2016 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Balto šokolado Biscotti su pistacijom ir spanguolėm / White Chocolate Biscotti with Pistachios and Cranberries


Labai skanūs itališki Biscotti sausainiai su baltu šokoladu, pistacijom ir džiovintom spanguolėm.



Tai mano antras bandymas kepti itališkus džiūvėsius - Biscotti sausainius ir jis labai sėkmingas. Bent jau sėkmingesnis nei pirmasis. Šįkart gavosi tikrai sausi, kieti džiūvėsiai, kaip ir turėtų būti. 

Supratau savo klaidas iš pirmojo bandymo - tešlą formuoti reikia į plonesnes juostas ir pjaustyti ploniau, kad sausainiai tinkamai ir laiku išdžiūtų. O kad viršus blizgėtų, būtų kietesnis, aptepiau plaktu baltymu. 

Skonis labai geras. Mums labai patinka Biscotti sausainiai, išnyksta akimirksniu, o jų kepimas man tikras džiaugsmas, maža magija virtuvėje. Balto šokolado, pistacijų ir spanguolių derinys - klasikinis, nenuginčijamas, tobulas. 


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Balto šokolado Biscotti su pistacijom ir spanguolėm
Receptas adaptuotas iš Gordon Ramsay knygos 'Christmas'

Ingredientai


225 g miltų
1 šaukštelis prieskonių mišinio (cinamono, kardamono, muskato, imbiero ir pan.)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
170 g cukraus
2 vidutiniai kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
50 g balto šokolado gabaliukų
50 g gliaudytų pistacijų
50 g džiovintų spanguolių

Aptepimui
1 kiaušinio baltymo

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
  2. Miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską išsijokite. Supilkite cukrų, išmaišykite ir padarykite duobutę miltų centre.
  3. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius ir vanilę. Supilkite į duobutę, maišykite šaukštu, kol susiformuos tešla. Vis paspauskite tešlą rankomis, kad sušoktų į kamuoliuką. Iš pradžių tešla atrodys sausa, bet dirbkite rankomis, ji tikrai sušoks į kamuoliuką. Įminkykite šokolado gabaliukus, pistacijas, spanguoles.
  4. Tešlos kamuoliuką padalinkite į 4 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į ilgą 2-3 cm skersmens juostą. Sudėkite tešlos juostas ant kepimo skardų palikdami tarp jų tarpus.
  5. Kiaušinio baltymą lengvai išplakite (kol susidarys putos). Baltymu patepkite kiekvienos tešlos juostos viršų. 
  6. Kepkite 20 minučių, kol pakils ir sutvirtės. Tuomet išimkite iš orkaitės, 10-15 minučių atvėsinkite, o orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 120 laipsnių.
  7. Supjaustykite juostas į 1 cm storio sausainius įstrižai. Sudėliokite ant skardos ir dar pakepkite 10 minučių iš vienos pusės, tuomet apverskite ir dar kepkite 10 minučių, kol išdžius ir apskrus. 



    Very delicious white chocolate Biscotti with pistachio nuts and dried cranberries.

    White Chocolate Biscotti with Pistachios and Cranberries
    Recipe adapted from Gordon Ramsay's book 'Christmas'

    Coming Soon!




    2 komentarai :

    Anonimiškas rašė...

    Kaip mėgstu Biscotti, baltąjį šokoladą ir Ramsay! :D Bookmark pasidariau ant šio post'o, išbandyt reikės :)

    Baking Secrets rašė...

    Tu tą patį mėgsti, ką ir aš :)) Labai patinka visi šie trys dalykai: Biscotti, Ramsay ir šokoladas. Tikrai patiks, jei bandysi ;)

    Printfriendly