Add

2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Mini kokosinis varškės apkepas / Mini Coconut Curd Cheese Pudding


Labai skanus, purus kokosinis varškės apkepas keksiukų formelėse.


Seniai rezgiau mintį iškepti varškės apkepą keksiukų formelėse. Reikėjo tik tinkamo recepto, nes kartoti senuosius - nuobodu. Ir visai netikėtai šį receptą pamačiau VMG laidoje ('Skonio lenktynės'). Sudomino modernus, egzotiškas požiūris į lietuvišką klasiką. Kokosinis varškės apkepas. Super. 

Recepto pliusai:  mažos, normuotos porcijos - puikiai tinka mažiems vaikams, pagaminti užtruksite keletą minučių, apkepas iškepa labai greitai. Beje, kokosų pienas daug sveikesnė alternatyva grietinei ar paprastam karvės pienui. 

Recepto minusai: kaip ir pliusas, minusas gali būti mažos porcijos, nes paragavus norisi daugiau. 


Apkepą kepiau dvimetės (beveik) dukros pietums. Neprašoviau. Jai labai patiko. Dariau dvigubą normą: vieną kepiau keksiukų formelėse, kitą paprastame keramikiniame inde. Dar kartą neprašoviau. Paragavus, norėjosi dar. 

Patarimai, pastebėjimai. Tiekti galima su mangų ir mėtų salotomis, bus dar egzotiškesnis varškės apkepas. 

Varškę naudojau anglišką be gumuliukų (angl. quark). 

Gaunasi gana skysta masė, bet taip turi būti. Apkepas iškeps, sutvirtės, bus purus purus.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu, būtinai kartosiu. Kepiau jau ne vieną kartą. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Mini kokosinis varškės apkepas
Receptas adaptuotas pagal VMG (Virtuvės mitų griovėjų) receptą

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Apkepui
2 kiaušiniai
200 g varškės
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai manų kruopų
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio kokosų pieno
Truputis sezamo sėklų

Keksiukų formai ištepti
Šlakelio bekvapio aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Keksiukų formą ištepkite aliejumi, kad apkepas nepriliptų.
  2. Dubenyje išsukite kiaušinius, varškę, cukrų, kokoso drožles, manus, vanilę ir kokosų pieną. 
  3. Paruoštą tešlą supilstykite į keksiukų formeles (ne iki pat viršaus). Pabarstykite sezamo sėklomis.
  4. Kepkite apie 15 minučių, kol gražiai apskrus. 


    Very delicious, fluffy coconut curd cheese muffin tin puddings

    Mini Coconut Curd Cheese Pudding
    Recipe adapted from VMG (Virtuves mitu griovejai)

    Ingredients
    1 cup - 250 ml

    For the pudding
    2 eggs
    200 g curd cheese/cottage cheese/quark
    2 tbsp sugar
    2 tbsp coconut flakes
    2 tbsp semolina
    1 tsp vanilla extract
    1/2 cup coconut milk
    Some sesame seeds

    For greasing the muffin tin
    Some vegetable oil
    Instructions
    1. Heat the oven to 200 degrees. Grease the muffin tin with some vegetable oil.
    2. In a bowl whisk together curd cheese, eggs, sugar, coconut flakes, milk, semolina, vanilla. 
    3. Pour the prepared batter to the muffin cases, sprinkle with the sesame seeds.
    4. Bake for about 15 minutes until golden brown.

    7 komentarai :

    1. O vietoje kokosų pieno..paprastą galima naudoti?

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Manau galima, tik paprastesnis apkepas gausis. Nežinau, ar nenukentės skonis ir tekstūra, nes nebandžiau su paprastu pienu niekada.

        Panaikinti
    2. Sveiki, ar proporcijos taisyklingai surasytos? sumaisus visus ingredientos gaunasi ne tesla, o labai skysta mase

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Teisingos. Man ir skysta tesla gavosi, bet iskepe normaliai. Buvo minkstas ir purus apkepas.

        Panaikinti
    3. neturejau namie kokosinio pien, bet ipyliau vanilinio kefyro. Labai skaniai isejo!

      AtsakytiPanaikinti
      Atsakymai
      1. Irgi neblogas pasirinkimas :) Šaunu, kad skaniai pavyko!

        Panaikinti
    4. bandžiau pagal jūsų receptą kepti didesnėje keturkampėje skardoje. Iš dvigubos normos. Kadangi neturėjau pakankamai kokoso drožlių, improvizavau su 2 obuoliais, supjausčius mžais kubeliais, ir tokiu pačiu kiekiu bananų, supjaustytų tokio pat dydžio kubeliais. Kadangi stengiamės mažinti cukraus vartojimą, jį pakeičiau agavos sirupu. Gavosi skaniai, pakankamai saldžiai, tik kiek skystokas turinys. Bet nieko, atvės - pastings. Ačiū!

      AtsakytiPanaikinti

    Printfriendly