2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Šokoladiniai triufeliai / Chocolate Truffles


Šokoladiniai naminiai triufeliai. 



Su Kovo 8-ąja mielosios moterys!

Būkite laimingos, mylimos, išmintingos ir storos nuo saldumynų!!! Cha cha! O kad būtų lengviau sustorėti siūlau namuose pasigaminti šokoladinių triufelių. 

Paprasta, nesudėtinga ir prabangiai skanu. Galite susikurti, kokio tik norite skonio triufelius - su alkoholiu, apelsinų skonio (labai mėgstu), tik šokoladinius. Viskas priklauso nuo jūsų. 

Patarimai. Kai formuosite triufelius, dirbkite greitai, nes šokoladas tirpsta tarp rankų. 

Aš šokoladą naudojau kelių rūšių: pagrinde, juodąją, bet ir šiek tiek pieniško. Formavimui naudojau mažą (vieno šaukšto dydžio) ledų šaukštą. 

Abrikosų džemą dėjau pabandymui, ar jausis skonis. Deja, nelabai jaučiasi, reiktų dėti daugiau - porą šaukštų. Alkoholio desertuose (o ir šiaip) nelabai mėgstu, todėl dėjau po šaukštelį ir ragavau, ar man tinka. Galiausiai, įpyliau 4 šaukštelius, šiek tiek jaučiasi brendis, bet nestipriai, kaip man ir patinka. Rekomenduoju reguliuoti pagal savo skonį.

Iš šios normos gaunasi 25-30 mažų triufelių. Triufelius galima laikyti porą savaičių šaldytuve arba užšaldyti (kelis mėnesius). 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Šokoladiniai triufeliai
Receptas adaptuotas iš Joy of Baking

Ingredientai

225 g geros kokybės juodojo šokolado 
120 ml grietinėlės (35-40% riebumo)
2 šaukštai (28 g) sviesto
4 šaukšteliai brendžio ar kito alkoholio (nebūtina)
1 šaukštas abrikosų džemo ar kito (nebūtina)
Kakavos apvoliojimui

Gaminimo eiga
1. Šokoladą susmulkinkite ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Padėkite į šalį. 
2. Grietinėlę ir sviestą pakaitinkite ant vidutinės ugnies, kol lengvai užvirs. 
3. Grietinėlę nukelkite nuo ugnies ir užpilkite ant šokolado. Leiskite pastovėti minutei ar dviems. Tuomet maišykite, kol šokoladas ištrips. Jei norite, įpilkite alkoholio ir įdėkite džemo (jei džemas per tirštas, šiek tiek pakaitinkite). 
4. Uždenkite plėvele ir dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą, kol masė sukietės.
5. Išimkite triufelių masę iš šaldytuvo. Rankomis, šaukštu, mažu ledų šaukštu suformuokite nedidelius kamuoliukus. Iškart triufelius apvoliokite kakavoje ir dėkite ant serviravimo lėkštės.
6.  Uždenkite plėvele ir dėkite į šaldytuvą, kol sukietės. 

Rich and elegant chocolate truffles.

Chocolate Truffles
Recipe adapted from Joy of Baking

Ingredients

225 g dark chocolate (good quality)
120 ml double cream (35-40% butterfat)
2 tbsp (28 grams) unsalted butter
4 tsp Brandy or other alcohol (optional)
1 tbsp apricot jam or other (optional)
Cocoa powder for coating

Directions
1. Place the chopped chocolate in a medium sized heatproof bowl. Set aside. 
2. Heat the cream and butter in a small saucepan over medium heat. Bring just to a boil. 
3. Immediately pour the boiling cream over the chocolate and allow to stand for a minute or two. Stir  until smooth. If desired, add the alcohol and jam (warm it first if it's too thick).
4. Cover with a cling film and place in the refrigerator until the truffle mixture is firm (this will take several hours or overnight).
5. Remove the truffle mixture from the refrigerator. With your hands, a small ice cream scoop, or a small spoon form the chocolate into round. Immediately roll the truffle in the cocoa powder. Place on the serving dish.
6. Cover and place in the refrigerator until firm. 

Truffles can be refrigerated for a couple of weeks or else frozen for a couple of months. Bring to room temperature before serving.
Makes 25-30 small truffles.



2 komentarai :

Indrė rašė...

Labai dailūs. Man nedažnai išeina tokie, mat tirpsta rankose masė, tai dažniausiai vos pavolioju ir iš karto kakavon ir į paskirties vietą :) būna truputį kreivi, bet ką daryti, kad rankos šiltos - nei pirštinės, nei šaltas vanduo nepadeda...

Baking Secrets rašė...

o su kuo formuojat? Aš mažyčiu ledų šaukštu (vieno šaukšto dydžio), tai man jie iškart apvalūs būna, tik dar padailint reikia su rankom. Nespėja labai greitai atšilti, nors ir taip rankos išsimozoja :))

Printfriendly