai iškepami.

2016 m. vasario 1 d., pirmadienis

Žuvis su citrininiu petražolių padažu / Fish Piccata


Greitai ir lengvai paruošiama, labai skani žuvis su citrininiu petražolių padažu.



Kai pradėjau rašyti šį blogą, mano tikslas buvo visiškai iki smulkmenų išnagrinėti receptus, gaminti lėtai, tiksliai, netgi preciziškai. Norėjau išmokti visko nuo A iki Z, nenuklysti nuo recepto ir kepti pačius sudėtingiausius kepinius. Nežinau, kas tuo metu buvo mano galvoje. Juk nemokėjau net skanių blynų iškepti, ką jau kalbėti apie kažką sudėtingesnio. 

Tačiau su laiku ir aplinkybėmis, mano požiūris pasikeitė. Aš vis dar noriu išmokti visko nuo A iki Z, noriu kepti sudėtingiausius kepinius (ir jau ne tik kepinius), tačiau visiškai netrokštu to daryti sulėtintai, sudėtingai ir vaidinti laborantės virtuvėje. Dabar man svarbiausia - gaminti labai skaniai, paprastai ir greitai. Ilgą laiką maniau, kad tai sunkiai suderinama; kad norint labai gero patiekalo, reikia labai daug ir didelių pastangų, žinių ir patirties. 

Klydau. Dabar manau, kad ir iš paprastų, įprastų produktų, pažvelgus į maistą kitu kampu, galima pagaminti superinius patiekalus ir nebūtina būti virtuvės profesionalu ar sugaišti tam daug laiko. 
Laikas - labai svarbus elementas. Tie, kas yra labai užsiėmę arba turi vaikų (mamos supras), žino apie ką kalbu. O jei dar maistas turi daugiau maistinės vertės nei keptos bulvės, patiekalas tikrai vertas pagyrų. 

Tokia įžanga norėjau pristatyti šį patiekalą - žuvis su citrininiu petražolių padažu. Tai nėra joks virtuvės stebuklas, nėra ir kažkoks milžiniškas jos atradimas, tai tik labai skanus, paprastas ir greitas patiekalas. Išbandytas ir išragautas mūsų šeimos daugybę kartų ir niekada nenuviliantis. 


2016 m. sausio 28 d., ketvirtadienis

Sausainių vyniotinis / Biscuit Roll


Sausainių vyniotinis su uogienės kremu, šokoladiniu glajumi ir riešutais. 


Ateinu su labai įdomia idėja ir labai paprasta - Sausainių vyniotinis - nekeptas. Grooooožis! Skanus, saldus, lengvai padaromas, iš keletos įprastų produktų. Modernus, kitoks ale Tinginys. Na, bent jau labai primena jį. 

2016 m. sausio 27 d., trečiadienis

Karštas sumuštinis su džiovintais pomidorais, špinatais ir kiaušiniu / Sun-dried Tomato, Spinach and Egg Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su saulėje džiovintais pomidorais, keptu kiaušiniu, špinatais ir sūriu.


Su sumuštiniais kaip ir su pyragais, jei pradedu kepti tai vieną po kito. Man jie kaip narkotikas. Šypt. O koooookį šįkart skonių derinį išbandžiau! Saulėje džiovinti pomidorai, kiaušinis, špinatai, Parmezanas. Puikiai! Ne tik skanu, bet ir maistinga.

2016 m. sausio 26 d., antradienis

Virtas kumpis su žirnių tyre ir petražolių padažu / Gammon with Peas Pudding and Parsley Sauce


Skanus, minkštas, virtas kumpis su žirnių tyre ir garstyčių, petražolių padažu.


Dar vienas išbandytas G. Ramsay šedevras. Viskas labai paprasta, produktai visiems iki skausmo žinomi ir įprasti, tačiau galutinis rezultatas - nuostabus.

Kumpis - minkštas, labai skanus, prisigėręs prieskonių ir daržovių sultinio. Žirnių tyrę gaminau ir ragavau pirmą kartą gyvenime. Įdomi, šiurkšti, net sakyčiau, tekstūra, tačiau sumaišius su šilkiniu, kvapniu petražolių padažu skanintu garstyčiomis, visas patiekalas susijungia į vieną  labai gardžią visumą. Mano skoniui labai, labai... Mėgavausi maistu ir dar kartą žavėjausi G. Ramsay.

2016 m. sausio 25 d., pirmadienis

Karštas sumuštinis su šonine ir sūriu / Bacon and Cheese Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su šonine, sūriu, špinatais ir avokadu.


Šiandien gamindama pietus labai užsimaniau karšto sumuštinio. Griebiau viską, ką turėjau šaldytuve, tyliai pakuždėjau sau: 'Velniop vegetarišką pirmadienį, noriu šoninės', ir sukonstravau toooooookį gerą sumuštinį. 

Įdarui panaudojau dviejų rūšių sūrius: mocarelą ant vienos pusės, Čederį ant kitos, o kad sumuštinis nebūtų labai nuodėmingas įdėjau špinatų ir avokado (juos labai mėgstu). Laaabai skanu! 

Kol dar degu aistra ir noru rašyti, skubu dalintis. Kas čia žino, galbūt rytoj išlipsiu iš lovos ne ta koja, pikta, pavargus ir nenorėsiu net žiūrėti į receptus. O taip būna po intensyvaus gaminimo, rašymo ir fotografavimo. Perdegu. Gerai, kad tik trumpam. Šypt. 

Citrininiai sūrio pyragaičiai su mėlynėmis / Lemon Blueberry Cheesecake Cupcakes


Labai skanūs citrininiai sūrio pyragaičiai keksiukų formelėse su mėlynėmis.



Mano meilė sūrio pyragams nesibaigia, o su kiekvienu receptu vis stiprėja. Argi galėtų būti kitaip? Jūs tik pažiūrėkite į šį vaizdelį viršuje (!). Come on, kas nenorėtų jų paragauti? Nuostabūs ir vaizdu, ir skoniu. Citrinų ir mėlynių derinys - klasikinis, nieko nestebinantis, bet labai gardus.

Kuo man dar labai patinka toks mini sūrio pyrago variantas? Būtent dėl jų dydžio ir greitos gamybos. Reikia dvigubai mažiau laiko pyragaičiams iškepti ir atvėsti nei dideliam sūrio pyragui (galima valgyti jau  po 3 valandų), o mini porcijos labai patrauklios ir patogios. Nereikia pjaustyti, tiesiog griebi 'keksiuką' ir bandai susivaldyti bei viso iš karto nepraryti. Šypt.

2016 m. sausio 24 d., sekmadienis

Margas šokolado ir karamelės sūrio pyragas (nekeptas) / Marble Chocolate and Caramel Cheesecake (No Bake)


Nekeptas šokolado ir karamelės sūrio pyragas.


Kai nekepu pyragų, tai nekepu, bet kai pradedu tai po kelis iš karto. Vakar padirbėjau su sūrio pyragais. Vienus kepiau orkaitėje (receptas greitai), kitą štai padariau nekeptą - tikrą atominę bombą. Šypt. Labai sodraus skonio - šokolado ir karamelės sūrio pyragas. Labai skanus ir 'siaubingai' lengvai pagaminamas. 

2016 m. sausio 23 d., šeštadienis

Bananų duona su razinomis ir migdolais / Banana Bread with Raisins and Almonds


Drėgna bananų duona su razinomis ir migdolų riešutais.


Bananų duonų receptų turiu ne vieną (šiame bloge) ir visi labai geri. Visi. Vartydama Annabel Karmel knygą aptikau dar vieną bananų duonos receptą skambiai pavadintą 'Best-ever banana bread'. Nors tokie pavadinimai manęs visai nestebina ir mažai intriguoja, nes beveik kiekvienas turi tokį 'Best-ever' bananų duonos receptą, ypač žymūs kulinarai, tačiau nusprendžiau receptą išbandyti. Juk taip seniai kepiau bananų duoną, o keli kilogramai prinokusių bananų pūpsančių vaisių inde šaukėsi būti suvartojami.

O iškepus, perpjovus ir paragavus duonelės, išvada tokia: labai drėgna, šlapia ir skani. Visai kitokia tekstūra nei anksčiau keptų.


2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Saulėgrąžų užtepėlė / Sunflower Seeds Spread


Sveikuoliška saulėgrąžų užtepėlė su morkom, svogūnais, sūriu ir džiovintais pomidorais.


Vakar pamačiau šią idėją, o šiandien ryte pusryčiams jau įgyvendinau. Skani, sveikuoliška užtepėlė. Ar patiks visiems? Abejoju, bet prijaučiantiems sveikuoliškai mitybai, įtiks. 

Labai sunku apibūdinti skonį, nes nėra su kuo palyginti. Neateina jokių asociacijų į ką tai panašu. Nors kepintos morkos ir svogūnai labai priartina užtepėlės skonį lietuvių virtuvei. Iki skausmo pažįstamas derinys...


2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Balto šokolado Biscotti su pistacijom ir spanguolėm / White Chocolate Biscotti with Pistachios and Cranberries


Labai skanūs itališki Biscotti sausainiai su baltu šokoladu, pistacijom ir džiovintom spanguolėm.



Tai mano antras bandymas kepti itališkus džiūvėsius - Biscotti sausainius ir jis labai sėkmingas. Bent jau sėkmingesnis nei pirmasis. Šįkart gavosi tikrai sausi, kieti džiūvėsiai, kaip ir turėtų būti. 

Supratau savo klaidas iš pirmojo bandymo - tešlą formuoti reikia į plonesnes juostas ir pjaustyti ploniau, kad sausainiai tinkamai ir laiku išdžiūtų. O kad viršus blizgėtų, būtų kietesnis, aptepiau plaktu baltymu. 

Skonis labai geras. Mums labai patinka Biscotti sausainiai, išnyksta akimirksniu, o jų kepimas man tikras džiaugsmas, maža magija virtuvėje. Balto šokolado, pistacijų ir spanguolių derinys - klasikinis, nenuginčijamas, tobulas. 


2016 m. sausio 20 d., trečiadienis

Makaronai su žirneliais ir kumpiu / Bow-Tie Pasta with Peas and Ham


Labai skanūs, paprasti, greiti 'Kaspinėliai' (makaronai) su žirneliais, kumpiu ir sūriu.


Ieškote greito, paprasto, nebrangaus patiekalo? Šis būtent toks. Mums labai patiko. Labai skanu, galvojau, bus sausoki makaronai, nes makaronai be grietinės ir kitų padažų, bet visai nesausi ir neriebūs. Dar didelis pliusas, jog gaminimas greitas, paprastas ir visus reikalingus produktus aš visuomet turiu šaldytuve. Įsirašau šį patiekalą į greitų, pigių, visai šeimai patinkančių patiekalų sąrašą. 

2016 m. sausio 19 d., antradienis

Amerikietiški blynai / American Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.


Žinot, yra daug blynų receptų ir jie man visi labai panašūs su beveik identiškais ingredientais: miltai, kiaušiniai, kefyras/pienas, cukrus, kildinimo elementai. Tačiau paradoksas - nors viskas lyg ir labai panašu, bet kas kartą gaunasi nauji blynai, naujas skonis, nauja tekstūra, net nauja išvaizda. Produktai lyg ir tie patys, jų kiekiai skiriasi nežymiai, o štai, rezultatas visada skirtingas. 

2016 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Kukurūzų ir brokolių kepsneliai / Sweetcorn and Broccoli Fritters


Vegetariški saldžiųjų kukurūzų ir brokolių kepsneliai.


Šią savaitę atradau dar vieną vegetarišką, nesunkų ir labai skanų patiekalą. Puikiai tiks ne tik lengviems pietums, užkandžiui, bet ir vaikų pietų dėžutei. Gaminau jau keletą kartų, patiko visai šeimai. 

Šį faktą tikrai verta paminėti, nes aš pati nemėgstu kukurūzų, o vyras apskritai skeptiškai žiūri į mano polinkį į vegetarizmą ir tokių patiekalų gaminimą. Visada truputį paragauja, pabando, bet ar valgys daugiau niekada nežinai. Šįkart valgė nesispyriodamas ir net gyrė, kad skanu. 

2016 m. sausio 12 d., antradienis

Tinginys / Uncooked Cocoa Cookie Bars


Paprastas tinginys su kondensuotu pienu ir kakava.


Neatėjau Jūsų nustebinti, parodyti kažko naujo ar neįprasto, nebus ir didelių liaupsių. Atėjau tiesiog pasidalinti pačiu paprasčiausiu Tinginio receptu. 

Šitą desertą gaminau po turbūt gerų penkių metų pertraukos. Nors buvo kilusi pagunda Tinginį pagerinti įvairiais priedais, bet galų gale nusprendžiau, jog šįkart to nedarysiu, kad visai to nenoriu. Noriu prisiminti vaikystės skonį, vaikystės desertą, patį paprasčiausią, be jokių įmantrybių.  

Vieninteliai dalykai, kuriuos truputį pakoregavau - sumaišiau dviejų rūšių sausainius: paprastus arbatinius ir kakavinius, ir kad nebūtų per daug nuobodus, įprastas vaizdas - apibarsčiau sezamo sėklomis. 

Rezultatas gavosi puikus. Labai skanu, nėra 'žvėriškai' saldu, labai patiko dviejų rūšių sausainių derinys. Žodžiu, po pirmųjų kąsnių likau maloniai nustebusi, nes jau buvau visai užmiršusi, koks tas Tinginys skanus.


2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Vištienos šnicelis su agurkų salotomis / Chicken Schnitzel with Cucumber Salad


Vištienos šnicelis su šviežiom agurkų ir krapų salotom.


Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu. 

Varškinės širdelės / Cottage Cheese Heart Pancakes


Varškiniai 'Čirviniai' blynai.


Labai gardžios, švelnaus skonio varškinės širdelės. Ką tik iškeptos būna traškios, vėliau suminkštėja. Kepiau daugybę kartų ir turiu pasakyti, tai turbūt skaniausias mums 'Čirvinių' blynų receptas. Bent kol kas. Kol neatradau dar geresnio recepto. 


2016 m. sausio 10 d., sekmadienis

Keptos moliūgų spurgos / Baked Pumpkin Donuts


Orkaitėje keptos moliūgų spurgos su cinamono cukrumi.


Šiuo receptu turėjau pasidalinti dar rudenį, kai buvo moliūgų sezonas. Deja, vėluoju, bet moliūgų galima ir dabar nuspirkti, todėl nėra viskas taip blogai. 

Šios spurgos ypatingos tuo, jog yra keptos orkaitėje specialioje spurgų skardoje, o ne aliejuje. Tokias spurgas bandžiau pirmą kartą. Visai patiko. Skonis tikrai nepanašus į aliejuje keptas spurgas, greičiau panašesnis į keksiukus. Naudojama labai mažai riebalų, todėl geras receptas dietinei mitybai.

Minkštos, ne per saldžios, neriebios, su cinamono prieskoniu moliūgų spurgos!


2016 m. sausio 9 d., šeštadienis

Brusketa su rikota ir cukinijom / Courgette and Ricotta Bruschetta



Vegetariška, švelnaus skonio brusketa su rikotos kremu ir grilintom cukinijom.



Šeštadienis turbūt mėgstamiausia mano savaitės diena. Ne tik todėl kad visa šeima kartu, bet ir todėl kad turiu daug laiko ir galiu jį eksperimentuodama praleisti virtuvėje. Dažniausiai šeštadieniais išbandau keletą ar daugiau naujų patiekalų, užkandžių, kepinių. Ragaujame, susipažįstame su naujais skoniais, deriniais. Įdomūs šeštadieniai. 

Šis šeštadienio rytas prasidėjo panašiai. Išbandžiau kelis naujus patiekalus puikiai tinkančius pusryčiams. Vienas jų - Brusketa su rikota ir cukinijom. Skonis įdomus, sunkiai su kažkuo palyginamas, neteko nieko panašaus iki šiol ragauti, bet geras! Atrodo irgi fantastiškai. Patiko!


2016 m. sausio 6 d., trečiadienis

Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais / Brussels Sprouts with Onions and Pancetta


Kepti Briuselio kopūstai su svogūnais ir lašinukais.


Galiu lažintis, išgirdus, ką nors tariant 'Briuselio kopūstai', dauguma žmonių valingai ar nevalingai susiraukia. Kyla įvairių nemalonių asociacijų. Maždaug 'fu kaip neskanu', 'smirda', 'kartu'. Kažkada ir man kildavo tokios pačios asociacijos, nes nemokėjau jų tinkamai paruošti. Dabar mano mintys apie Briuselio kopūstus visiškai priešingos ir net seilė nutysta apie juos pagalvojus. Visa to paslaptis - mokėjimas tinkamai ir skaniai juos pagaminti. Turiu keletą receptų pagal kuriuos ruošiu Briuselio kopūstus, bet šis mano mėgstamiausias. Galiu valgyti tiesiog vienus! 

Briuselio kopūstai išlieka šiek tiek traškūs, svogūnai priduoda saldumo, lašinukai sūrumo. Vėlgi puikus balansas 'kartu, sūru, saldu'. 

Taigi, neraukykite nosies ir duokite Briuselio kopūstams antrąjį šansą. Puiki, labai sveika ir naudinga daržovė! Truputis išmonės, pastangų, kelių produktų ir skanus rezultatas garantuotas.


2016 m. sausio 5 d., antradienis

Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais / Cinnamon Pancakes with Caramelized Apples


Cinamoniniai blynai su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu.



Cinamono blynai su karamelizuotais obuoliais - puiki idėja pusryčiams. Pirmą kartą šiuos blynus kepiau per Kalėdas, likau sužavėta ne tiek pačių blynų, o kiek viso derinio.

Blynai - gana paprasti, nelabai saldūs, net kiek sausoki, tačiau sujungus juos su karamelizuotais obuoliais ir graikišku jogurtu, viskas susilieja į vieną ir išbaigtą kulinarinį paveikslą. Karamelizuoti obuoliai priduoda ir drėgmės, ir gaivumo, ir reikiamo saldumo, o jogurtas viską puikiai subalansuoja. 

Iš tiesų, likau nustebusi, nes pirmą kartą valgiau blynus su nesaldžiu jogurtu (galima naudoti ir grietinę) ir skonis puikus. Iki tol mano sąmonėje buvo užfiksuota - 'saldūs blynai + saldus padažas/pagardas', o dabar šis klaidingas nusistatymas pasikeitė. Apskritai, gamindama pagal G. Ramzio receptus vis išmokstu ir atrandu kažką naujo sau, nenustoju stebėtis, kaip iš paprastų ingredientų ir nedidelėmis pastangomis galima sukurti puikius 'restaurant quality' patiekalus, koks svarbus kiekvienas patiekalo elementas jo išbaigtumui ir skonio subalansavimui. Toliau žaviuosiu, stebiuosi ir mokausi! Nuostabu. 


2016 m. sausio 4 d., pirmadienis

Kokosinis tortas / Coconut Layer Cake


Purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus kokosinis tortas.


Su Naujais metais, naujais iššūkiais, darbais, tikslais!

Atsinešu savo Naujametį tortą. Daugumai jis bus pažįstamas, bent iš pirmo žvilgsnio. 'Rafaelo' tortas. Tiesa, nedrįstu jo taip vadinti, nes tai mano improvizacija, su man priimtinais pakeitimais ir patobulinimais.

Gavosi tikrai labai skanus tortas, purus it debesėlis, kvapnus, tikrai kokosinis ir ne per daug saldus. Jei pasitikite mano skoniu, bandykite. Patiks! 

Printfriendly