2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Žuvies kepsniai su bulvių koše / Tilapia Cutlets with Mashed Potatoes


Žuvies kepsniai su traškia plutele ir švelnia, puria bulvių koše.


Tikrai nemaniau, kad dalinsiuosi tokiu paprastu ir kasdienišku receptu. Žuvies kepsnių receptas dar dar kam nors gali pasirodyti naujiena (nors jis labai labai paprastas), o vat kokia naujiena bulvių košė? Kas gi nemoka jos virti? 

O, bet, tačiau aš manau, jog gera, puri, švelni bulvių košė irgi turi savų paslapčių. Svarbiausia - teisingas bulvių, pieno ir sviesto santykis. Seniau košę virdavau iš akies, iš akies ir gaudavos. Vieną kartą gerai, kitą kartą nelabai. 

O dabar kiekvieną kartą košė gaunasi puiki, nes atradau teisingas proporcijas. Ir man visai ne gėda prisipažinti, jog net virdama bulvių košę aš bulves pasisveriu. Noriu užtikrinto, skanaus rezultato ir kadangi visiškai nepasitikiu savo technika 'iš akies', verčiau pasikliaunu svarstyklių tikslumu. Šypt.

O jei atsiras dar nors vienas žmogus, kuriam šis simple receptas padės  - būsiu patenkinta. 

Šiaip labai nemėgstu fotografuoti tokių patiekalų (mūsų pietų ar vakarienės), nes visi trypčioja aplink, o ir pačiai sukyla apetitas. Labai sunku išstovėti prie fotoaparato ir dar galvoti kaip patiekalą gražiau patiekti. Dažnai padarau tik keletą 'kadrų' ir ne viską į lėkštę sutalpinu (pavyzdžiui, salotas). Paskutinį kartą šį patiekalą valgėm su morkų-kopūstų salotomis (gal kam kils klausimų su kuo derinti). 

Tai yra patiekalas, kurį mes visi mėgstame. Išbandytas daugybę kartų ir dažnai gaminamas.

Patarimai, pastebėjimai. Šį kartą bulvių košę viriau iš baltų, paprastų ir iš saldžių bulvių. Gavosi saldoka, bet labai skani košė. Ypač patiko mano dukrai, kabino šaukštais. Ji labai mėgsta saldžiąsias bulves, todėl visai nenuostabu. 

Į bulvių košę aš kartais užmirštu įpilti grietinėlės (kartais jos ir neturiu), gera košė gaunasi ir tik su pienu bei sviestu.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Kepiau ne vieną kartą. Vienas mėgiamų mūsų patiekalų. Tiek žuvis, tiek bulvių košė mums labai patinka.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Žuvies kepsniai su bulvių koše
Žuvies kepsnių receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen, bulvių košės iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Žuvies kepsniams
5-6 baltos žuvies filė (tilapijos, pangasijos ar pan.)
Druskos, pipirų pagal skonį
1 puodelis džiūvėsėlių
1 puodelis miltų
3 kiaušiniai
2 šaukštai česnako miltelių
1 tarkuotos citrinos žievelės
Alyvuogių aliejaus kepimui


Bulvių košei
800 g bulvių (jau nuskustų)
1/4 puodelio (60 g) sviesto
3/4 puodelio pieno
2 šaukštai grietinėlės
Druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimo eiga
  1. Žuvį apibarstykite druska, pipirais. 
  2. Kiaušinius suplakite, padruskinkite ir papirinkite. Į miltus įdėkite druskos, pipirų, 1 šaukštą česnako miltelių, išmaišykite. Į džiūvėsėlius taip pat berkite druskos, pipirų, tarkuotos citrinos žievelę ir dar 1 šaukštą česnako miltelių, išmaišykite.
  3. Aliejų įkaitinkite keptuvėje. Žuvį apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. 
  4. Bulvių košei bulves nuskuskite, dėkite į šaltą, padruskintą vandenį ir virkite 25 minutes arba kol bulvės suminkštės. Kai išvirs, bulves nukoškite, uždenkite puodą dangčiu ir dar minutę pakaitinkite, kad išgaruotų visas vanduo. Puodelyje pakaitinkite pieną, grietinėlę ir sviestą, kol sviestas ištirps, o pienas įkais. Bulves sugrūskite grūstuvu, supilkite karštą pieno-sviesto mišinį, išmaišykite. Įdėkite druskos, pipirų pagal savo skonį. 
  5. Žuvį tiekite su bulvių koše ir citrinos griežinėliais.


    Crispy Tilapia cutlets with mashed potatoes. 

    Tilapia Cutlets with Mashed Potatoes
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen and Laura in the Kitchen

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    For the cutlets
    5-6 tilapia cutlets (or other white fish)
    Salt and pepper to taste
    1 cup bread crumbs
    1 cup plain flour
    3 eggs
    2 tbsp granulated garlic
    1 grated lemon zest
    Olive oil for frying


    For the mashed potatoes
    800 g potatoes (peeled)
    1/4 cup (60 g) butter
    3/4 cup milk
    2 tbsp double cream
    Salt and pepper to taste

    Instructions
    1. Sprinkle some salt and pepper over the fish cutlets.
    2. Whisk the eggs with some salt, pepper. In a bowl mix the flour, some salt, pepper and 1 tbsp garlic. In another bowl mix bread crumbs, grated lemon zest, some salt, pepper and the remaining 1 tbsp garlic.
    3. Lightly dredge the tilapia in the seasoned flour, shake off the excess flour and dip it in the seasoned eggs and finally coat it in the bread crumb mixture.
    4. Add the breaded tilapia in the hot oil and cook for about 3 to 4 minutes on each side.
    5. For the mashed potatoes, fill a large pot with water and add in a sprinkle of salt, add the potatoes and cook for about 25 minutes or until the potatoes are tender. Drain the potatoes and return them to the hot pot to cook them for 1 more minute to remove any excess water. In a small pan, add the milk, butter and cream and heat until the butter has melted and the milk is hot. Mash the potatoes with a potato masher and add the warm milk and butter mixture. Mix everything together and season well with salt and pepper.

    Komentarų nėra :

    Printfriendly