Citrininiai sūrio pyragaičiai su mėlynėmis / Lemon Blueberry Cheesecake Cupcakes


Labai skanūs citrininiai sūrio pyragaičiai keksiukų formelėse su mėlynėmis.



Mano meilė sūrio pyragams nesibaigia, o su kiekvienu receptu vis stiprėja. Argi galėtų būti kitaip? Jūs tik pažiūrėkite į šį vaizdelį viršuje (!). Come on, kas nenorėtų jų paragauti? Nuostabūs ir vaizdu, ir skoniu. Citrinų ir mėlynių derinys - klasikinis, nieko nestebinantis, bet labai gardus.

Kuo man dar labai patinka toks mini sūrio pyrago variantas? Būtent dėl jų dydžio ir greitos gamybos. Reikia dvigubai mažiau laiko pyragaičiams iškepti ir atvėsti nei dideliam sūrio pyragui (galima valgyti jau  po 3 valandų), o mini porcijos labai patrauklios ir patogios. Nereikia pjaustyti, tiesiog griebi 'keksiuką' ir bandai susivaldyti bei viso iš karto nepraryti. Šypt.


Jau esu kepusi Mini Oreo sūrio pyragaičius tokiam pačiam pavidale. Gavosi nuostabūs, net neabejojau, jog bandysiu kitus skonius. Pagaliau ta diena išaušo.

Patarimai, pastebėjimai. Produktai (kreminis sūris, grietinė ir pan.) turi būti kambario temperatūros, kad gautųsi kreminė tekstūra ir viskas gerai susimaišytų.

Citrinos sulčių pilkite pagal savo skonį. Recepte buvo nurodoma šaukštas citrinos sulčių, aš pyliau daugiau - pusės citrinos.



Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Citrininiai sūrio pyragaičiai su mėlynėmis
Receptas adaptuotas iš Cafe Fernando

Ingredientai

Pagrindui
100 g sausainių
55 g maltų migdolų
1 šaukštas cukraus
3 šaukštai (45 g) tirpinto sviesto

Įdarui
450 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
100 g grietinės
100 g cukraus
2 kiaušiniai
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1/2 citrinos sulčių (arba pagal skonį)
Sauja mėlynių ar šilauogių

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Keksiukų formą išklokite popieriniais sijonėliais.
  2. Sausainius sutrupinkite, sumaišykite su maltais migdolais, cukrumi ir tirpintu sviestu.
  3. Į keksiukų formeles dėkite po šaukštą sausainių trupinių ir šaukštu suspauskite. Kol gaminsite įdarą, formą įdėkite į šaldytuvą.
  4. Įdarui viską (išskyrus mėlynes) sudėkite į dubenį ir išsukite iki vientisos masės.
  5. Į keksiukų krepšelius pilkite įdaro (formeles užpildykite maždaug 3/4 dalies). Ant viršaus užberkite mėlynių, galite jas truputį paspausti į vidų.
  6. Kepkite pyragaičius apie 25-30 minučių.
  7. Kai iškeps, atvėsinkite iki kambario temperatūros, o tuomet dėkite į šaldytuvą bent 3 valandoms atvėsti, o geriausiai per naktį.

    Very delicious Lemon Blueberry Cheesecake Cupcakes.

    Lemon Blueberry Cheesecake Cupcakes
    Recipe adapted from Cafe Fernando

    Ingredients

    For the base
    100 g digestive or gingersnap cookies
    55 g ground almonds
    1 tbsp sugar
    3 tbsp (45 g) melted butter

    For the filling
    450 g cream cheese
    100 g sour cream
    100 g sugar
    2 eggs
    1/2 tsp vanilla extract
    1 lemon grated zest
    1/2 lemon juice or to taste
    Handful of blueberries

    Instructions

    1. Preheat the oven to 160 degrees and line your muffin tin with muffin cases.
    2. Blend the cookies and mix well with melted butter, sugar and almonds.
    3. Fill each muffin case with 1 tbsp of this mixture. Press it with the back of the spoon. Pop the tin to the fridge while making the filling.
    4. For the filling mix everything until smooth mixture (except blueberries).
    5. Fill the muffin cases with the 3/4 of the cheese batter. Add the blueberries.
    6. Bake the cheesecakes in he oven for 25-30 minutes until cooked through.
    7. When cooked, cool at room temperature and then pop to the fridge to chill for at least 3 hours.


    Baking Secrets

    Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

    8 komentarai:

    1. Atsakymai
      1. Galima būtų ir maskarponę naudoti. Sūriai labai panašūs. Bet nesu aš bandžiusi su maskarpone sūrio pyrago kepti, nežinau, ar tikrai identiškai gautųsi. Reikia mėginti ;)

        Panaikinti
    2. O pyragaitis lengvai nusiima nuo popieriuko? :)

      AtsakytiPanaikinti
    3. Sveiki, o kiek pyragaiciu iseina is tokio kiekio produktu?

      AtsakytiPanaikinti
    4. Ar pyragaičiai kepdami pakyla? Tokie gražūs, iki pat viršaus Jūsiškėse nuotraukose, o rašote, jog formeles užpildėte tik trimis ketvirčiais :)

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Šiek tiek pakyla. Šios formelės truputį mažesnės ir žemesnės nei standartinių keksiukų (kuriuos dažniausiai naudoju), todėl gražiai užsipildė.

        Panaikinti