2015 m. spalio 20 d., antradienis

Grilinta vištiena su bulvių, pupelių ir svogūnų salotomis / Grilled Chicken & Potato, Green Bean and Onion Salad


Labai skani, sultinga, minkšta kepta vištiena su sočiom bulvių, šparaginių pupelių ir mėlynojo svogūno salotomis.


Ateinu pasidalinti puikiu pietų ar vakarienės patiekalu. Bulvių, pupelių ir svogūno salotos mūsų jau pamėgtos ir gaminamos ne pirmą kartą. Vištieną atradau visai neseniai. Super paprastas paruošimas, vos keli ingredientai, bet rezultatas maloniai stebina - minkšta, sultinga mėsa. Mums labai patiko, todėl skubu dalintis. Gal susigundysit?


Man vištienai netrūksta jokio padažo, o garnyras labai patogus - bulvės ir daržovės verdamos viename puode, vėliau tereikia sumaišyti su padažu. Paprasta, greita ir labai skanu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. Salotas gaminau 3-4 kartus, vištieną pirmą, bet ne paskutinį kartą. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!



Grilinta vištiena su bulvių, pupelių ir svogūnų salotomis
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen ir knygos 'Complete Children's Cookbook'

Ingredientai

Vištienai
4 vištienos krūtinėlės (viso 600 g)
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai paprikos miltelių
Druskos, pipirų pagal skonį

Salotoms
450 g šparaginių pupelių
450 g mažų bulvių
1 mažas raudonas svogūnas
Druskos, pipirų pagal skonį
2 šaukštai smulkintų petražolių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
2 skiltelės česnako

Gaminimo eiga
  1. Vištieną pabarstykite druska, pipirais, paprika. Apšlakstykite aliejumi ir gerai ištrinkite. Dubenį su vištiena apvyniokite plėvele ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą marinuotis.
  2. Salotoms į šaltą, padruskintą vandenį sudėkite bulves. Užvirkite, virkite apie 20 minučių. Likus 5 minutėms iki kol bulvės išvirs į tą patį puodą sudėkite šparagines pupeles. Virkite kelias minutes, kol bulvės ir pupelės bus išvirusios. Nukoškite.
  3. Bulves, pupeles sumaišykite su griežinėliais pjaustytais svogūnais. Pabarstykite druska, pipirais.
  4. Pasiruoškite padažą salotoms. Aliejų, balzaminį actą, smulkintą česnaką sumaišykite. Užpilkite ant salotų, pabarstykite petražolėmis.
  5. Vištieną kepkite grilinėje keptuvėje po 6 minutes iš kiekvienos pusės.


    Very delicious, juicy, soft grilled chicken with potato, green bean and onion salad. 

    Grilled Chicken & Potato, Green Bean and Onion Salad
    Recipe adapted from Laura in the Kitchen and from the book 'Complete Children's Cookbook'

    Ingredients

    For the chicken
    4 chicken breasts (total 600 g)
    5 tbsp olive oil
    2 tsp paprika
    Salt, pepper to taste

    For the salad
    450 g green beans
    450 g small potatoes
    1 small blue onion
    Salt, pepper to taste
    2 tbsp chopped fresh parsley
    5 tbsp olive oil
    3 tbsp balsamic vinegar
    2 cloves of garlic

    Instructions

    1. Mix the chicken breasts with olive oil, paprika, salt and pepper. Wrap the bowl with a cling film and put in the fridge for 30 minutes to marinate.
    2. Meanwhile put the potatoes in cold, salted water. Boil and cook for 20 minutes until the potatoes are tender. 5 minutes before the potatoes are done, add the green beans and cook for couple minutes until cooked through. Drain.
    3. In a salad bowl mix the potatoes, green beans and sliced onion. Season with  salt and pepper.
    4. Make the sauce for the salad. Whisk together olive oil, balsamic vinegar and minced garlic. Drizzle over the salad. Sprinkle with chopped fresh parsley.
    5. Cook the chicken breasts in the grill pan for 6 minutes on each side.


    Komentarų nėra :

    Printfriendly