2015 m. rugpjūčio 13 d., ketvirtadienis

Tarta su grybais, špinatais ir rikota / Mushroom, Spinach & Ricotta Tart



Lengva, skani, vegetariška tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu.



Šiandien skani vegetariška idėja pietums ar lengvai vakarienei. Tiks ir pusryčiams. Chi chi. Žinot, mūsų šeimynoj vegetariškų patiekalų mėgėja esu labiau aš nei vyras. Jis labiau mėgsta mėsą ar kitą sunkesnį maistą. Bet kažkodėl tartos jam patinka visokios: ir be mėsos, tik su grybais ar sūriu. Chi chi. Kiekvieną kartą kai gaminu, labai apsidžiaugia ir nekantriai laukia pietų. Kai paklausiu jo kodėl, gaunu atsakymą: 'tiesiog, labai skanu'. 

Šįkart peržiūrėjaus šaldytuvo turinį ir peržvelgus naujas idėjas, gavosi tarta su grybais, špinatais ir rikotos sūriu. Švelnaus skonio, lengva, skani tarta. 

Apskritai, man patinka tartos tuo, kad tai puiki galimybė sunaudoti įvairius 'šaldytuvo likučius', visai kaip gaminant picas. Dedi tai, ką turi šaldytuve. Visad gaminu, kai lieka grietinės, grietinėlės, grybų, sūrio ar kažko panašaus. Ir rezultatas visad skanus, šeimyna patenkinta. 

Patarimai, pastebėjimai. Tešlą arba naudokite pirktinę, arba pasidarykite patys. Aš šįkart gaminau pati pagal savo receptą. Labai paprasta, greita ir pigu. Nors labai dažnai tokiems kepiniams naudoju pirktinę tešlą. Tuomet viskas dar greičiau ir paprasčiau. Tik po persikraustymo dar nespėjau viskuo užpildyti savo šaldiklio. Chi chi. 

Kitąkart į kiaušinių-grietinėlės plakinį dar įmaišyčiau tarkuoto čederio (kokį 50 g). Esu gaminusi panašių grybų tartų daug kartų, tai man skaniau užpilai su sūriu. Nors čia dedasi parmezano ant tartos apačios, bet labai mažai. Man norėtųsi dar sūrio pačiame plakinyje. 

Taip pat kitąkart rikotą paskirstyčiau mažesniais kiekiais, kad pasiskirstytų tolygiau. 

Savo dukrai (pusantrų metukų) dariau atskirą mažesnę tartą tik su špinatais ir rikota. Grybų ji dar nevalgo, todėl receptą dar supaprastinau. Ir visai skaniai mūsų panelė ją valgė. 

Vietoj grietinėlės galima naudoti ir paprastą grietinę. Aš naudoju tą, ką tuo metu turiu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartotina. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu! 




Tarta su grybais, špinatais ir rikota
Receptas adaptuotas iš  taste.com

Ingredientai
20 cm tartos formai

Trapios tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite čia)

Įdarui
300 g grybų (tokių kaip pievagrybiai ar panašių)
1/2 indelio (125 g) rikotos sūrio
Saujelė šviežių špinatų
200 ml grietinėlės
2 kiaušiniai
25 g tarkuoto parmezano 
1/2 svogūno
2 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
Šiek tiek petražolių
Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

1. Pagaminkite trapią tešlos tartos pagrindui. Kaip pasigaminti, receptą rasite čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, šakute subadykite tešlos pagrindą. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
3. Grybus supjaustykite griežinėliais, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus, dėkite sviesto, svogūnus, česnaką, grybus ir kepkite apie 5 minutes, kol grybai išskirs daugumą savo skysčių. Palikite atvėsti.
4. Grietinėlę išplakite su kiaušiniais iki vientisos masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. 
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. 
6. Tartos formoje tolygiai paskirstykite tarkuotą parmezaną, grybus, susmulkintus špinatus, užpilkite grietinėlės plakiniu, pabarstykite smulkintomis petražolėmis. Galiausiai ant viršaus paskirstykite rikotą. 
7. Kepkite apie 30 minučių arba kol įdaras bus tvirtas ir gražiai apskrudęs. Prieš pjaustant palikite 10 minučių pastovėti.



Light, delicious, vegetarian tart with mushrooms, spinach and ricotta cheese.



Mushroom, Spinach & Ricotta Tart
Recipe adapted from taste.com

Ingredients
For 20 cm tart tin

1 package shortcrust pastry (375 g) or you can make it yourself (recipe is here)

For the filling
300 g mushrooms (chestnut, cremini, button mushrooms or similar)
1/2 package (125 g) ricotta
Handful of fresh spinach
200 ml double cream
2 eggs
25 g grated parmesan cheese
1/2 onion
2 cloves of garlic 
1 tbsp butter
1 tbsp olive oil
Some chopped parsley
Salt, pepper to taste

Instructions

1. Make the shortcrust pastry as in the recipe here or you can use the shortcrust pastry from the shop.
2. Roll the pastry into a circle to fit into the tart tin.  For this recipe you need 20 cm tart tin. Line the tin with the pastry, prick the base with a fork. Chill in the fridge until very firm (at least 30 minutes). 
3. Chop your mushrooms, onion and garlic and fry in the pan with some melted butter and oil for 3-5 minutes or until the mushrooms have lost most of their moisture. Set aside to cool. 
4. Whisk the eggs and double cream until smooth. Season well with the salt and pepper.
5. Heat the oven to 200ºC.
6. Tip the grated parmesan, mushroom mixture and chopped spinach into the pastry case. Pour the filling and sprinkle with some chopped parsley.  Finally scatter the ricotta over the top. 
7. Bake for 30 minutes, or until the filling is firm and golden brown. 

Komentarų nėra :

Printfriendly