Beje, labai dažnai perku prieskoninius augalus vazonėliuose, ypač baziliką. Tik jie dažniausiai neilgai išbūna žali ant mano palangės. O šis bazilikas žaliavo turbūt porą mėnesių ir net pražydo! Kažkokia pasaka! Žiedą nuskyniau ir įamžinau su šiuo pyragu. Chi chi.
Patarimai, pastebėjimai. Kepiau 20 cm kvadratinėje formoje lygiai 35 minutes. Galima pyragą kepti ir didesnėje formoje, tik jis bus plonesnis, o ir kepimo laikas gali skirtis.
Dėjau vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi.
Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis. Naudojau gerą 54 proc. kakavos juodąjį šokoladą. Iš savo ankstesnės nesėkmių patirties, kepiniams rekomenduoju naudoti gerą (bent 54 proc. kakavos) šokoladą. Kepant su prastesniu šokoladu, gali įvykti visokių nemalonių nesklandumų (pavyzdžiui, išsiskirti per daug riebalų), o ir skonis stipriai nukentės.
Dėjau vidutinio dydžio baziliko lapelius (keliais lapeliais daugiau), kuriuos labai smulkiai sukapojau. Baziliko skonio kaip tokio, nelabai jaučiasi.
Man be galo patiko sodrus, ryškus šokolado skonis. Naudojau gerą 54 proc. kakavos juodąjį šokoladą. Iš savo ankstesnės nesėkmių patirties, kepiniams rekomenduoju naudoti gerą (bent 54 proc. kakavos) šokoladą. Kepant su prastesniu šokoladu, gali įvykti visokių nemalonių nesklandumų (pavyzdžiui, išsiskirti per daug riebalų), o ir skonis stipriai nukentės.
Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, būtinai kartosiu.
Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!
Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais
Receptas adaptuotas iš Neringa blogas
Ingredientai
20 cm kvadratinei formai
150 g sviesto
150 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
130 g cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 bananai
25 žalio baziliko lapeliai
150 g juodojo šokolado
3 kiaušiniai
130 g cukraus
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
100 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 bananai
25 žalio baziliko lapeliai
Gaminimo eiga
- Sviestą ir šokoladą sudėkite į nedidelį puodelį ir ištirpinkite ant nedidelės ugnies. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Supilkite truputį atvėsusį sviesto-šokolado mišinį, išmaišykite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Suberkite į tešlą ir įmaišykite.
- Bananus supjaustykite griežinėliais. Baziliko lapelius susmulkinkite. Viską įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite.
- Kepkite įkaitintoje iki 180ºC orkaitėje (160ºC orkaitėje su ventiliatorium) apie 35-45 minučių arba, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas ir švarus.
Chocolate, Banana & Basil Cake
Recipe adapted from the Neringa blogas
Ingredients
For 20 cm square cake tin
150 g butter
150 g dark chocolate
3 eggs
130 g sugar
1/2 tsp vanilla extract
100 g plain flour
2 tsp baking powder
Pinch of salt
2 bananas
25 fresh basil leaves
150 g dark chocolate
3 eggs
130 g sugar
1/2 tsp vanilla extract
100 g plain flour
2 tsp baking powder
Pinch of salt
2 bananas
25 fresh basil leaves
Directions
- Put the butter and chocolate in a small saucepan and melt over a low heat. Leave to cool slightly.
- In a bowl whisk together eggs, sugar and vanilla.
- In a separate bowl mix flour, baking powder and salt. Pour into the mixture and mix everything nicely.
- Slice the bananas and chop the basil leaves. Add to the batter, mix until combined.
- Pour the batter into the cake tin (greased and lined with baking paper) and bake in the preheated oven to 180 degrees (160 degrees Fan oven) for 35-45 minutes or until the toothpick inserted in the center of cake comes out clean.
2 komentarai :
Man visada buvo įdomu kokį skonį pyragams bazilikas priduoda :) tikriausiai teks pabandyt, kad sužinot :)
Kad labai sunku pasakyti, kokį skonį priduoda, nes nelabai jaučiasi. Galbūt čia jis labiau naudojamas, kad geriau atsiskleistų kiti produktų skoniai. Bent aš taip manau :)
Rašyti komentarą