2016 m. liepos 15 d., penktadienis

Greitas kakavinis pyragas su avietėmis / Quick Cocoa & Raspberry Cake


Greitas, minkštas pyragas su kakava ir avietėmis.


Jau kelias dienas sergu kepinių manija. Vėl... Noriu kepti, kepti, kepti. Valgyti nelabai, tik paragauti. Vakar susidariau ilgą kepinių ir desertų sąrašą, šiandien apsirūpinau reikalingais produktais ir be galo tikiuosi, kad ugnelė nepriges bei savaitės eigoje viską išbandysiu. 

Šiandien jau šimtą ir vieną kartą išbandytas pyragas. Receptu prieš daug metų pasidalino buvusi kolegė Sandra. Buvo laikas, kai kepdavau vien tik šį pyragą (be aviečių). Nebrangus, greitas, labai skanus. 
Na, o šį kartą senąjį receptą norėjosi truputį 'atšviežinti', todėl įmaišiau vanilės ir aviečių. Gavosi dar geresnis!




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Kepiau daugybę kartų. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Greitas kakavinis pyragas su avietėmis

Ingredientai
20 x 30 cm stačiakampiai formai
1 puodelis - 250 ml

2 vidutiniai kiaušiniai
200 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g grietinės
1 šaukštelis sodos
150 g miltų
2 šaukštai kakavos
Žiupsnelis druskos
1 puodelis šviežių ar šaldytų aviečių

Pabarstymui
Cukraus pudros

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laispnių. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
  2. Dubenyje šluotele išsukite kiaušinius, cukrų ir vanilę.
  3. Į grietinę sudėkite sodą, išmaišykite. Viską supilkite į kiaušinių masę.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, druską. Į miltus suberkite avietes, šaukštu pamaišykite, kad uogos pasidengtų miltais.
  5. Įmaišykite miltus ir uogas į tešlą. 
  6. Supilkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite 30 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis liks sausas ir švarus.
  8. Atvėsusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.



Quick Cocoa and Raspberry Cake Recipe.

Quick Cocoa & Raspberry Cake

Ingredients
For 20 x 30 cm cake tin
1 cup - 250 ml

2 medium eggs
200 g  granulated sugar
1 tsp vanilla extract
200 g sour cream
1 tsp baking soda
150 g plain flour
2 tbsp cocoa powder
Pinch of salt
1 cup fresh or frozen raspberries

For dusting
Some icing sugar

Instructions
  1. Preheat the oven to 180 degrees. Line the tin with baking paper.
  2. In a bowl, whisk the eggs, sugar and vanilla.
  3. Mix together the soda and sour cream. Pour into the egg mixture.
  4. In another bowl, mix the flour, salt and cocoa. Add the raspberries and mix with a spoon to coat them.
  5. Add the flour-berry mixture to the batter. Mix until all the flour is incorporated. 
  6. Pour the batter to the tin, level the surface.
  7. Bake for 30 minutes or until the toothpick inserted in the center of the cake comes out clean.
  8. Dust some icing sugar over the cooled cake. 

Komentarų nėra :

Printfriendly