2014 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Sausainiai 'Kalėdiniai ledinukai' / Candy Cane Cookies


For English recipe, please scroll down

Labai dailūs, gražūs, nuotaikingi, bet tuo pačiu ir paprasti sviestiniai kalėdiniai sausainiai. 




Pamačiau šiuos sausainius ir įsimylėjau jų formą, vaizdą, idėją. Turėjau būtinai išmėginti. Išmėginau ir nuo šiol kiekvienais metais juos gaminsiu Kalėdoms, o kai paaugs dukra, gaminsim kartu. Vaikams jie labai patiks! Leiskite jiems patiems užminkyti tešlą, suformuoti ir iškepti. Visas procesas ir žaismingas rezultatas, kiek daug džiaugsmo suteiks vaikams!

Sausainiai ne tik gražūs, bet ir skanūs. Su kava ar arbata labai gardūs. 

Kepiau iš pusės normos, gavosi 9 dideli sausainiai. Kita pusė tešlos 'tupi' šaldiklyje, laukia Kalėdų. 

P.S. Ką nors gaminote pagal čia rastą receptą? Būtinai pasidalinkite savo nuotraukomis Baking Secrets Facebook'e  ir pasidžiaukime kartu! 


Sausainiai 'Kalėdiniai ledinukai'
Receptas adaptuotas iš  Laura in the Kitchen

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml
3 puodeliai (apie 450 g) miltų 
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
3/4 puodelio (apie 175 g) minkšto sviesto
1 puodelio (apie 230 g) cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Raudonos spalvos maistinių dažų
Gaminimo eiga
1. Dubenyje gerai išsukite sviestą su cukrumi, įmuškite ir įmaišykite kiaušinius, vanilę. 
2. Suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną dalį įmaišykite raudonų maistinių dažų (dėkite tiek, kokio raudonumo norite), gerai išminkykite. Aš viską dariau su pastatomu mikseriu. Tešlas apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą (padarykite su atskirus 'diskus' ir atskirai susukite į plėvelę). Dėkite į šaldytuvą valandai.
3. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite 10 minučių kambario temperatūroje, kad geriau kočiotųsi. 

4. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir kepimo popieriumi išklokite kelias kepimo formas.
5. Imkite po nedidelį gabaliuką kiekvienos tešlos, iškočiokite 15 cm virveles, sudėkite vieną prie kitos, lengvai suspauskite, kad prisiklijuotų ir atsargiai virveles susukite, o galiuką užlenkite, kad gautųsi ledinukų formą. 
6. Dėkite ant kepimo formų ir kepkite apie 10 minučių, kol gražiai pagels kraštai. Atvėsinkite ant grotelių.

RECIPE IN ENGLISH



Very pretty, delicious, simple Christmas cookies.  



Candy Cane Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml
3 cups (about 450 g) of plain flour 
1/2 tsp of baking powder
1/4 tsp of salt
3/4 cup (about 175 g) of softened butter
1 cup (about 230 g) of sugar
2 eggs
1 tsp of vanilla extract
Red food coloring
Directions 
1. In the bowl cream together the butter and sugar, add the eggs and vanilla and mix well.
2. Add the flour, salt and baking powder and mix until combines. Divide the dough in half and to one half, add some red food coloring (add enough to get the color you’re looking for) then wrap them in plastic wrap and put the dough to the fridge to chill for about an hour.
3. Take the dough out of the fridge and allow it to sit at room temperature for 10 minutes. 

4. Preheat the oven to 190°C and line 2 baking sheets with baking paper.
5. Take some dough from each disk (one red piece and one white) and form into a 15 cm rope, lay them side by side, pinching both ends and twist them lightly. 
6. Place them on the baking sheet and curve the tops so they look like candy canes. 

7. Bake for about 10 minutes or until lightly golden around the edges. Allow to cool completely on the wire rack.



Komentarų nėra :

Printfriendly