Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas / No Bake Nutella Oreo Cheesecake


Lengvas, skanus, nekeptas Nutella ir Oreo sausainių sūrio tortas.


Nutella sūrio tortą savo mintyse brandinau jau kurį laiką. Norėjau nekepto, paprasto sūrio torto. Ir būtent tą dieną, kai jau ruošiausi gaminti, pamačiau Nutella torto su Oreo sausainiais receptą. Sužavėjo išvaizda, o ir dėl skonio derinio neturėjau jokių abejonių. Taip iš keletos receptų sudėjau vieną ir gavosi netgi geriau nei pirminė mano idėja. Tortas labai paprastas, labai greitai pagaminamas ir labai skanus.


Patarimai, pastebėjimai. Riešutus paskrudinau sausoje karštoje keptuvėje, nuėmiau luobeles ir susmulkinau peiliu. Kepinant riešutus išgaunamas stipresnis jų skonis ir aromatas, tačiau šis žingsnis nėra būtinas. Jei norite dar paprastesnio ir greitesnio varianto, tiesiog, praleiskite.

Tortui reikės vieno indelio (400 g) Nutella kremo. Šaukštą kremo dėkite į sausainių pagrindą, o likusį į įdarą. 

Aš neištvėriau ir tortą pjoviau po pusantros valandos laikymo šaldytuve (tai matosi mano nuotraukose). Kad būtų lengviau pjauti (čia patarimas visiems sūrio tortams), į indą pripilkite karšto verdančio vandens, įmerkite peilį, nuvalykite servetėle ir pjaukite. Tai kartokite su kiekvienu daromu pjūviu. Tortą supjaustysite lygiai ir lengvai. 

Tortas šiek tiek saldokas. Kitąkart pasikoreguočiau cukraus pudros kiekį pagal save. Apskritai, truputį abejoju ar cukraus pudra būtina. Galvoju, jog turėtų pakakti saldumo ir iš indelio Nutella kremo. Jei nemėgstat labai saldžiai, pirma sumaišykite kreminį sūrį su Nutella, paragaukite ir nuspręskite, ar Jums trūksta saldumo ar jau pakanka. Aš pasitikėjau receptu ir viską sumaišiau iškart, todėl nebuvo kelio atgal.  

P.S. Papildyta 2015-05-27. Tortuką jau išbandė viena mano skaitytoja Monica J. Ji papildomai nedėjo cukraus pudros ir saldumo tikrai užteko! 

Vyras nesuprato mano meno (papuošimų iš sulaužytų sausainių), sakė, jog visai čia jie nereikalingi. O man labai patiko toks papuošimas. Paprasta, greita, be didelių pastangų, gražu (bent man). 

Dėl sausainių. Jei neturite Oreo sausainių, galite naudokite bet kokius kitus: paprastus ar kakavinius. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4.5/5. Labai skanu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Nekeptas Nutella ir Oreo sūrio tortas
Receptas adaptuotas iš Nigella

Ingredientai
20 cm apvaliai torto formai

Pagrindui
200 g Oreo sausainių
75 g tirpinto sviesto
30 g lazdyno riešutų
1 šaukštas Nutella kremo (imkite iš to pačio indelio)

Įdarui
500 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia)
1 indelis (400 g) Nutella kremo
60 g cukraus pudros

Papuošimui
Keli Oreo sausainiai
30 g lazdyno riešutų

Gaminimo eiga
  1. Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, nuvalykite luobeles. 
  2. Pagrindui viską susmulkinkite smulkintuvu. 
  3. Torto formą išklokite sausainių mase. Šiek pakelkite kraštelius.
  4. Įdarui viską gerai išplakite. Supilkite įdarą į formą.
  5. Puoškite sulaužytais sausainiais ir paskrudintais, pasmulkintais lazdyno riešutais.
  6. Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai per naktį sustingti.

Very easy to make, delicious and gorgeous no bake Nutella Oreo Cheesecake.

No Bake Nutella Oreo Cheesecake
Recipe adapted from Nigella

Ingredients
For 20 cm springform cake tin

For the crust
200 g Oreo cookies
75 g melted butter
30 g hazelnuts
1 tbsp Nutella (take from the same jar)

For the filling
500 g cream cheese
1 jar (400 g) Nutella
60 g icing sugar

For the decorating
Some Oreo cookies
30 g hazelnuts

Directions
  1. Roast the hazelnuts in a hot dry skillet. Remove the skins. 
  2. Crush all the ingredients for the crust with a food processor.
  3. Tip into the springform tin and press the cookie crumbs into the base with your hands.
  4. For the filling whisk everything together until smooth. Pour the batter over the base, level it out.
  5. To decorate crush some Oreo cookies and scatter some chopped hazelnuts. 
  6. Chill in the fridge for at least 4 hours or better overnight. 

Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

7 komentarai:

  1. Your blog is impressive, thanks to the quality of your recipes & other content. We would be glad if you would participate on Contestchef so that your quality recipes can contest with other such bloggers/ recipe creators and win accolades from various players in the global food industry.

    Contestchef is a global forum for food/ recipe bloggers to showcase their skills to the world. This is a one of a kind concept and backed by food conglomerates around the world. Several recipe creators/bloggers are already contesting on Contestchef.
    Click to join Contestchef
    Sincerely,
    Nandy
    Contestchef

    AtsakytiPanaikinti
  2. O jeigu vietoj philadephijos deciau maskarpones suri butu lb blogai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Galima galima. Kažkodėl Jūsų komentaro negalėjau matyti anksčiau, atsiprašau, kad pavėlavau atsakyti. Tikiuosi gavosi ;)

      Panaikinti
  3. Sustingtsta gerai? Nereikia želatinos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sustingsta. Jis nebūna tvirtas, įdaras minkštas, bet atsipjauna gerai. Su želatina nebandžiau.

      Panaikinti
  4. Labai skanus tortukas, tikrai verta išbandyti šį receptą! :)

    AtsakytiPanaikinti