Add

2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Svogūnų žiedai alaus tešloje / Beer Battered Onion Rings


Karšti, traškūs svogūnų žiedai alaus tešloje. 


Šiandien vakare prie televizorių ekranų sėdės ne tik visa Lietuva, bet ir daugybę po pasaulį pabirusių lietuvių. Krepšinis, alus, reikia ir užkandžių... Siūlau labai vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims (chi, chi) - svogūnų žiedai alaus tešloje! 

Didžiausias netikėtumas man buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, žinoma), bet tai kad mano vyras, kuris jau daugiau nei 30 metų dievagojasi ir svogūnų nevalgo visiškai, šituos svogūnų žiedus valgė nesivaipydamas. Negalėjau patikėti savo akimis. Chi chi. Matyt, tai tikrai nebloga užkanda vyrams!

Vyrui labai patiko tešla. Kur nepatiks, juk joje alus. Chi chi. Gavau pasiūlymą, idėją kitąkart iškepti tokios tešlos blynus. Alaus blynai. Chi chi. Dar neteko tokių matyti. Ech tie, vyrai. Šypt. 

Iškepę svogūnai gaunasi minkšti ir saldūs, o tešla prieskoninė ir sūroka. Toks įdomus balansas gaunasi. Žiedai skanūs ir šalti, tik praranda traškumą. 

Patarimai, pastebėjimai. Tešlai naudokite šviesų alų. 

Svogūnus reikia apvolioti miltuose, kad geriau pasidengtų tešla. 

Kepkite karštame aliejuje ir neperkraukite puodo, nes nukris aliejaus temperatūra ir svogūnai prisigers per daug aliejaus. 

Mano svogūnai buvo milžiniški, užteko ir vieno svogūno šitai tešlos normai. 

Jau iškeptus svogūnų žiedus galite apibarstyti druska ir pipirais papildomai. Aš nebarsčiau, nes tešla ganėtinai sūri ir taip. 

Tiekite su kečupu ar majonezo-čili padažu. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Svogūnų žiedai alaus tešloje
Receptas adaptuotas iš Just a taste

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
2 šaukšteliai paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių
2 šaukšteliai druskos
1/2 šaukštelio pipirų
1 1/2 puodelio šviesaus alaus
2 dideli svogūnai 

Aliejaus kepimui
Gaminimo eiga
  1. Imkite 1 1/2 puodelio miltų ir sumaišykite su prieskoniais. Supilkite alų, išmaišykite iki vientisos masės. Palikite tešlą 10 minučių pastovėti.
  2. Likusius 1/2 puodelio miltų supilkite į nedidelį dubenėlį. Atidėkite į šalį.
  3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite norimo storio griežinėliais ir juos atskirkite.
  4. Aliejų gerai įkaitinkite. 
  5. Svogūnų žiedus apvoliokite miltuose, merkite į tešlą, nukratyti tešlos perteklių ir kepkite karštame aliejuje apie 3 minutes iš viso. Nepamirškite kepant apversti.
  6. Iškeptus svogūnų žiedus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Pabarstykite druska ir pipirais.


Hot, crispy beer battered onion rings.

Beer Battered Onion Rings
Recipe adapted from Just a taste

Ingredients
1 cup - 250 ml

2 cups plain flour
2 tsps paprika 
1 tsp garlic powder
2 tsps salt
1/2 tsp pepper
1 1/2 cup pale ale beer
2 large onions

Vegetable oil for frying
Instructions
  1. In a large bowl, whisk together 1 1/2 cups of flour with the paprika, garlic powder, salt and pepper. Whisk in the beer until the mixture is well combined. Let the batter rest at room temperature for 10 minutes.
  2. Cut the tip off of the stem side of the onions then remove the peel. Slice the onions horizontally into 1/2-inch-thick rings and toss them with the remaining 1/2 cup of flour
  3. Heat the vegetable oil in a frying pan.
  4. Toss the rings into flour, dip into the prepared batter, shaking off any excess, then immediately drop them into the hot oil and fry for about 3 minutes in total.
  5. Transfer them to a paper towel-lined plate. Immediately season them with salt. 

2 komentarai :

  1. Skanu kai kas kitas padaro :D pati aliejuje nelabai moku kept :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į aliejų tereikia įmest ir viskas, patys iškepa :D Tik aš kantrybės neturiu ilgai prie puodo stovėti ir vartyti :D

      Panaikinti

Printfriendly