2016 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

Paprastas meduolinis pyragas + VIDEO | Simple Gingerbread Cake + VIDEO


Paprastas, skanus meduolinės tešlos pyragas.


Žinau, žinau, atsiras tokių, kurie pakomentuos: 'koks čia meduolinis pyragas be medaus'. Tai minkštas meduolinės tešlos pyragas. Nors jame nėra nė lašelio medaus, bet skonis, kvapas labai panašus į meduolį. 
Pyrago tešlai nenaudojami kiaušiniai, todėl puikiai tiks netoleruojantiems kiaušinių. Visa paslaptis - obuolienė. Jei obuolienės neturite, tiks ir kita uogienė. 
Tiesą sakant, panašų meduolinį pyragą kepiau dar prieš 12 metų, studentavimo laikais. Receptas buvo kitas, nors gana panašus į šį. Tuomet į pyragą dėdavau bet kokią iš mamos parsivežtą uogienę, dažniausiai braškių. Gaudavosi pigus, paprastas ir skanus pyragas!


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Paprastas meduolinis pyragas
Receptas adaptuotas iš knygos 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'

VIDEO RECEPTAS


Ingredientai
Stačiakampei formai 20 x 30 cm

250 g kefyro ar pasukų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
150 g cukraus
200 g obuolienės
110 g sviesto, tirpinto
1 1/2 šaukštelio sodos + 1 šaukštelis acto, nugesinimui
350 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis prieskonių mišinio (tokių kaip cinamonas, imbieras, gvazdikėliai, muskatas ir pan.)
1/ 2 šaukštelio maltų gvazdikėlių

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą. 
  2. Kefyrą sumaišykite su vanile, cukrumi ir obuoliene. 
  3. Supilkite tirpintą, atvėsintą sviestą bei actu nugesintą sodą.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, prieskoniais, gvazdikėliais. Viską persijokite.
  5. Į miltus įmaišykite šlapių produktų mišinį.
  6. Tešlą paskleiskite formoje. 
  7. Kepkite apie 30-40 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.


Simple gingerbread cake recipe.

Simple Gingerbread Cake
Recipe adapted from the book 'Lietuviškų tautinių ir firminių tortų, pyragaičių, sausainių, plokštainių, vyniotinių, keksų, pyragų, bandelių ir kitų miltinių kepinių receptūrų rinkinys'


VIDEO RECIPE



Ingredients
For 20x30 cm rectangular baking tin 

250 g buttermilk
1 tsp vanilla extract
150 g granulated sugar
200 g applesauce
110 g butter, melted
1 1/2 tsp baking soda + 1 tsp vinegar, to dissolve soda
350 g plain flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp all spices
1/ 2 tsp ground cloves

Instructions
  1. Preheat the oven to 160 degrees. Line your baking tin with baking paper.
  2. In a jar, mix together buttermilk, vanilla, sugar and applesauce. 
  3. Stir in the melted and cooled butter and baking soda dissolved in vinegar.
  4. In a bowl, sift the flour, baking powder, cinnamon, all spices and cloves. 
  5. Stir in the wet ingredients into the dry.
  6. Pour the batter into the tin, spread evenly.
  7. Bake for 30-40 minutes or until the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.

Komentarų nėra :

Printfriendly