2016 m. sausio 27 d., trečiadienis

Karštas sumuštinis su džiovintais pomidorais, špinatais ir kiaušiniu / Sun-dried Tomato, Spinach and Egg Hot Sandwich


Karštas keptuvėje keptas sumuštinis su saulėje džiovintais pomidorais, keptu kiaušiniu, špinatais ir sūriu.


Su sumuštiniais kaip ir su pyragais, jei pradedu kepti tai vieną po kito. Man jie kaip narkotikas. Šypt. O koooookį šįkart skonių derinį išbandžiau! Saulėje džiovinti pomidorai, kiaušinis, špinatai, Parmezanas. Puikiai! Ne tik skanu, bet ir maistinga.

Patarimai, pastebėjimai. Nepagailėkite saulėje džiovintų pomidorų ir visą duonos riekę jais padenkite. Pomidorai - šio sumuštinio žavesys, stiprus, ryškus skonis.

Kiaušinį kepkite priklausomai nuo to, kokį trynį mėgstate - skystą, kietą ir pan. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Karštas sumuštinis su džiovintais pomidorais, špinatais ir kiaušiniu
Receptas adaptuotas iš Nutritionist in the Kitch

Ingredientai
1 sumuštiniui

2 riekelių baltos ar pilno grūdo duonos
3-4 saulėje džiovinti pomidorai
1 šaukštas saulėje džiovintų pomidorų aliejaus
1 kiaušinis
Saujelė špinatų
Truputis tarkuoto Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį

Sviesto kepimui
Gaminimo eiga
  1. Keptuvę įkaitinkite, įdėkite truputį sviesto ir paskrudinkite duonos riekes iš vienos pusės. Išimkite iš keptuvės.
  2. Keptuvėje iškepkite kiaušinį ant trupučio aliejaus. Kepkite tiek, kokio kiaušinio trynio norite (jei skysto, trumpiau). Paskaninkite druska, pipirais.
  3. Ant paskrudintos duonos (būtent tos pusės, kuri paskrudinta) apšlakstykite aliejaus ir ištepkite duoną, dėkite riekelėmis supjaustytus džiovintus pomidorus. Ant viršaus dėkite kiaušinį, paskleiskite špinatų, užbarstykite tarkuoto Parmezano ir uždenkite kita duonos rieke (paskrudinta puse į vidų).
  4. Sumuštinius dėkite kepti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Kepkite ant nedidelės ugnies iš kiekvienos pusės po maždaug 2-3 minutes, kol sūris išsilydys. 


    Hot Sun-dried tomato and egg hot sandwich with spinach and cheese.

    Sun-dried Tomato, Spinach and Egg Hot Sandwich
    Recipe adapted from Nutritionist in the Kitch

    Ingredients
    For 1 sandwich

    2 slices of white or wholegrain bread 
    3-4 sun-dried tomatoes
    1 tbsp sun-dried tomato oil
    Handful of fresh spinach
    Some grated Parmesan cheese
    Salt and pepper to taste

    Butter for frying

    Instructions
    1. Heat up a skillet over medium heat. Add some butter and both slices of bread to the pan. Toast for a couple of minutes until golden brown, then remove the bread slices. 
    2. In the same oiled pan fry the egg. Season with salt and pepper.
    3. Keeping in mind that the sides we just browned go on the inside, build your sandwich by first drizzling the bread with oil, then add the chopped sun-dried tomatoes, egg, spinach, and grated cheese on top. Cover with another slice of bread. 
    4. Heat your skillet and add more butter. Brown the sandwich on each side for about 2-3 minutes, until both sides are golden brown and the cheese has melted. 

    Komentarų nėra :

    Printfriendly