2016 m. sausio 19 d., antradienis

Amerikietiški blynai / American Buttermilk Pancakes


Purūs, minkšti, saldūs kefyro blynai.


Žinot, yra daug blynų receptų ir jie man visi labai panašūs su beveik identiškais ingredientais: miltai, kiaušiniai, kefyras/pienas, cukrus, kildinimo elementai. Tačiau paradoksas - nors viskas lyg ir labai panašu, bet kas kartą gaunasi nauji blynai, naujas skonis, nauja tekstūra, net nauja išvaizda. Produktai lyg ir tie patys, jų kiekiai skiriasi nežymiai, o štai, rezultatas visada skirtingas. 

Žiūriu į savo senuosius blynų receptus, senąsias nuotraukas ir džiaugiuosi, kas kartą tie mano blynai gražesni ir gražesni. Be galo skanūs taip pat! 

Patarimai, pastebėjimai. Šį kartą nesiruošiau rašyti patarimų, kaip iškepti gražius, storus blynus, nes jau esu rašiusi prie kitų receptų. Tačiau sulaukiu klausimų ar kepu ant aliejaus ir panašių, todėl dar kartą pakartosiu. Į keptuvę pilkite šaukštą daržovių, bekvapio aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu ištepkite visą keptuvę tolygiai. Kepkite ant nedidelės ugnies; geriau silpnesnė kaitra, gražiau kepa, nesvyla. Kai pradės blynai lipti, vėl pilkite šaukštą aliejaus, vėl ištepkite su popieriniu rankšluosčiu ir taip kepkite blynus.  Man geriau sausesnė keptuvė nei su daug riebalų. Apverskite blynus, kai pradės kilti burbuliukai (po kelių minučių). Tikiuosi patarimai padės!


Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobuli, kepiau jau keletą kartų. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Amerikietiški blynai
Receptas adaptuotas iš Rachel Allen knygos 'Home Cooking'


Ingredientai

150 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1/4 šaukštelio kepimo sodos
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
150 ml pasukų ar kefyro ar kefyro kepiniams
50 g cukraus
25 g tirpinto sviesto

Gaminimo eiga
  1. Miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišykite dubenyje.
  2. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, kefyrą, cukrų, tirpintą, atvėsusį sviestą.
  3. Miltus suberkite į kiaušinių-kefyro plakinį, išmaišykite tiek, kad neliktų sausų miltų. Gausis tiršta tešla.
  4. Blynus kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus, kol gražiai paruduos.


Fluffy, soft, very delicious buttermilk pancakes. 

American Buttermilk Pancakes
Recipe adapted from Rachel Allen's cookbook 'Home Cooking'

Ingredients

150 g plain flour
2 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
Pinch of salt
2 eggs
150 ml buttermilk
50 g sugar
25 g melted butter

Instructions
  1. In a bowl mix flour, baking powder, baking soda, salt. 
  2. Whisk together eggs, buttermilk, sugar, melted and cooled butter .
  3. Pour the flour to the egg mixture and mix everything just to combine.
  4. Bake pancakes in a pan with some vegetable oil until golden brown.

5 komentarai :

alina rašė...

labukas. labai skanus blinai, valgom siltus ir saltus :), bet vat kilo klausimas...jei norieciau dvigubos normos, kiepimo miltelius irgi dvigubinti ???? siuo atveju 4 sauksteliai??? tas pats kitose recetose del sausu mieliu...:@

Baking Secrets rašė...

Taip, visko reiktų dvigubai. Jei labai baisu, galit dėti mažiau kepimo miltelių, iškils blynai vistiek.
Sausas mieles dėčiau tiek kiek reikia, jei dvigubą normą, dvigubai.

Anonimiškas rašė...

Alina, o kodel jei dviguba norma - 4 sauksteliai? Pagal mane, tai jei dviguba norma, turi detis 0,5 saukstelio kepimo milteliu :)

MorbidSlut rašė...

Maisot soda su kepimo milteliais :)

Vaida rašė...

Labai gardūs!! Tik kaip gražiai juos apversti, čia tai iššūkis 🤣

Printfriendly