Kukurūzų ir brokolių kepsneliai / Sweetcorn and Broccoli Fritters


Vegetariški saldžiųjų kukurūzų ir brokolių kepsneliai.


Šią savaitę atradau dar vieną vegetarišką, nesunkų ir labai skanų patiekalą. Puikiai tiks ne tik lengviems pietums, užkandžiui, bet ir vaikų pietų dėžutei. Gaminau jau keletą kartų, patiko visai šeimai. 

Šį faktą tikrai verta paminėti, nes aš pati nemėgstu kukurūzų, o vyras apskritai skeptiškai žiūri į mano polinkį į vegetarizmą ir tokių patiekalų gaminimą. Visada truputį paragauja, pabando, bet ar valgys daugiau niekada nežinai. Šįkart valgė nesispyriodamas ir net gyrė, kad skanu. 

Ir iš tiesų tikrai labai skanu. Valgyti galima su graikišku 'Tzatziki' padažu, su grietine ar tiesiog vienus. Mes išbandėm visus būdus, skanu visaip. 

Gaunasi apie 10 kepsnelių. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartosiu. Porą kartų jau kepiau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Kukurūzų ir brokolių kepsneliai
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos 'Anabel's Family Cookbook'

Ingredientai

150 g brokolio
150 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų
150 g miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1 vidutinio kiaušinio
2 šaukštai pieno
2 šaukštai smulkintų baziliko lapelių
2 šaukštai saldaus čili padažo
75 g tarkuoto Čederio sūrio
2 šaukštai smulkintų svogūno laiškų
Druskos, pipirų pagal skonį

Aliejaus kepimui

Gaminimo eiga
  1. Brokolį padalinkite žiedeliais ir 8 minutes apvirkite garuose. Vėliau žiedelius dar susmulkinkite.
  2. Kukurūzus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki tyrės. 
  3. Dubenyje sumaišykite visus produktus iki vientisos masės. Dėkite druskos, pipirų pagal skonį.
  4. Kepkite kepsnelius karštoje keptuvėje su trupučiu aliejaus apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  5. Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
  6. Tiekite su 'Tzatziki' padažu ar grietine. 


    Vegetarian, light sweetcorn and broccoli fritters.

    Sweetcorn and Broccoli Fritters
    Recipe adapted from Annabel Karmel's book 'Anabel's Family Cookbook'

    Ingredients

    150 g broccoli
    150 g can sweetcorn 
    150 g plain flour
    1 1/2 tsp baking powder
    1 medium egg
    2 tbsp milk
    2 tbsp chopped fresh basil
    2 tbsp sweet chili sauce
    75 g Cheddar cheese, grated
    2 tbsp finely chopped spring onion
    Salt and pepper to taste

    Vegetable oil for frying

    Instructions
    1. Steam the broccoli florets for about 8 minutes, then chop into small pieces.
    2. Blitz the sweetcorn in a food processor. 
    3. Mix all ingredients together, season to taste.
    4. Heat the oil in a pan. Drop spoonfuls of the mixture and fry for about 2 minutes on each side, or until golden.
    5. When cooked, transfer to a plate lined with kitchen paper.
    6. Serve with tzatziki or sour cream.

    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    Komentarų nėra:

    Rašyti komentarą