2014 m. gegužės 25 d., sekmadienis

Basic Shortcrust (Pie) Pastry / Trapi tešla krepšeliams (tartoms)


Experience. It's a basic shortcrust pastry recipe. Fundamental when making pies and tarts. It goes well with all kinds of fillings. 

This Shortcrust (Pie) pastry recipe makes enough pastry for 20-23 cm tart tin. You can make the pastry either with your hands or food processor. 

Work with the pastry as little as possible to ensure it stays light and delicate. 

You can make this shortcrust pastry in advance and freeze it for up to a month. To use the pastry from the freezer, put it to the fridge overnight or at least 7 hours. 

Taste. Tender, flaky crust. Delicate buttery sweet flavor. 

What I would do different next time. Nothing.

Basic Shortcrust (Pie) Pastry



Ingredients

For the shortcrust pastry
155 g plain flour
90 g cold butter
3-4 tbsp water
pinch of salt

Instructions

1. To make the shortcrust pastry, you need to mix the flour, salt in a large bowl. Add the cold butter cut in small pieces and rub the ingredients with your fingertips until the mixture looks like breadcrumbs. Sprinkle one tablespoon of the water over part of the mixture. Mix with your hands till all is moistened (you may not need all of the water).  Shape into a disc, wrap in cling film. Chill for 30 minutes. 
2. Roll the pastry into a circle to fit into the tart tin. Line the tin with the pastry, prick the base with a fork. Chill until very firm (at least 30 minutes). Bake as directed in recipe. 

Recipe from the book 'Cooking at a Glance: Pies & Pastries'



Patirtis. Šis trapios tešlos receptas - tai pagrindas krepšeliams, tartoms gaminti. Ji puikiai tinka su įvairiausiais įdarais. Ši tešla skirta tartoms su nesaldžiais įdarais: daržovėmis, mėsomis, žuvimi ir t.t.

Šiame recepte nurodytos tešlos kiekio užteks 20-23 cm tartos formai. Tešlą galite pagaminti tiek rankomis, tiek naudodami maisto procesorių (smulkintuvą). 

Stenkitės, kuo mažiau minkyti ir kitaip žaisti su tešla, nes kuo mažiau minkysite (kuo mažiau išsiskirs gliuteno), tuo tešla bus lengvesnė, trapesnė. 

Pagamintą tešlą galima užšaldyti ir laikyti apie mėnesį. Prieš naudodami atšildykite šaldytuve per naktį ar bent 7 valandas. 

Skonis. Trapi tešla su subtiliu sviesto saldumu. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.

Trapi tešla krepšeliams (tartoms)


Ingredientai

Trapiai tešlai
155 g miltų
90 g šalto sviesto
3-4 šaukštai vandens
žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga

1. Pagaminti tešlai, jums reikės dubenyje sumaišyti miltus, druską. Sudėkite gabaliukais susmulkintą šaltą sviestą ir pirštais trinkite sviestą su miltais, kol gausis trupininė masė. Tuomet įpilkite vieną šaukštą vandens, minkykite tešlą, kol neliks sausų ingredientų vis įpildami daugiau vandens, jei reikia (gali būti kad neprireiks viso kiekio vandens). Iš tešlos suformuokite diską, įvyniokite į plėvelę. Dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių.
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti. Kepkite kaip nurodyta recepte. 

Receptas iš knygos  'Cooking at a Glance: Pies & Pastries'

3 komentarai :

  1. O kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepti reiktų priklausomai nuo jūsų įdaro recepto ir ten nurodytos temperatūros, laiko. Dažniausiai kepama 180-200 laipsnių temperatūroje nuo 25-30 minučių jau su įdaru.

      Panaikinti
  2. Tikrai ilgai ieškojau tartos receptų, ne vieną išbandžiau, bet šis - tobulybių tobulybė. Kepiau ir mažesnėse formelėse, tai iš tokios normos išeina 3 tartaletės 12 cm skersmens formelėse arba 6 tartaletės 10 cm formelėse. Ačiū už gerą receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly