2016 m. sausio 31 d., sekmadienis

Cukinijų ir fetos kepsneliai / Courgette and Feta Fritters


Vegetariški cukinijų kepsneliai su fetos sūriu.


Dar viena cukinijų kepsnelių variacija. Šįkart su fetos sūriu. Skanu!

Patarimai, pastebėjimai. Kadangi fetos sūris ir taip sūrus, druskos dėkite saikingai arba iš vis nedėkite. 

Į kepsnelius galima papildomai įdėti kapotų mėtų ir/ar kedro riešutų.



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Cukinijų ir fetos kepsneliai
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'World Kitchen'

Ingredientai

500 g cukinijų (2-3 nedidelės cukinijos)
Druskos, pipirų pagal skonį
2 šaukštai alyvuogių aliejaus, plius extra kepimui
1 svogūnas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas
3 dideli kiaušiniai
200 g fetos sūrio, pjaustyto kubeliais
Saujelė kapotų šviežių krapų
3-4 šaukštai miltų



Gaminimo eiga
  1. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka, apibarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys. Vėliau rankomis cukinijas nusunkite, kad neliktų skysčio.
  2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, sudėkite svogūnus ir pakepkite apie 5-6 minutes ar kol suminkštės. Truputį atvėsinkite, tada įmaišykite į cukinijas.
  3. Į cukinijas įmuškite kiaušinius, sudėkite krapus, fetos sūrį ir miltus. Pabarstykite pipirais ir viską gerai išmaišykite. Jei tešla per skysta, įdėkite dar šaukštą miltų.
  4. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, dėkite po kelis šaukštus tešlos ir kepkite po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol gražiai apskrus.
  5. Tiekite su citrinos griežinėliais ir petražolėmis.



Tasty vegetarian courgette and feta fritters.

Courgette and Feta Fritters
Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'World Kitchen'

Ingredients


500 g courgettes (2-3 pieces)
Salt and pepper to taste
2 tbsp olive oil, plus extra for frying
1 onion, peeled and chopped
3 large eggs
200 g feta, diced
Small handful of dill springs, chopped
3-4 tbsp plain flour

Instructions
    1. Coarsely grate the courgettes, sprinkle over a pinch of salt, mix and leave to stand for about 10 minutes. Then squeeze the grated courgettes with your hands to remove some of the juices.
    2. Meanwhile, heat 2 tbsp olive oil in a pan and saute the onion, with a pinch of salt and pepper, for 5-6 minutes or until softened. Leave to cool slightly, then add to the courgettes and mix well.
    3. Add the eggs, feta, dill and flour. Add more pepper and mix well until combine. If the batter seems to wet, add 1 tbsp flour and mix.
    4. Heat some oil in a pan, drop several spoonfuls of the batter into it and fry for 2-3 minutes on each side or until golden brown.
    5. Serve warm with lemon wedges and parsley garnish.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly