2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Labai šokoladiniai sausainiai / Super Chocolate Cookies


Labai šokoladiniai, labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. 


Ar žinot posakį 'būna dienų kaip tyčia'? Taip nutiko man su šiais sausainiais. Iškepi siaubingai skanius sausainius, kurie tirpsta vienas po kito, bet jų išvaizda tavęs šimtu procentu netenkina. Negana to dar ir nesugebi gražiai jų nufotografuoti, nepagauni tinkamos šviesos ir galiausiai pasiduodi ir eini mėgautis skoniu... Jei atvirai, pusę šios skardos sausainių suvalgiau befotografuodama. Chi chi. Ką čia slėpti...

Sausainiai su šokolado gabaliukais, kaip jau minėjau tūkstantį kartų, vieni mūsų mėgstamiausių. Jei ne patys mėgstamiausi... Turiu tikrai puikių jų receptų (šiame blog'e taip pat). Tačiau kartais noras išbandyti naujus receptus nugali prieš jau seniau bandytus. Iš to didelio noro pamėginti kažką kito, gimė ir šie sausainiai. Labai skanūs, labai šokoladiniai, pradedi ragauti vieną po kito ir nepastebi, kaip jų nebelieka... Dar verta pridurti, kad sausainių krašteliai traškūs, o vidus minkštas! Niam.



Patarimai, pastebėjimai. Duočiau visus 5 balus šiam receptui, nes man sausainių skonis superinis. Tačiau manau receptą galima ir supaprastinti. Dariau viską pagal instrukcijas, tešlą vėsinau šaldytuve, tačiau kitąkart praleisčiau šį žingsnį. Nors esu skaičiusi, kad tešlos šaldymas padeda išsiskirti stipresniam skoniui, tačiau aš asmeniškai nepastebėjau didelių skirtumų tarp nešaldytos tešlos, šaldytos ilgiau ar trumpiau. 

Iš tiesų, vieną partiją sausainių šaldžiau kaip buvo nurodyta pagal instrukcijas, o kitą partiją palikau per naktį šaldytuve ir kepiau ryte. Šitie rytiniai sausainiai ir yra nuotraukose. Ir spėju dėl to jie man gavosi mažiau patrauklūs... Gal net kiek riebesni. Nors tikrai tikėjausi, jog ilgiausiai vėsusios tešlos sausainiai bus patys geriausi, bet tokia prielaida nepasitvirtino. Siūlau pasidaryti tešlą, negaišti laiko ir kepti sausainius iš karto. 

Galima naudoti bet kokio šokolado gabalėlius: vien balto, vien juodo ar pieniško. Pagal jūsų norus.

Formavau sausainius ledų šaukštu (2 valgomų šaukštų dydžio) ir pirštais šiek tiek suploninau. 

Sausainiai kepa greitai. Kepiau keliomis minutėmis ilgiau (apie 12 minučių) ir jau kraštai pradėjo ruduoti. Dar vienas 'liapsusas'. Chi chi. Todėl atsargiai! Bet skonis labai geras, todėl dalinuosi iškart ir nelaukiu kito bandymo.

Gaunasi apie 15 didelių sausainių.


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Labai šokoladiniai sausainiai
Receptas adaptuotas iš Scientifically Sweet

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

1 1/4 puodelio (170 g) miltų
1/2 šaukštelio sodos
Žiupsnelis druskos
1/4 šaukštelio tirpios kavos
1/3 puodelio (30 g) kakavos
125 g minkšto sviesto
2/3 puodelio (100 g) rudo cukraus
1/3 puodelio (70 g) balto cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
100 g pieniško šokolado gabaliukų
100 g balto šokolado gabaliukų

Gaminimo eiga
  1. Miltus, sodą, druską, kakavą ir tirpią kavą sumaišykite. Atidėkite į šalį.
  2. Kitame dubenyje gerai išsukite minkštą sviestą ir abiejų rūšių cukrų.
  3. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės, išmaišykite.
  4. Suberkite miltų mišinį bei šokolado gabaliukus. Viską išmaišykite.
  5. Dėkite tešlą pusvalandžiui į šaldytuvą. Vėliau išimkite suformuokite sausainius, sudėkite ant kepimo skardų ir dar 20 minučių dėkite į šaldytuvą.
  6. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Išėmę iš orkaitės keletą minučių palikite sausainius skardose ir tik tuomet perkelkite ant grotelių atvėsti.

Super chocolatey cookies. 

Super Chocolate Cookies
Recipe adapted from Scientifically Sweet

Ingredients
1 cup - 250 ml

1 1/4 cup (170 g) plain flour
1/2 tsp baking soda
Pinch of salt
1/4 tsp instant coffee granules
1/3 cup (30 g) cocoa powder
125 g softened butter
2/3 cup (100 g) brown sugar
1/3 cup (70 g) white sugar
1 egg
1 tsp vanilla extract
100 g milk chocolate chips
100 g white chocolate chips

Instructions
  1. Mix flour, baking soda, salt, instant coffee and cocoa. Set aside.
  2. In another bowl cream together butter and both sugars. Stir in the egg and vanilla.
  3. Pour the flour mixture and mix it in. Stir in the chocolate chips.
  4. Pop the dough for 30 minutes in the fridge to chill. Take it out, form the cookies on the baking sheets and pop again to the fridge for another 20 minutes.
  5. Bake in the preheated oven to 180 degrees for 10 minutes.
  6. Once baked take from the oven and leave the cookies for couple minutes to cool on baking sheets. Then transfer to wire rack to cool completely.

4 komentarai :

Anonimiškas rašė...

labai daug cukraus. Ar ne per saldūs gaunasi? reiks savaitgalį išbandyti

Baking Secrets rašė...

Mums ne per saldus buvo. Net demesio neatkreipiau i tai kad cukraus daug :)

Unknown rašė...

O puodelis ne 150 g? Nes lietuviškoj versijoj galai nesueina...

Baking Secrets rašė...

As sveriau ka dejau miltu kiekis pas mane gavosi toks. Puodelis miltu pas mane svere apie 130-140g

Printfriendly