Add

2016 m. balandžio 5 d., antradienis

Margas tortas / Marble Layer Cake


Labai paprastas, skanus, margas, dviejų spalvų tortas.


Būna kartais į savaitės pabaigą baigiasi pienas, neturiu su kuo gerti kavos. Geriu tik kavą su pienu... Į parduotuvę dėlto žygiuoti dažniausiai tikrai nesinori. Išeitis - atsidarau kondensuoto pieno skardinę (jų visada ne viena mano spintelėje). Pakabinu kelis šaukštus ir skardinė stovi nenaudojama... Prisidarau tik daugiau bėdos ir darbo: 'kur sunaudoti likusį kondensuotą pieną?'. Ne ne, kondensuoto pieno keksiukų aš nemėgstu, nesiūlykite. Tinginį irgi nedažnai darau, vis norisi kažko naujo, neragauto. 
Šįkart prisiminiau, jog turiu labai paprasto torto recepto iškarpą iš seno žurnalo ar laikraščio. Buvo tinkamas metas jį išbandyti.
Torto pavadinimą sugalvojau pati, nes laikraštyje išspausdintas 'Pensininko' pavadinimas pasirodė nepatikimas ir vargu, ar teisingas. Neklauskit, tikrai nežinau, kaip tas 'Pensininkas' turi atrodyti, kiek skaičiau, daug kas taip vadina Medaus tortą, o kaip yra iš tiesų, nežinau, negirdėjau, neprisimenu. Mano sugalvotas pavadinimas - margas tortas - manau labiau atspindi torto esmę ir yra tikslesnis. Juk iš tiesų tortas toks ir yra... 

Skanus tortas, labai paprastas, reikalaujantis mažai produktų ir darbo. 


Patarimai, pastebėjimai. Patys biskvitai yra sausoki. Jei mėgstate įmirkusius, labai šlapius tortus, galite biskvitus sulaistyti sirupu (vanduo+cukrus+citrinų sultys). Aš nelaisčiau, kremas pakankamai drėgnas, įsigėrė į biskvitus ir tortas nebuvo sausas. Labai permirkusių tortų aš nemėgstu.


Sudėtingumas. Reikia pasistengti.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Margas tortas 
Receptas adaptuotas iš seno laikraščio 'Šeimininkė'

Ingredientai
18 cm apvaliai torto formai

Biskvitams
1 indelis (397 g) saldaus kondensuoto pieno
100 g sviesto, tirpinto ir atvėsusio
200 g miltų
1 vidutinis kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 šaukštelio kakavos

Kremui
300 g grietinės (30 proc. riebumo)
300 g grietinėlės (36 proc. riebumo)
1/2 citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
5 šaukštai cukraus

Apibarstymui
Aguonų

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo formas.
  2. Dubenyje išsukite kiaušinį, kondensuotą pieną, sviestą ir vanilę.
  3. Kitame dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įmaišykite į masę.
  4. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną iš dalių įsijokite kakavą ir atsargiai įmaišykite.
  5. Supilkite tešlas į dvi kepimo formas, išlyginkite paviršių.
  6. Kepkite apie 20-30 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
  7. Biskvitus išimkite iš formų, visiškai atvėsinkite, o tada perpjaukite kiekvieną jų pusiau.
  8. Kremui viską sudėkite į dubenį ir gerai išplakite mikseriu. 
  9. Tortą sutepkite formoje biskvitus ir kremą pakaitomis sluoksniuodami. 
  10. Dėkite į šaldytuvą per naktį sustingti.
  11. Išimkite iš formos, viršų apibarstykite aguonomis.



Marble Layer Cake recipe.

Marble Layer Cake
Recipe adapted from old newspaper 'Seimininke'

Ingredients
For 18 cm round cake tin

For the cakes
1 can (397 g) sweet condensed milk
100 g butter, melted and cooled
200 g plain flour
1 medium egg
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1 tsp vanilla extract
1 1/2 tsp cocoa powder

For the cream
300 g sour cream
300 g double cream
1/2 lemon juice
1 lemon zest, grated
5 tbsp sugar

To sprinkle
Some poppy seeds


Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Grease and line two cake tins with baking paper.
  2. In a bowl whisk together condensed milk, egg, vanilla and butter.
  3. In another bowl sift together the flour, baking powder, soda. Pour to the batter and mix in.
  4. Divide the batter into two equal parts. Stir in the cocoa powder into one part.
  5. Pour the batters to the prepared tins, level the surface.
  6. Bake the cakes for 20-30 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
  7. Remove the cakes from the tins, cool completely, then cut each into two parts.
  8. For the cream whisk everything until stiff.
  9. Assemble the cake in the cake tin. First place one chocolate cake, then spread some cream, place another cake (this time white), spread some more cream. Do this until all the cake is assembled.
  10. Cool in the fridge overnight, then remove from the tin.
  11. Sprinkle the top with the poppy seeds.





Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly