Add

2015 m. gegužės 28 d., ketvirtadienis

Rabarbarų keksas su traškia plutele / Rhubarb Crumble Loaf Cake


Paprastas, bet neprastas, minkštas keksas su rabarbarais ir traškia trupinių plutele.


Nežinau ar rabarbarų sezonas tik prasidėjo, įpusėjo ar jau į pabaigą, bet labai norėjau šiais metais pamėginti bent kelis naujus rabarbarų kepinius. Šį receptą radau angliškame žurnale šeimininkėms 'Good Housekeeping', pasitaikius progai, pabandžiau. Keksas labai skanus, minkštas, su saldžiarūgščiais rabarbarais ir trupinių plutele. Paprastas, bet tikrai neprastas. 

Patarimai, pastebėjimai. Aš turėjau pirktinio trupinių mišinio, todėl naudojau jį. Kažkada netyčia prigriebiau vietoj džiūvėsėlių ir net pribėriau į mėsos kukulius. Cha cha. Tik po to pamačiau, jog tai saldūs trupiniai, visai ne tam skirti. Nukišau juos giliai į savo spintelę, o ruošdamasi kepti šį keksą, prisiminiau ir nusprendžiau sunaudoti. 

Pyragas man kepė lygiai valandą, todėl stebėkite laiką. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Rabarbarų keksas su traškia plutele
Receptas adaptuotas iš žurnalo 'Good Housekeeping'

Ingredientai
900 g pailgai kepimo formai

Keksui
100 g minkšto sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
100 g grietinės
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
200 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
225 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų

Traškiai plutelei
15 g šalto sviesto
25 g miltų
15 g cukraus

Gaminimo eiga
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių (160 laipsnių orkaitę su ventiliatorium). Riebalais patepkite ir kepimo popieriumi išklokite skardelę. 
  2. Plutelei šaltą sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Supilkite cukrų, sumaišykite, atidėkite į šalį.
  3. Dubenyje išsukite minkštą sviestą su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius, vėliau grietinę ir vanilę. Suberkite miltus, 2/3 nuluptus ir supjaustytus griežinėliais rabarbarus. 
  4. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą. Ant viršaus sudėkite likusius rabarbarus ir užbarstykite trupinius.
  5. Kepkite 1 valandą - 1 valandą ir 15 minučių, kol pagels ir įsmeigus medinį pagaliuką į kekso centrą, jis liks sausas ir švarus.


Simple, but nice rhubarb crumble loaf cake.

Rhubarb Crumble Loaf Cake
Recipe adapted from the magazine 'Good Housekeeping'

Ingredients
For the 900 g loaf tin


For the cake
100 g softened butter
200 g sugar
3 eggs
100 g sour cream
1 tsp vanilla extract
200 g self-raising flour
225 g rhubarbs, trimmed and sliced

For the crumble topping
15 g chilled butter
25 g self-raising flour
15 g sugar

Directions
  1. Preheat the oven to 180 degrees (160 degrees fan oven) and line a 900 g loaf tin with baking paper. 
  2. For the crumble topping, rub the butter and flour together with fingertips until it resembles rough breadcrumbs. Stir in sugar, set aside.
  3. To make the cake, beat the softened butter and sugar until pale and fluffy. Gradually whisk in eggs, then sour cream and vanilla. Fold in the flour and two-thirds of the rhubarbs. 
  4. Spoon the mixture into prepared tin, level the surface, scatter over remaining rhubarb; sprinkle with crumble mixture.
  5. Bake for 1 hour - 1 hour 15 minutes or until golden and a skewer inserted into the center comes out clean.

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą

Printfriendly