Brauniai su kreminiu sūriu ir Oreo sausainiais / Oreo Cream Cheese Brownies


Brauniai su kreminiu sūriu ir Oreo sausainiais. 


Senų seniausiai šiuos braunius įtraukiau į savo būsimų kepinių sąrašą. Suviliojo viskas: šokoladinis pagrindas, kreminis sluoksnis ir aišku, Oreo sausainių 'prieskonis'. Jau esu kepusi panašius braunius (Raudonojo Velveto brauniai su kreminiu sūriu ir Brauniai su kreminiu sūriu) ir tai buvo tobuli kepiniai, todėl drąsiai ėmiausi ir šio recepto. Gavosi labai skanūs, verta mėginti! Ale iki tobulumo man šiek tiek pritrūko.




Patarimai, pastebėjimai. Kame reikalas? Man šokoladinis sluoksnis gavosi šiek tiek kietokas ir sausokas. Kol šilti, viskas liuks, pagrindas - geras, minkštas. Bet pastovėjus, pakietėja. Nežinau, ar kažką padariau ne taip, ar tai dėl sausainių tešloje ir jis toks jau yra. Galbūt dar su savo orkaite nesusidraugauju ir reikėjo trumpiau kepti, gal pagrindas per daug išsausėjo. Nors kepiau 180 laipsnių orkaitėje lygiai 30 minučių. Dabar sunku pasakyti. Reiktų kartoti. Chi chi. 

Recepte nurodoma sviestą ir cukrų pakaitinti, kol sviestas ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Aš kaitinau mažame puodelyje tiesiai ant ugnies. Tiesą pasakius, nelabai suprantu, kodėl reikia šio žingsnio, ką tai duoda pačiam kepiniui, nes pirmą kartą dariau tokį 'triuką'. Man pasirodė, jog būtų daug paprasčiau ištirpinti tik sviestą, o cukrų sumaišyti su kiaušiniais ir efektas turėtų būti panašus. Nors nesu 'profas' negaliu to tvirtinti 100 proc. 

Dar vienas užkliuvęs recepto žingsnis - išplakti kiaušinius ir sviesto-cukraus mišinį iki kol masė taps 'kreminė'. Plakiau mikseriu, bet tokios kaip kreminės masės, man nepavyko išgauti. Gal nesupratau kaip ji turi atrodyti, ar per trumpai plakiau... Velniai žino. Plakiau tol, kol masė tapo vientisa ir putota.

Nors prieš pjaustant reiktų palaukti, kol brauniai atvės, bet aš neištvėriau ir pjausčiau vos po keliolikos minučių. Neišėjo labai gražiai supjaustyti ir sausainiai ant viršaus šiek tiek trukdė. Bet ech, nesvarbu!


P.S. Papildymas 2015-08-18. Šiuos braunius jau išbandė viena skaitytoja Laura. Gavau žinutę, jog buvo skanu ir brauniai gavosi minkštučiai net ir kitą dieną. Ji kepė žemėsnėje temperatūroje 170 laipsnių ir šiek tiek trumpiau 20 minučių. 



Keletas mano patarimų naujokams, galbūt pravers. Kad pyragus būtų lengva išimti iš formos, aš kepimo popierių kerpu ir įtiesiu taip, kad liktų du galai ilgesni (kitus du šonus kerpu pagal pagrindo dydį). Pyragui iškepus, kraštus atskirkite peiliu, paimkite už popieriaus abiejų galų ir pyragą iškelsite be vargo. 

Jei norite sumaišyti dvi skirtingas tešlas, padaryti 'zigzagus', paskutinį sluoksnį tešlos tolygiai paskirstykite šaukštu nedidelėmis krūvelėmis, o ne pilkite visą tešlą iškart. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, kartotina. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!


Brauniai su kreminiu sūriu ir Oreo sausainiais
Receptas adaptuotas iš Aguonelės blog'as

Ingredientai
20 x 20  cm kvadratinei kepimo formai

110 g sviesto

100 g cukraus
2 kiaušiniai
120 g miltų
45 g kakavos
Žiupsnelis druskos
250 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia')
80 g cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 pakelis (14 vnt.) Oreo sausainių

Gaminimo eiga
  1. Sviestu patepkite 20 x 20 cm kepimo formą ir išklokite kepimo popieriumi.
  2. Kreminį sūrį išsukite su cukraus pudra, vanile. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite tešlą.
  3. Sviestą ir cukrų dėkite į puodelį ir pakaitinkite ant ugnies, kol sviestas ištirps (arba statykite ant garų vonelės). Palikite 5 minutėms atvėsti. 
  4. Kiaušinius išplakite, supilkite sviesto-cukraus mišinį ir viską gerai išplakite.
  5. Miltus, kakavą, druską sumaišykite, suberkite į tešlą. Viską išmaišykite.
  6. Imkite 10 sausainių ir juos sulaužykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į tešlą, įmaišykite.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  8. 2/3 tešlos paskleiskite kepimo formoje, išlyginkite. Ant viršaus dėkite kreminio sūrio masę, išlyginkite. Sudėkite likusią tešlą ant braunio viršaus ir kiek įmanoma išlyginkite paviršių. Galite padaryti 'zigzagus', kad sūrio ir tešlos masės tarpusavyje susimaišytų.
  9. Galiausiai ant viršaus sudėkite likusius sulaužytus sausainius.
  10. Kepkite apie 30 minučių.  

Nice Oreo and Cream Cheese Brownies. 

Oreo Cream Cheese Brownies
Recipe adapted from Aguonele blog

Ingredients
For 20 x 20  cm square cake tin

110 g butter

100 g sugar
2 eggs
120 g plain flour
45 g cocoa powder
Pinch of salt
250 g cream cheese
80 g icing sugar
1 tsp vanilla extract
1 package (14 pieces) Oreo cookies

Instructions
  1. Grease and line with baking paper your cake tin.
  2. Cream together cream cheese, icing sugar and vanilla. Pop the mixture to the fridge. 
  3. Heat the butter and sugar over a low heat until the butter melts. Leave to cool for 5 minutes.
  4. Whisk the eggs, pour the butter-sugar mixture and mix everything well.
  5. Mix the flour, cocoa powder, salt and stir in the batter.
  6. Crush 10 cookies into smaller pieces and mix into the batter.
  7. Heat the oven to 180 degrees.
  8. Pour 2/3 of the batter to the tin, level it out. Spread the cream cheese mixture on top and the remaining batter as well. 
  9. Arrange the remaining cookies on top of the cake.
  10. Bake for 30 minutes.



Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

1 komentaras: