2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Citrinų pyragas / Lemon Bars


Labai skanus, saldus citrinų pyragas trapiu pagrindu ir kreminiu, saldžiarūgščiu citrinų įdaru.


Savaitgalio kepiniui siūlau išbandyti citrinų pyragą. Pyrago pagrindas iš trapios tešlos, įdaras - kreminės konsistensijos, saldžiarūgštis, labai citrininis, saldus (!). Vienintelis pyrago minusas (mano nuomone) - pyragas sunkiai pjaustosi. Įspėju iš karto ir turiu kelis patarimus, kad mažiau dėl to nervintumėtės. 

Kepiau kelis kartus. Antrąjį kartą sumažinau sviesto ir cukraus kiekį pyrago pagrinde, gavosi geresnis pyragas: ne toks saldus ir ne tokiu riebiu pagrindu. Likau patenkinta, todėl pristatau ir Jums!



Patarimai, pastebėjimai. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje ir tik tuomet išimkite. Pjaustykite visiškai atvėsusį. Galima net palaikyti truputį šaldytuve prieš pjaustant. Po kiekvieno peilio pjūvio, švariai jį nuvalykite kitaip 'sudarkysite' visą pyragą. 
Aš prieš kiekvieną pjūvį peilį mirkiau karštame vandenyje, nusausinau popieriniu rankšluosčiu. 
Cukraus pudra barstykite ant jau supjaustytų gabaliukų, nes jei barstysite ant nesupjaustyto pyrago, bus sunku supjaustyti. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Citrinų pyragas
Receptas adaptuotas iš andychef.ru

Ingredientai
20 cm kvadratinei kepimo formai

Pagrindui
100 g minkšto sviesto
60 g cukraus
150 g miltų

Įdarui
2 vidutiniai kiaušiniai
140 g cukraus
30 g miltų
40 g citrinos sulčių 
1 citrinos tarkuotos žievelės

Pabarstymui
Cukraus pudros

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm kvadratinę kepimo formą.
  2. Pagrindui minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Suberkite miltus ir maišykite iki trupininės masės. Į kepimo formą supilkite trupininę tešlą, suspauskite. 
  3. Pagrindą kepkite 10-15 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir 5-7 minutes atvėsinkite.
  4. Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruoškite įdarą. Kiaušinius mikseriu labai gerai išplakite su cukrumi. Plakite iki kreminės, baltos konsistensijos (5-7 minutes). Tuomet įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sulčių, įdėkite miltus ir mentele viską išmaišykite.
  5. Kai pyrago pagrindas pravės, į kepimo formą supilkite citrinų įdarą. 
  6. Kepkite 15-20 minučių, kol įdaras sutvirtės.
  7. Pyragą atvėsinkite formoje. Pjaustykite labai atsargiai, po kiekvieno pjūvio nuvalydami peilį. 
  8. Apibarstykite cukraus pudra. 


    Very lemony, sweet, nice flavour lemon bars.

    Lemon Bars
    Recipe adapted from andychef.ru

    Ingredients
    For 20 cm square cake tin

    For the base
    100 g softened butter
    60 g sugar
    150 g plain flour

    For the filling
    2 medium eggs
    140 g sugar
    30 g plain flour
    40 g lemon juice
    1 grated lemon zest

    To dust
    Icing sugar

    Instructions
    1. Heat the oven to 180 degrees. Line your baking tin with baking paper.
    2. In a bowl beat together butter and sugar. Add flour, mix everything. Pour the mixture to the tin, press it.
    3. Bake the cake base for 10-15 minutes. Then remove from the oven and leave to cool for 5-7 minutes.
    4. While the base is baking, make the filling. Whisk the eggs and sugar until pale and creamy mixture (for 5-7 minutes). Then add lemon juice, zest and stir in the flour.
    5. Pour the filling over the cake base.
    6. Return the cake to the oven and bake for additional 15-20 minutes.
    7. Cool the cake in the tin, then take out from the tin and cut into bars.
    8. Dust the bars with some icing sugar.

    4 komentarai :

    1. Labai patiko! Jau seniai tokio paprasto recepto ieskojau. Sviestinis padas gardziai karamelizavosi,o idaras pats tas saldumo/rugstumo prasme.

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Labai smagu. Kaip taikliai parašėte! Ačiū už komentarą.

        Panaikinti
    2. Labai labai gerai pavyko! Skanu :)

      AtsakytiPanaikinti

    Printfriendly