2019 m. sausio 11 d., penktadienis

Humusas | Houmous


Humuso receptas.


Paprastas, greitas, sveikas humuso receptas lengviems pusryčiams ar užkandžiui. Humusą dažnai perku parduotuvėje, tačiau yra viena problema - parduotuvinio humuso skonis man nelabai patinka dėl rūgštumo ir sūrumo disbalanso. Man jis per rūgštus ir nepakankamai sūrus, todėl namuose gamintas humusas geriausia išeitis: pasidarai pats tokį, kokio nori. 
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Gaminau daug kartų.
Patarimai, pastebėjimai. Koreguokite proporcijas pagal savo skonio gamą: jei mėgstate rūgščiau, daugiau citrinos sulčių; sūriau - druskos; 'macniau' (aitriau) - Tahini pastos, kumino, česnako.
Aš dažniausiai humusą tepu ant skrudintos duonos, bet puikiai tinka su tortilijos traškučiais, agurkais, morkomis ar kitomis daržovėmis. 
Dėl grožio užbarsčiau maltos paprikos. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Humusas
Receptas adaptuotas iš knygos 'Children's cookbook'

Ingredientai

1 skardinė (400 g) konservuotų avinžirnių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai 'Tahini' pastos
1 česnako skiltelė, smulkinta
1/2 citrinos sulčių arba pagal skonį
1/2 šaukštelio malto kumino
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga
  1. Avinžirnius nukoškite ir perliekite vandeniu (nuplaukite). 
  2. Viską sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košės konsistencijos. 

Houmous recipe.

Houmous
Recipe adapted from the book 'Children's cookbook'

Ingredients

1 can (400 g) chickpeas
3 tbsp olive oil
2 tbsp 'Tahini' paste
1 garlic clove, chopped
1/2 lemon juice or to taste
1/2 tsp ground cumin
Salt and pepper to taste

Instructions
  1. Drain and then rinse the chickpeas. 
  2. Add everything to a food processor, and blend until smooth. 

Komentarų nėra :

Printfriendly