2015 m. gegužės 25 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais / Chocolate, Banana & Basil Cake


Drėgnas, sodraus šokolado skonio pyragas su bananais ir bazilikais.



Šį pyragą kepiau spontaniškai. Receptą atsitiktinai pamačiau internete, sudomino netikėtas trio - šokoladas, bananai, bazilikas. Kadangi, turėjau kelis prinokusius bananus, o ant palangės jau porą mėnesių žaliavo bazilikas, kuris visai neseniai ir pražydo, pamaniau, jog visa tai galima paversti, kuo nors saldžiu ir netikėtu. Pyragas gavosi labai skanus, drėgnas, labai sodraus šokoladinio skonio. Bananai čia puikiai dera, o bazilikas - slaptasis pyrago ginklas (ingredientas). 

Beje, labai dažnai perku prieskoninius augalus vazonėliuose, ypač baziliką. Tik jie dažniausiai neilgai išbūna žali ant mano palangės. O šis bazilikas žaliavo turbūt porą mėnesių ir net pražydo! Kažkokia pasaka! Žiedą nuskyniau ir įamžinau su šiuo pyragu. Chi chi.

Patarimai, pastebėjimai. Kepiau 20 cm kvadratinėje formoje lygiai 35 minutes. Galima pyragą kepti ir didesnėje formoje, tik jis bus plonesnis, o ir kepimo laikas gali skirtis. 

Dėjau vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi.  

Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis. Naudojau gerą 54 proc. kakavos juodąjį šokoladą. Iš savo ankstesnės nesėkmių patirties, kepiniams rekomenduoju naudoti gerą (bent 54 proc. kakavos) šokoladą. Kepant su prastesniu šokoladu, gali įvykti visokių nemalonių nesklandumų (pavyzdžiui, išsiskirti per daug riebalų), o ir skonis stipriai nukentės. 

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu. 

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais
Receptas adaptuotas iš Neringa blogas

Ingredientai
20 cm kvadratinei formai

150 g sviesto
150 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
130 g cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 bananai
25 žalio baziliko lapeliai

Gaminimo eiga
  1. Sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodelį ir ištirpinkite ant nedidelės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Supilkite truputį atvėsusį sviesto-šokolado mišinį, išmaišykite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Suberkite į tešlą ir įmaišykite. 
  4. Bananus supjaustykite griežinėliais. Baziliko lapelius susmulkinkite. Viską įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje (160ºC orkaitėje su ventiliatorium) apie 35-45 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus. 


    Moist, very chocolaty cake with bananas and basil.

    Chocolate, Banana & Basil Cake
    Recipe adapted from the Neringa blogas

    Ingredients
    For 20 cm square cake tin


    150 g butter
    150 g dark chocolate
    3 eggs
    130 g sugar
    1/2 tsp vanilla extract
    100 g plain flour
    2 tsp baking powder
    Pinch of salt
    2 bananas
    25 fresh basil leaves

    Directions
    1. Put the butter and chocolate in a small saucepan and melt over a low heat. Leave to cool slightly.
    2. In a bowl whisk together eggs, sugar and vanilla. 
    3. In a separate bowl mix flour, baking powder and salt. Pour into the mixture and mix everything nicely.
    4. Slice the bananas and chop the basil leaves. Add to the batter, mix until combined. 
    5. Pour the batter into the cake tin (greased and lined with baking paper) and bake in the preheated oven to 180 degrees (160 degrees Fan oven) for 35-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of cake comes out clean.

    2 komentarai :

    Medeja- CranberryJam rašė...

    Man visada buvo įdomu kokį skonį pyragams bazilikas priduoda :) tikriausiai teks pabandyt, kad sužinot :)

    Baking Secrets rašė...

    Kad labai sunku pasakyti, kokį skonį priduoda, nes nelabai jaučiasi. Galbūt čia jis labiau naudojamas, kad geriau atsiskleistų kiti produktų skoniai. Bent aš taip manau :)

    Printfriendly