2016 m. sausio 11 d., pirmadienis

Vištienos šnicelis su agurkų salotomis / Chicken Schnitzel with Cucumber Salad


Vištienos šnicelis su šviežiom agurkų ir krapų salotom.


Šis patiekalas bus įtrauktas į mūsų mėgiamiausius. Labai skanu. Vištiena minkšta, sultinga su traškia šviežios duonos, prieskonių ir Parmezano plutele. Agurkų salotos taip pat neblogos, paprastos, su japonišku 'tvistu' - užpilu. 

Receptas iš Annamel Karmel receptų knygos skirtos visai šeimai. Galiu tik patvirtinti, kad patiks tiek patiems mažiausiems (kaip ir mano 2-iejų metukų dukrytei), tiek ir suaugusiems. Labai skanu, visi valgėm ir pirštus laižėm. Knyga puiki, gaminau jau ne vieną patiekalą (ateity įdėsiu ir daugiau receptų) ir visi patiekalai maloniai stebina. Greitai paruošiami, nekomplikuoti receptai, o svarbiausia skonis patinka visai šeimynai. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Vištienos šnicelis su agurkų salotomis
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'

Ingredientai

Vištienos šniceliams
2-4 vištienos krūtinėlės
50 g miltų
2 kiaušiniai
100 g baltos duonos
1 1/2 šaukšto šviežių čiobrelių
2 šaukštai šviežių petražolių
30 g Parmezano sūrio
Druskos, pipirų pagal skonį

Agurkų ir krapų salotom
1 ilgas agurkas
1 1/2 šaukšto šviežių krapų
1 šaukštas sojų padažo
1 šaukštas ryžių vyno acto
1 šaukštas ryžių vyno ('Mirin')
2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimo eiga
  1. Vištieną dėkite į vienkartinį maišelį ir su kočėlu pamuškite, kad mėsa būtų plona. Kiekvieną krūtinėlę perpjaukite per pusę (jei jos didelės). Pabarstykite druska, pipirais.
  2. Į smulkintuvą dėkite baltą duoną, tarkuotą Parmezaną, čiobrelius ir petražoles ir gerai viską susmulkinkite. 
  3. Vištienos krūtinėles apvoliokite miltuose, tuomet išplaktuose kiaušiniuose ir galiausiai duonos trupiniuose. 
  4. Keptuvę gerai įkaitinkite, pilkite daržovių aliejaus, įdėkite gabalėlį sviesto. Vištieną kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Agurkų salotoms agurką supjaustykite pusmėnuliais, apibarstykite smulkintais krapais. Visus kitus produktus sumaišykite ir užpilkite ant salotų. 



    Tasty Chicken Schnitzel with simple and fresh cucumber and dill salad.

    Chicken Schnitzel with Cucumber Salad
    Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Anabel's Family Cookbook'

    Ingredients

    For Chicken Schnitzels
    2-4 chicken breasts
    50 g plain flour
    2 eggs
    100 g white bread
    1 1/2 tbsp fresh thyme
    2 tbsp fresh parsley
    30 g Parmesan
    Salt and pepper to taste

    For the cucumber and dill salad
    1 cucumber
    1 1/2 tbsp fresh dill
    1 tbsp soya sauce
    1 tbsp rice wine vinegar
    1 tbsp rice wine 'Mirin'
    2 tbsp olive oil

    Ingredients
    1. Put the chicken in a disposable bag, bash out using a rolling pin until thin. Slice each in half. Season with salt and pepper.
    2. Put the white bread in a food processor together with the herbs and Parmesan. Whiz until it forms crumbs.
    3. Toss the chicken in the flour and then dip in the beaten eggs, coat in the crumbs.
    4. Heat a pan with a little vegetable oil and a knob of butter. Fry the chicken for 3-4 minutes on each side.
    5. Make the salad: slice the cucumber in half lengthways, then into half moon shapes. Mix with the chopped dill. For the dressing mix all ingredients together and pour over the salad.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly