2015 m. lapkričio 13 d., penktadienis

Pertepti kakaviniai morengai / Cocoa Meringues


Traškūs išorėje, minkšti viduje kakaviniai morengai pertepti grietinėlės ir šokolado kremu.


Morengai nėra mano stiprioji pusė. Iš tiesų, tai turbūt antrieji morengai, kurie man (sakykime) neblogai pavyko. Atrodo paprastas kepinys, tačiau vis iškyla kokių nesklandumų. Po truputį, po truputį, įvaldysiu! Pirmas žingsnis jau žengtas.

Morengai - saldūs, lengvai kakaviniai, su gaiviu grietinėlės pertepimu ir šokolado gabaliukais viduje. Man buvo labai skanu, o štai vyras pareiškė, kad tokių morenginių pyragaičių jis nemėgsta. Skonio reikalas, matyt. 


Patarimai, pastebėjimai. Morengams būtų geriau naudoti smulkų cukrų, jis greičiau ištirpsta. Bet tinka ir paprastas, stambesnis cukrus. Plakite baltymus tol, kol tarp pirštų nebesijaus cukraus kristalų. Aš naudoju paprastą, stambesnį cukrų.

Morengus tepkite prieš patiekiant, nes grietinėlės pertepimas ilgai šviežias neišsilaikys. 

Stebėkite morengų kepimo laiką. Aš kepiau 1 valandą ir 30 minučių. Pasirodė, kad galėjau ir šiek tiek anksčiau iš orkaitės ištraukti, nes buvo labai trapūs. Kada tiksliai morengus ištraukti iš orkaitės man dar reikia pasipraktikuoti ir pajausti skirtumą. Čia patirties stoka, kiša koją. 

Gaunasi apie 15 suteptų morengų. 


Sudėtingumas. 
Vidutinio sudėtingumo.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!





Pertepti kakaviniai morengai
Receptas adaptuotas iš knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

Morengams
2 dideli kiaušinių baltymai
100 g cukraus
2 šaukšteliai kakavos

Įdarui
150 ml grietinėlės (bent 35 proc.)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
50 g pieniško ar juodo šokolado gabaliukų
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite dvi skardas.
  2. Kiaušinių baltymus mikseriu išplakite iki standumo. Tuomet toliau plakdami berkite po šaukštą cukraus ir plakite iki kol masė taps tiršta, blizgi, glotni.
  3. Įsijokite kakavą ir mentele palengva įmaišykite į baltymus.
  4. Šaukšteliu ant skardų suformuokite morengus. Suploninkite morengų viršūnes šaukšto kita puse, truputį suploninkite.
  5. Kepkite apie 1 valandą ir 30 minučių, arba kol morengai lengvai nusilups nuo kepimo popieriaus.
  6. Iškeptus morengus palikite atvėsti.
  7. Grietinėlę išplakite su vanile. Įmaišykite šokolado gabaliukus.
  8. Ant vieno morengo užtepkite kremo ir jį uždenkite kita morengo pusele.
  9. Morengus apibarstykite kakava.


    Crisp on the outside and soft in the middle cocoa meringues with cream and chocolate filling.

    Cocoa Meringues
    Recipe adapted from  the book 'Complete Children's Cookbook'

    Ingredients

    For meringues
    2 large egg whites
    100 g sugar
    2 tsp cocoa powder


    For the filling
    150 ml double cream
    1 tsp vanilla extract
    50 g milk or dark chocolate chips

    Instructions

    1. Heat the oven to 140 degrees. Line your baking sheets with baking paper.
    2. Whisk the egg whites until stiff peaks. While still mixing add sugar one tablespoon at a time. Whisk until smooth, glossy, thick mixture.
    3. Sift the cocoa powder and stir in slowly with a spatula.
    4. Using a teaspoon place heaps of the mixture onto the prepared baking sheets. Flatten slightly with the back of the spoon. 
    5. Bake for 1 hour and 30 minutes or until the meringues peel away from the baking paper without much resistance.
    6. Leave to cool.
    7. Whisk the cream and vanilla until thick. Stir in the chocolate chips.
    8. Spread the mixture on half of the meringues and sandwich with the other halves. 
    9. Dust with cocoa.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly