2016 m. liepos 17 d., sekmadienis

Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai / Chicken & Zucchini Skewers


Minkšti, ne sausi, skoniu išraiškingi, maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai.



Šį patiekalą tik pamačiusi įtraukiau į mūsų meniu. Patiko idėja - iešmeliai, kepimas grilinėje keptuvėje. Dėl skonio neabejojau, nes kepu labai panašius kalakutienos kotletukus su cukinijomis ir morkomis. Šeimai patinka, žinojau, jog ir šie iešmeliai bus gerai įvertinti. Neklydau. Dar tikrai kepsiu.

Dėl Parmezano ir citrinos žievelės skonis išraiškingas, ne prėskas. Mėsa minkšta, sultinga ir patiekimas įdomus. 

Patarimai, pastebėjimai. Vištienos krūtinėlę naudojau šviežią, sumaliau pati. Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. 
Citrinos žievelė nėra būtina. Jei nemėgstate, galite nedėti. Žievelė tikrai valgant jaučiasi, bet man toks netikėtumas patiko. 
Tiekite su šviežiomis daržovėmis, ryžiais. Mėsą padažyti galite į jnatūralų ogurtą. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai
Receptas adaptuotas iš mylittleitaliankitchen.com

Ingredientai

500 g vištienos krūtinėlės, maltos
2 mažos cukinijos, tarkuotos burokine tarka
50 g Parmezano,  smulkiai tarkuoto
50 g džiūvėsėlių
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 vidutinis kiaušinis
Druskos, pipirų pagal skonį
Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga
  1. Viską sumaišykite dubenyje. 
  2. Pašlapinkite rankas, imkite rutuliuką mėsos, suformuokite pailgą suktinuką. Perverkite jį mediniu iešmeliu.
  3. Į nedidelę lėkštutę įpilkite truputį aliejaus. Apvoliokite mėsos iešmelius aliejuje.
  4. Kepkite karštoje grilinėje keptuvėje iš visų pusių apie 15 minučių arba kol iškeps.


Chicken & Zucchini Skewers recipe.

Chicken & Zucchini Skewers
Recipe adapted from mylittleitaliankitchen.com

Ingredients

500 g chicken breasts, minced
2 small zucchini, grated
50 g Parmesan cheese, finely grated
50 g breadcrumbs
1 lemon zest, grated
1 medium egg
Salt and pepper to taste
Oil for frying

Instructions
  1. Mix everything in a bowl. 
  2. Wet your hands, divide the meat into balls, roll them into long cylinders then pierce into the wooden skewers.
  3. Roll them into some oil. 
  4. Fry in the hot griddle pan for 15 minutes turning them on all sides.


2 komentarai :

Samčio užrašai rašė...

Ernesta, o neturint grilinės, paprastai orkaitėj gautusi?

Baking Secrets rašė...

Pati nekepiau, bet manau galima.

Printfriendly