2015 m. rugsėjo 11 d., penktadienis

Plėšomas cinamono juostelių pyragas / Cinnamon Pull-Apart Bread


Mielinis plėšomas cinamono juostelių pyragas. 


Po plėšomos picos pasisekimo, žinojau, kad būtinai mėginsiu ir saldų plėšomo pyrago variantą. Jau numaniau, jog rezultatas bus taip pat puikus. Ir tikrai taip, pyragas laaaabai skanus, juostelė po juostelės ir vienu prisėdimu daugiau nei pusės pyrago neliko. Chi chi. Kai taip nutinka, dažniausiai būnu rami ir receptą įvardinu 'tobulu' ar bent jau labai arti to. Tuščia lėkštė, mano akimis, geriausias patiekalo įvertinimas. Na, dar lydimieji garsai: 'mmm, vau, ohoho', taipogi. Šis kepinys ir buvo palydėtas 'mmmm' skambesiu. 

Kaip ir viskas būtų puiku. Beeeet... 




Chi chi. Turiu pasirašyti sau ir savo orkaitei riebų minusą. Šiek tiek pyragą per daug apskrudinau ir jis stipriai parudavo. Man atrodo galutinai susipykau ne tik su orkaite, bet ir su orkaitės termometru. Chi chi. Nors jie abu man sako vieną, bet nuojauta kužda ką kitą. Jaučiu, jog esu abiejų apgaudinėjama ir neturėčiau daugiau jais pasitikėti. Chi chi. Bandysim dar kartą susidraugauti. Šypt. O dabar atleiskite už ne visai tobulą vaizdą, bet prižadu, tikrai labai skanų kepinį!

Patarimai, pastebėjimai. Jau daugybę kartų rašiau savo pastebėjimus ir patarimus kaip ruošti mielinę tešlą, todėl nebesinori kartotis. Jei kas praleidote, paskaitykite prie kitų mielinių kepinių receptų.

Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Plėšomas cinamono juostelių pyragas
Receptas adaptuotas iš Citrinos žievelė

Ingredientai
Nedidelei 14 x 24 cm pailgai formai
1 puodelis - 250 ml

Tešlai

400 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
1/3 puodelio (80 ml) pieno
50 g sviesto
1/4 puodelio (60 ml) šilto vandens
1/4 puodelio (50 g) cukraus
2 šaukšteliai (apie 8 g) sausų mielių
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Įdarui
50 g tirpinto sviesto
3/4 puodelio (150 g) cukraus
2 1/2 šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga
  1. Pieną pakaitinkite. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite šiltą vandenį, dėkite pusę cukraus ir mieles, išmaišykite ir leiskite pastovėti keletą minučių, kol mielės pradės veikti, rūgti, putoti. 
  2. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite.
  3. Į dubenį suberkite miltus, druską, likusį cukrų. Supilkite šiek tiek šakute paplaktus kiaušinius su vanile. Pilkite pieno-mielių mišinį bei tirpintą sviestą, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 5-10 minučių, kol tešla taps glotni ir švelni. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, aptepkite šlakeliu aliejaus, kad nesusidarytų plutelė, dubenį apvyniokite plėvele ir palikite valandai ar dvi pakilti. 
  4. Kai tešla pakils, iškočiokite 25x50 cm stačiakampį. 
  5. Ištepkite tešlą tirpintu sviestu ir pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.  
  6. Supjaustykite tešlos stačiakampį į šešias lygias dalis (kiekviena dalis apie 8 cm ilgio), o tuomet kiekvieną dalį dar į 3 dalis. Į vieną krūvelę sudėkite po 3-4 kvadratėlius. Sustatykite juos per vidurį į riebalais išteptą ir kepimo popieriumi išklotą formą. Uždenkite formą plėvele ir palikite apie 30 minučių, kad pakiltų. 
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą 30-40 minučių, kol paruduos.

Soft, very yummy cinnamon pull-apart bread. 


Cinnamon Pull-Apart Bread
Recipe adapted from Citrinos žievelė

Ingredients
For 14 x 24 cm loaf tin
1 cup - 250 ml

For the dough
400 g plain flour
1/2 tsp salt
1/3 cup (80 ml) milk
50 g butter
1/4 cup (60 ml) warm water
1/4 cup (50 g) sugar
2 tsp (about 8 g) dried yeast
2 eggs
1 tsp vanilla extract

For the filling
50 g melted butter
3/4 cup (150 g) sugar
2 1/2 tsp cinnamon

Instructions
  1. Heat the milk. Leave to cool at room temperature. Pour the warm water, add half of the sugar and yeast, mix and leave for couple minutes until the yeast is activated. 
  2. Melt the butter and leave to cool at room temperature.
  3. Pour the flour, salt, remaining sugar in the bowl. Add lightly beaten eggs with vanilla. Pour the milk-yeast mixture and butter, mix and start kneading the dough. Knead for 5-10 minutes until the dough is soft. Form the dough into a ball, put into slightly oiled bowl, brush the top with some oil, cover the bowl with the plastic wrap and leave to rise for 1 1/2 - 2 hours.
  4. Once the dough is risen, roll out 25 x 50 cm rectangle.  
  5. Spread the melted butter and sprinkle with sugar-cinnamon mixture.
  6. Cut the rectangle (width-wise) into 6 equal strips. Stack the strips a top one another and then cut the strips into 3 equal parts.
  7. Lightly butter a loaf pan and line with baking paper. Stack the squares against each other, cut-sides down. (There will be extra space on both sides.) Lightly cover the pan with plastic wrap and let it proof for 30 minutes or until it doubles in size.
  8. Preheat the oven to 180 degrees and bake for 30-40 minutes until golden brown.

Komentarų nėra :

Printfriendly