Add

2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Šokoladiniai keksiukai / Chocolate Cupcakes


Itin purūs, minkšti, labai šokoladiniai, nuostabūs keksiukai. 


Bežvelgdama į savo receptų istoriją (jų jau virš 160), pagalvojau, kad dar neturiu šokoladinių keksiukų recepto. Kaip čia taip? Apsileidimas. Pasirinkau receptą, išbandžiau ir iš pirmo karto įsimylėjau. Nuostabūs! Tokie minkštučiai, puručiai, tokie šokoladiniai... Mmm. Kiekvienu kąsniu maloniai stebėjausi. Rekomenduoju. Tikrai.


Pirmuosius keksiukus (kuriuos matote nuotraukose) kepiau su namuose gamintu kefyru. Jau esu rašiusi, kad Anglijoje nėra taip paprasta surasti kefyro, todėl radau puikią alternatyvą - kefyrą kepiniams. Tereikia šiek tiek pieno, citrinos sulčių arba acto, 5 minutės ir jau galite naudoti. Keksiukai gavosi tikrai puikūs, labai purūs, minkšti, tirpsta burnoje. 

Smalsumo vedama vakar išbandžiau šiuos keksiukus dar kartą su normaliu lietuvišku kefyru. Viskas taip pat puikiai pavyko. Purumas, minkštumas, toks pats neįtikėtinas. Taigi, galite drąsiai bandyti ir mėgautis puikiais keksiukais!

Tirpi kava dedama išgauti stipresnį šokoladinį skonį. Jei jos neturite ar nenori naudoti, praleiskite. 

Turbūt pastebėjote (bent jau tie, kurie dažnai paskaito mano kepinių dienoraštį), kad visai neseniai pradėjau rašyti recepto sudėtingumą ir savo subjektyvų recepto vertinimą bei kepinio skonį. Kadangi sulaukiau prašymo, jį vykdau, o ir pačiai seniai kirbėjo tokia mintis. Plačiau apie tai ruošiuosi aprašyti skiltyje 'Apie', kurios dar nėra, bet tikiuosi greitai bus! Vis dar brandinu šią skiltį, bet pasistengsiu...

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tobula, tikrai kartosiu.

Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Pasidalinkite savo kūrinių nuotraukomis Baking Secrets Facebook profilyje. Pasidžiaukime kartu!




Šokoladiniai keksiukai
Receptas adaptuotas iš Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml


½ puodelio  (110 g) minkšto sviesto
¾ puodelio balto cukraus
¼ puodelio rudo cukraus
1 kiaušinio
½ puodelio kakavos
1 puodelio miltų
¼ šaukštelio druskos
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
½ šaukštelio tirpios kavos
½ šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio kepimo sodos
3/4 puodelio kefyro (jei neturi, gali pasigaminti namie - receptas čia)
Gaminimo eiga
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, o keksiukų formą išklokite popieriniais 'sijonėliais'. 
2. Mažame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo milteliu, sodą, tirpią kavą, druską. Padėkite į šalį.
3. Dideliame dubenyje išsukite kambario temperatūros sviestą su abiejų rūšių cukrumis iki purumo, įpilkite vanilės, muškite kiaušinį, gerai įmaišykite.
4. Suberkite sausų produktų mišinį ir šiek tiek pamaišykite. Galiausiai supilkite kefyrą, maišykite tol, kol visi produktai susijungs. Nepermaišykite, nes keksiukai nebus purūs. 
5. Supilkite tešlą į keksiukų formeles ir kepkite 18-20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas. 


Very moist, fluffy, chocolatey and super delicious cupcakes.

Chocolate Cupcakes
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup- 250 ml


½ cup  (110 g) softened butter
¾ cup sugar
¼ cup brown sugar
1 egg
½ cup cocoa powder
1 cup plain flour
¼ tsp salt
1 tsp vanilla extract
½ tsp instant espresso powder
½ tsp baking powder
½ tsp baking soda
3/4 cup buttermilk (homemade buttermilk recipe is here)
Directions
1. Preheat your oven to 180 degrees and line a 12 piece cupcake tin with cupcake liners.
2. In a small bowl, combine the flour, cocoa powder, baking powder, baking soda, instant espresso powder and salt, set aside.
3. In a large bowl, cream together the butter and both sugars, add the egg and vanilla and whisk until smooth.
4. Add the dry ingredients and mix just until they are almost all incorporated. Add the buttermilk and mix everything quickly so you don’t over mix.
5. Fill your muffin tin with the batter and bake the cupcakes for about 18 to 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of the cupcake comes out clean.




5 komentarai :

  1. Aš kažkaip net nebeieškau kefyro, o visada gaminuos iš pieno ir citrinos sulčių :D
    Kad taip keksiuką kokį dar prie kavos..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš ir nebeieškosiu. Daugiau vargo su ieškojimu nei pasigaminimu :)

      Panaikinti
  2. Keksiukai tikrai labai skanūs, ačiū už šį puikų receptą! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki! Gal galėtumėt parašyti ingredientus gramais? Nes neturiu puodelių-matuoklių, o su svarstyklėmis būtų daug patogiau. :)

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly