2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Česnakiniai mazgeliai / Garlic Knots


Paprastas česnakinis picos mazgelių užkandis.


Šią savaitę kepiau itališką kaimietišką uždarą picą (išorė - picos tešla, vidus - kiaušinių, sūrio, saliamio ir pančetos įdaras) ir nuo jos liko nedaug picos tešlos. Panaršiau tarp receptų ir radau puikų būdą, kur tokius likučius panaudoti. Labai paprastas, greitas ir skanus užkandis - česnakiniai mazgeliai. 

Patarimai, pastebėjimai. Jei nenorite ar neišeina mazgeliai, tešlą tiesiog, supjaustykite mažais gabaliukais. 

Kol keps mazgeliai, būtinai pasiruoškite česnakinį aliejų. Aš mini smulkintuvo neturiu, todėl česnaką ir petražoles smulkinau peiliu. 

Kai tik iškeps mazgeliai, sumaišykite su česnakiniu aliejumi, kol jie dar karšti, kad kuo daugiau prisigertų kvapų ir skonio. Atvėsusių mazgelių maišyti su aliejumi jau nėra jokios prasmės. 

Jei aliejaus pasirodys per daug, jis nusės į dugną, nepalikite mazgelių jame mirkti. Mazgeliai per daug prisigers aliejaus ir bus neskanūs.

Man skaniausi jie dar šilti, bet skanūs ir atvėsę. Manieji neišsilaikė ilgiau nei valandą ar dvi. Vienas po kito ir sukramsnojom visus.

Kiek vienetų gausis, priklausys nuo dydžio. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau dariau. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Česnakiniai mazgeliai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml


400 g šviežios picos tešlos (receptas čia)
5 skiltelės česnako
2 šaukštai šviežių petražolių
¼ puodelio alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių (180 laipsnių orkaitę su ventiliatorium) ir kepimo popieriumi išklokite skardą.
  2. Picos tešlos kamuoliuką suplokite į diską ir supjaustykite 1.5 cm juostelėmis. Suformuokite mazgelius: imkite vieną juostelę, ją truputį suploninkite (ištempkite), apvyniokite porą kartų ant dviejų pirštų, nutraukite tešlą, o galiuką perkiškite per skylutę. Suformuotus mazgelius dėkite ant skardos.
  3. Kepkite 15-20 minučių arba kol lengvai paruduos. Tuo tarpu pasiruoškite česnakinį aliejų. 
  4. Česnaką, petražoles ir aliejų sutrinkite smulkintuvu arba labai smulkiai sukapokite peiliu. 
  5. Tik išėmę iškeptus mazgelius iš orkaitės sumaišykite su česnakiniu aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.

    Simple garlic knots.

    Garlic Knots
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml


    400 g fresh pizza dough (recipe here)
    5 cloves of garlic
    2 tbsp of fresh parsley
    ¼ cup of extra virgin olive oil
    Salt and pepper to taste
    Instructions
    1. Preheat the oven to 200 degrees, line a baking sheet with parchment paper.
    2. Place the ball of dough on a floured surface and cut it 1- 1.5 cm strips. Form the knots from each strips and place them on the parchment lined baking sheet.
    3. Bake for 15 to 20 minutes or until lightly golden brown, meanwhile make the oil.
    4. In a small food processor, add the garlic, oil and parsley, blend until smooth.
    5. Immediately out of the oven add the knots to a large bowl and pour over the garlic oil, season with a little salt and pepper and toss together until they are well coated in the garlic oil.

    6 komentarai :

    Gabrielė rašė...

    Geras, kokia faina idėja! :)

    Medeja- CranberryJam rašė...

    kokie skanučiai atrodo! :)

    Baking Secrets rašė...

    Visai nebloga ir svarbiausia skani :)

    Baking Secrets rašė...

    Skanūs skanūs. Ne tik taip atrodo :)

    alina rašė...

    aciu uz recepta, dariau-man labai patiko, ypac prie alaus labai tiko :).

    Baking Secrets rašė...

    Ačiū Alina, kad vis grįžtat ir toliau receptus bandot :) Smagu, kad randate, kas Jums patinka ir skanu.
    Na va, aš prie alaus nebandžiau, bet tikrai tikiu, kad tinka! Reikės pamėgint :))

    Printfriendly