Add

2015 m. rugpjūčio 28 d., penktadienis

Cukinijų kepsneliai / Zucchini Fritters


Greitai paruošiami, vegetariški cukinijų kepsneliai pusryčiams ar lengviems pietums.



Aš ganėtinai retai gaminu tokius ar panašius daržovių kepsnelius-blynelius. Vyras tokių patiekalų nesupranta ir dažniausiai ignoruoja. Pati tik dėl įdomumo bandau ir ragauju. Tačiau kadangi mažoji vis dažniau prisėda pavalgyti kartu, nėra didelė kiaušinių mėgėja, o dabar cukinijų metas, prisiminiau šį (vienintelį man pavykusį ir patikusį tokių daržovių kepsnelių) receptą. Planas pavyko. Ir dukra suvalgė kelis kepsnelius (suvalgė bent šiek tiek kiaušinio), ir man liko užkąsti. O štai vyras, kaip ir tikėjausi, net neprisilietė. Chi chi. Matyt, tokie patiekalai labiau subalansuoti moteriškajai giminei. Chi chi. 

Kepsneliai skanūs, lengvos tekstūros, purūs, nesunkiai, greitai pagaminami. Tiesa, mano nurodyta norma nėra didelė, jei norite daugiau, teks viską dvigubinti. 


Patarimai, pastebėjimai. Cukiniją sutarkuokite ir labai gerai nusunkite rankomis, kad būtų kuo sausesnės. 1 1/3 puodelio matuokite jau nusunktas cukinijas.

Tešlos vienam kepsneliui dėkite po du šaukštus.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, kartosiu. Keletą kartų kepiau.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Cukinijų kepsneliai 
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
8 kepsneliams
1 puodelis - 250 ml


2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų
2 šaukštai pieno
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 1/3 puodelio tarkuotų ir nusunktų cukinijų
Žiupsnelis druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių


Gaminimo eiga
  1. Kiaušinius, miltus, kepimo miltelius, pieną, druską ir čiobrelius sumaišykite.
  2. Cukiniją sutarkuokite, nusunkite sultis ir įmaišykite į tešlą.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol apskrus.
  4. Iškeptus kepsnelius dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.




 
Nice, light zucchini fritters recipe.

Zucchini Fritters
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients

For 8 fritters
1 cup - 250 ml

2 eggs
2 tbsp plain flour
2 tbsp milk
1/4 tsp baking powder
1 1/3 cup grated and soaked zucchini
Some salt, pepper and dried thyme

Instructions
    1. Mix all ingredients except zucchini together.
    2. Stir in grated and soaked zucchini to the batter.
    3. Fry the fritters in a hot skillet with some oil until golden brown.
    4. Lay the fritters on the paper towels to soak up any extra oil.

    Komentarų nėra :

    Rašyti komentarą

    Printfriendly