2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Velykiniai sausainiai | Easter Egg Biscuits





Easter Egg Biscuits 



Ingredients

For the dough
150 g plain flour
50 g brown soft sugar
65 g chilled and cubed butter
45 ml runny honey
15 g cocoa powder
1 tsp baking powder
1 tsp water

For the topping
100 g chopped white chocolate
30 g shelled and chopped almonds
30 g shelled and chopped pistachio
30 g chopped dried cranberries

Instructions

1. Put the flour, baking powder, sugar, butter and honey in a food processor and pulse until you get crumbles (alternatively, just mix everything with your fingers). Add the water and mix until the dough feels smooth. 
2. Lightly flour the working surface and roll out the dough with a rolling pin until about 5 mm thick. Cut out egg shapes and place on a baking tray.
3. Bake the biscuits in the preheated oven 170ºC for 25 minutes and leave to cool on the wire rack before decorating.
4. To decorate, put the chocolate in a heatproof bowl set over a saucepan of barely simmering water. Do not let the base of the bowl touch the water. Stir until melted.
5. Brush the melted chocolate over one side of each biscuits, then scatter the nuts and cranberries over the top.
6. Leave the chocolate to cool and set before serving. 

Recipe from 'Baking Heaven' magazine 






Šie Velykiniai sausainiai tikrai puikūs! Saldūs, šiek tiek su rūgštele dėl  džiovintų spanguolių, padengti ne tik šokoladu, bet ir riešutais! Be to juos galima laikyti net 2 savaites! 

Sausainukai turtingo skonio: ruda šokoladinė tešla, padengta baltuoju šokoladu, paskaninta riešutukais ir spanguolėmis. Malonumas gomurui...

Tiesa, sausainiai nėra minkšti, truputį kietoki.  

Velykiniai sausainiai



Ingredientai

Tešlai
150 g miltų
50 g rudo cukraus
65 g atšaldyto ir supjaustymo gabaliukais sviesto
45 ml skysto medaus
15 g kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vandens

Papuošimui
100 g smulkinto baltojo šokolado
30 g smulkintų ir be luobelės migdolų
30 g smulkintų ir gliaudytų pistacijų
30 g smulkintų džiovintų spanguolių

Gaminimo eiga

1. Į smulkintuvą berkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, medų ir sviestą, smulkinkite, kol susidarys trupiniai. Šį procesą galima daryti ir pirštais. Pilkite vandenį ir maišykite, kol susiformuos glotni tešla.
2. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite 5 mm storio tešlą. Formelių pagalba išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite ant kepimo formos.
3. Kepkite sausainius įkaitintoje 170ºC orkaitėje 25 minutes. Prieš dekoruojant leiskite sausainiams visiškai atvėsti.
4. Papuošimui, ištirpinkite šokoladą dubenėlyje pastatytame ant verdančio puodo su vandeniu (vandens vonelės). Neleiskite dubens dugnui liesti karšto vandens. Maišykite šokoladą, kol ištirps.
5. Sutepkite kiekvieno sausainio vieną pusę tirpintu šokoladu, užbarstykite smulkintų riešutų ir spanguolių ant viršaus.
6. Prieš patiekdami leiskite šokoladui sustingti. 

Receptas iš 'Baking Heaven' žurnalo 

4 komentarai :

Medeja- CranberryJam rašė...

Riešutai ir džiovintos spanguolės.. skamba kaip super skanūs sausainiai :)

Baking Secrets rašė...

Ne tik skamba, bet ir tikrai skanūs :)

Lina P. rašė...

Kepiau, labai patiko, skonis fantastiškas, grožis nenusakomas!!! Kalėdoms buvo eglutės apsnigtos ir papuoštos, o Kaziuko mugei sūnui darželyje - spalvingi drugeliai. Nuoširdus ačiū!!!!!!!

Baking Secrets rašė...

Ačiū labai už tokius fantastiškus žodžius! Kokia Jūs kūrybinga! Drugeliai, eglutės, net nepagalvojau apie tokią formą, bet skamba siaubingai gerai :) Eglutės lyg apsnigtos su kalėdiniais žaisliukais turėtų atrodyti ir spalvoti drugeliai. Mmm tikrai puikiai.

Printfriendly