2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

Makaronai su sūriu / Mac and Cheese


Labai skanūs kepti makaronai su sūriu ir traškia plutele.


Žmonės kalba, o karavanas eina toliau. Šiandien siūlau fantastišką patiekalą pietums - makaronai su sūriu. Puikus sūrių balansas, traški plutelė, itališkas polėkis - pančeta. Man super derinys. Padažo tiek, kiek reikia: nei per daug, nei per mažai.

Apskritai, puikus patiekalas - paruošiamas greitai, lengvai, skonis labai geras. Ko daugiau norėti iš recepto?


Patarimai, pastebėjimai. Miltus svieste reikia minutę pakepinti, kad dingtų miltų skonis. Padažą lengviausia maišyti šluotele.

Vietoj Pačetos kumpio galima naudoti ir kitus lašinukus. Galima ir visai atsisakyti, jei nesinori.

Sūrius galite dėti pagal savo pasirinkimą. Bet man labai patiko būtent toks sūrių derinys: čederis turi aštresnio skonio, mocarela priduoda tąsumo, o parmezanas savotiško, turtingo, ale riešutinio skonio. Sūriai puikiai dera tarpusavyje.

Džiūvėsėlių plutelė daroma, kad būtų traškus viršus.




Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Makaronai su sūriu
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

225 g spiralinių makaronų
4 šaukštai sviesto
4 šaukštai miltų
Druskos, pipirų pagal skonį
2 puodeliai šilto pieno
1 puodelis tarkuoto čederio sūrio
1 puodelis tarkuotos mocarelos
1/2 puodelio tarkuoto parmezano
1/4 puodelio džiūvėsėlių
110 g Pančetos kumpio ar kito
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Makaronus dėkite virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Kai išvirs, nukoškite.
  2. Pančetos kumpį pakepinkite aliejuje, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės, nukoškite nereikalingus riebalus.
  3. Puode ištirpinkite sviestą, dėkite miltus ir pakepkite apie minutę. Supilkite šiltą pieną, virkite 4-5 minutes vis pamaišydami. Paskaninkite druska, pipirais. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Į padažą dėkite čederį, mocarelą ir pusę parmezano sūrio. Gerai išmaišykite.
  5. Dėkite pančetą ir išvirtus makaronus, išmaišykite.
  6. Makaronus sukrėskite į kepimo indą, išlyginkite paviršių, pabarstykite džiūvėsėliais ir likusiu parmezanu. Apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejum. 
  7. Kepkite apie 20-25 minutes, kol gražiai apskrus 200 laipsnių orkaitėje.


Very delicious Mac and Cheese with crispy crust. 

Mac and Cheese
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

225 g Corkscrew pasta
4 tbsp butter
4 tbsp plain flour
Salt and pepper to taste
2 cups warm milk
1 cup grated cheddar
1 cup grated mozzarella 
1/2 cup grated Parmiggiano 
1/4 cup breadcrumbs
110 g Pancetta
1 tbsp olive oil
Instructions
  1. Add the pasta to the boiling, salted water. Cook and drain. 
  2. Sautee the Pancetta in olive oil until crispy, drain.
  3. In a pan melt the butter, add the flour, cook for 1 minute. Gradually add warm milk while mixing, cook for 4-5 minutes until thickens. Season with salt and pepper.
  4. Turn the heat off. Add the cheddar, mozzarella and half of Parmiggiano. Mix well. 
  5. Stir in the Pancetta and pasta. 
  6. Put everything in the baking dish, sprinkle with crumbs and the remaining Parmiggiano. Drizzle with some olive oil. 
  7. Bake for 20-25 minutes until golden brown in 200 degrees oven.

Komentarų nėra :

Printfriendly