2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis

Nekeptas sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėm | No Bake White Chocolate & Strawberry Cheesecake




No Bake White Chocolate & Strawberry Cheesecake


Ingredients
For 18 cm spring form cake tin

For the crust
100 g butter,melted
1/2 pack digestive biscuits (about 200 g)

For the filling
300 g full fat soft cheese
600 ml double cream
180 g white chocolate
90 g icing sugar
2 tbsp water
15-25 g gelatin

For the topping
Some strawberries

Instructions

1. To make the crust, put the biscuits in a plastic bag. Crush to crumbs with a rolling pin. Combine well the crumbs with the melted butter. Place to the tin and press firmly. Put in a fridge. 
2. Whip the double cream to soft peaks. Put in the fridge.
3. In a bowl beat the cream cheese with the icing sugar until smooth. 
4.  Prepare the gelatin as directed on the package. I used gelatin leaves. Soaked the leaves in cold water for 5 minutes. Squeezed out excess water. Placed the soaked leaves in saucepan and over a very low heat, melted slowly. 
5. Melt white chocolate with 2 tbsp water in a bowl set over a pan of simmering water. Pour the melted gelatin to the chocolate mixture and mix well.
6. Stir the chocolate mixture to the cream cheese one and combine well. Do not stir hot chocolate to the cream.  Add the whipped double cream, mix gently. 
7. Spoon the mixture to the biscuit base. Level the surface. Chill in the fridge. 
8. Decorate the cake with the strawberries. 



Patirtis. Už šį receptą turiu padėkoti vienam žmogui - Ačiū Agne! Pamačiau, užsinorėjau ir padariau! 

Iš tiesų tai pirmas mano sūrio tortas ir pirmas bandymas gaminti su želatina. Oj ne, turbūt antras. Kažkada labai seniai mėginau, dabar net neprisiminsiu ką, gaminti su želatina, tačiau likę prisiminimai - tik baisi smarvė virtuvėje. Tuomet nekreipdavau dėmesio į instrukcijas ir darydavau pagal 'nuojautą'. Kaip parodė rezultatai, mano intuicija tuo metu buvo ne pati geriausia. Bet tie laikai jau užmiršti! Tiesa, smarvės baimė dar buvo likusi, todėl nebuvo labai drąsu dirbti su želatina. Nusipirkau ir želatinos lapelių, ir želatinos miltelių. Dvejojau kurią dėti, bet nusprendžiau šįkart naudoti želatinos lapelius. Viskas pavyko sklandžiai. Jokios smarvės, prisvilusių puodų, o tortas gavosi labai neblogai! 

Kokie dar įspūdžiai? Labai nemėgstu trupinti sausainių, visad tai stengdavausi daryti rankomis, vėliau smulkintuvu (blenderiu), bet tada virtuvėj būna didelė netvarka ir pilnos grindys, stalas trupinių. Šįkart mėginau smulkinti kočėlu įdėjus sausainius į plastikinį maišelį. Nors šis metodas, seniausiai žinomas, bet niekada jo nebandžiau. Galiu patvirtinti taip daug lengviau ir švariau. Ir vis dėlto užsimaniau dar labiau palengvinti sau darbą, ir į savo norų sąrašą įtraukti - maisto smulkintuvą (food processor'ių). Kol kas tai tik brandinamas noras ir vyro pratinimas prie šios minties. Nors tik užsiminus vyrui apie tai, jis iškart siūlė važiuoti į parduotuvę, tačiau noriu dar šį norą su savim paturėti. Gal tai tik nereikalinga užgaida. ir nusipirkus, jis bus užmirštas ir nenaudojamas. Reikia save pasitikrinti. Galbūt reiktų iškepti dar vieną tortą su sausainių pagrindu ir taip pastūmėti save! 

Pats torto gaminimo procesas nėra labai sudėtingas. Nesklandumų man kaip ir nekilo. 

Skonis. Labai skanus, sotus, su švelniu balto šokolado skoniu. Braškės priduoda gaivumo, natūralaus saldumo ir savotiškos rūgštelės. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Aš sausainių pagrindui naudojau daugiau sausainių apie 300 g ir man nelabai patiko toks storas jo sluoksnis. Todėl kitąkart dėčiau jų mažiau. Primenu, kad recepte nurodyta apie 200 g. 

Aš dėjau truputį daugiau želatinos. Torto konsistencija man patiko, jis buvo tvirtesnis, todėl želatinos kiekio nemažinčiau, galima jos dėti net šiek tiek daugiau. Orginaliame recepte siūloma dėti 15 g želatinos. Tačiau manau optimaliausias variantas būtų dėti 25 g želatinos. 

Naudojau 48 % grietinėlę (angl. double cream), nes tokios prašė recepte ir siūloma išplakti iki tvirtų putų, bet ne iki pačio standumo. Nebandžiau su liesesne grietinėle, bet manau tuomet reiktų plakti ilgiau, iki pat standumo, kad vidus būtų tvirtesnis arba dėti daugiau želatinos. 

Recepte taip pat buvo siūloma torto formą aptraukti plėvele. Aš aptraukiau formos pagrindą, bet kitąkart to nedaryčiau. Neatrodo man tai būtina, nesiūliau to daryti ir Jums. Sausainių pagrindas su sviestu, todėl neturėtų prilipti, o torto kraštai puikiai atkibo peilio pagalba.  

Vyro pasiūlymas - įdėti braškių ir į patį sūrio kremą. Manau būtų dar skaniau. 

Nekeptas sūrio tortas su baltuoju šokoladu ir braškėm


Ingredientai
18 cm torto formai

Torto pagrindui
100 g tirpinto sviesto
200 g sausainių

Įdarui
300 g kreminio sūrio (naudojau 'Philadelphia')
600 ml grietinėlės (naudojau 48 % grietinėlę)
180 g balto šokolado
90 g cukraus pudros
2 šaukštai vandens
15-25 g želatinos

Papuošimui
Braškių

Gaminimo eiga

1. Sausainius sudėkite į plastikinį maišelį ir su trupinkite kočėlu. Sumaišykite sausainius su tirpintu sviestu. Dėkite sausainių mišinį į formą, gerai suspauskite. Padėkite į šaldytuvą. 
2. Grietinėlę išplakite iki tvirtumo. Dėkite į šaldytuvą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra, kol masė taps vienalytė. 
4. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Aš naudojau želatinos lapelius. Pamerkiau lapelius į šaltą vandenį 5 minutėms. Vėliau nusausinau želatiną, kad nebūtų vandens ir ištirpdžiau puode ant labai silpnos ugnies. 
5. Ištirpdykite baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilkite ištirpintą želatiną į šokolado mišinį ir gerai išmaišykite. 
6. Supilkite šokolado mišinį į kreminio sūrio mišinį ir gerai sumaišykite. Nepilkite karšto šokolado! Šiek tiek atvėsinkite, kad nesutrauktų grietinėlės. Lėtai įmaišykite išplaktą grietinėlę.
7. Sukrėskite įdarą į formą, išlyginkite paviršių. Dėkite į šaldytuvą sustingti. 
8. Puoškite braškėmis. 


8 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Koks gražus vasariškas tortas! Man gal reikės pabandyti savo mažoj formelėj padaryt :)

Baking Secrets rašė...

Ačiū! Tikrai vasara pakvipo :) Aš dariau mažoj, nes jis labai sotus, daug nesuvalgysi vienu kartu. Tai mum dviem per akis buvo mažos formos.

Anonimiškas rašė...

Pasaka! Būtinai išbandysiu! :))

Anonimiškas rašė...

Tobulas skonis, tobulas vaizdas!!
Namiškiai sužavėti :) Sveika vasara!!
Ačiū, kad dalinatės..

Baking Secrets rašė...

Malonu girdėti gerus atsiliepimus! Ačiū, kad skaitote ir mėginate!

plastikiniai langai rašė...

Ernesta, labai skaniai ,aciu tau uz si nuotabu recepta!

Unknown rašė...

Kur perkate 48% grietinėlę

Unknown rašė...

Labai įdomu kaip reikėtų daryti, jeigu su braškėm viduje?

Printfriendly