Moliūgų sausainiai-meduoliai / Pumpkin Cookies


For English recipe, please scroll down



Kaip jau žinote, ne taip seniai atradau moliūgą kepiniuose. Kepiau moliūgų sūrio tortą, moliūginius keksiukus, dabar išbandžiau sausainius-meduolius. Kodėl per brūkšnelį rašau meduolius? Nes jų skonis man tikrai kažkuo priminė meduolius. Minkštučiai, labai kvapnūs, super skanūs! Kas ragavo, tiems labai patiko. 

Taigi, kol kas moliūgas - vienas geriausių ir skaniausių atradimų mano virtuvėje. Ką begaminčiau, viskas labai skanu, labai kvapnu, minkšta, puru, saldu ir primena šv. Kalėdas. Dar turiu keletą moliūginių kepinių receptų, kuriuos noriu išbandyti. Tikiuos bus taip pat skanu ir verta su Jumis pasidalinti.

Kepiau iš pusės normos, nes tik tiek turėjau moliūgų tyrės, išėjo 13 sausainių.  Tiesa, aš formavau sausainius didesniu ledų šaukštu (maždaug 1.5-2 valgomų šaukštų dydžio).

Skonis. Minkšti, kvapnūs, labai skanūs moliūgų sausainiai-meduoliai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko.


Moliūgų sausainiai-meduoliai
Receptas adaptuotas iš  Laura in the Kitchen


Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

Sausainiams
2 1/2 puodelio miltų
1 puodelio moliūgų tyrės (receptas čia)
1 kiaušinis
1 puodelio balto cukraus
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (cinamonas, imbieras, muskatas, gvazdikėliai ir pan.)
1/2 puodelio rudo cukraus
1/2 puodelio minkšto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Glazūrai 
1 puodelis cukraus pudros
1-2 šaukštai pieno
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius. 
3. Mikseriu išsukite sviestą ir abiejų rūšių cukrų. Įmuškite kiaušinį, sudėkite moliūgų tyrę, supilkite vanilę ir viską išmaišykite.
4. Suberkite visus sausus produktus ir išmaišykite. 
5. Mažu ledų šaukštu (1 valgomas šaukštas) suformuokite sausainius ir dėkite juos ant paruoštų kepimo formų. Šiek tiek pirštais paploninkite sausainių viršų, bet labai minimaliai.
6. Kepkite sausainius 12-16 minučių arba kol paruduos kraštai. Visiškai atvėsinkite.
7. Glajui, viską sumaišykite. Pieną pilkite po truputį stebėdami konsistenciją. Pilkite tiek, kad nebūtų labai skysta, bet ir ne per tiršta. 
8. Supilkite glajų į konditerinį maišelį ir apliekite sausainius. Leiskite glajui sustingti. 


RECIPE IN ENGLISH


As you already know, not so long ago, I discovered pumpkin in baking. I baked pumpkin cheesecake, pumpkin cupcakes and now I've tries these very nice pumpkin cookies. They even reminded gingerbread cookies somehow. Smells amazing, taste wonderful! Everyone who tasted really liked these cookies. 

So far pumpkin is one of the best and tastiest discoveries in my kitchen. Whatever I make with pumpkin, everything is so delicious, very flavourful, soft, fluffy, sweet and reminds Christmas. I still have some other pumpkin recipes to try. I hope  they will be very delicious and worth to share with you.

Taste. Soft, flavorful, very delicious pumpkin cookies. 

What I would do different next time. Nothing.

Pumpkin Cookies
Recipe adapted from Laura in the Kitchen

Ingredients
1 cup - 250 ml

For the cookie dough
2 1/2 cup plain flour
1 cup pumpkin puree (recipe here)
1 egg
1 cup white sugar
2 tsp pumpkin pie spice mix  (cinnamon, ginger, nutmeg, cloves and other)
1/2 cup brown sugar
1/2 cup softened butter
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder
pinch of salt

For the glaze
1 cup icing sugar
1-2 tbsp milk
1/2 tsp vanilla extract

Preparation 

1. Heat the oven to 180ºC. Line your baking sheets with baking paper.
2. In a bowl mix flour, soda, baking powder, salt and spices.
3. Cream the butter and both kind of sugars with a mixer. Add the egg, pumpkin puree, vanilla and mix everything.
4. Pour all dry ingredients to the mixture and combine well. 
5. Scoop the cookies with a small ice cream scoop and place on the baking sheets. Flatten the balls lightly with your fingers. 
6. Bake the cookies for 12-16 minutes until the edges are golden brown. Cool completely. 
7. For the glaze mix everything. Add the milk little at a time to get the right glaze consistency, not too runny and not too thick. 
8. Drizzle the glaze over the cookies. Allow to set slightly. 



Baking Secrets

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

5 komentarai:

  1. Jei peimena meduolius man labai patiktų.. ir spalva graži ryški tokia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu skaityti lietuvišką Lauros recepto variantą, pirmą kartą išgirdau tokius žodžius, kaip "sūrio tortas" ir "ledų šaukštas"...:)) Mat gaminti pradėjau tik išvykus iš Lietuvos ir visas mano "virtuvinis žodynas" iš esmės angliškas...
    Pamačius šitas nuotraukas, o dar ir lietuvišką viso ko variantą apverkiu faktą, kad pas mane jokių moliūginių produktų nė su žiburiu nerasi :( Bet kilo mintis, gal pavyks Lietuvoj užmatyti, o! - Kalėdinis planas yra - jei rasiu, užsipirkti ir prisivežti moliūgų tyrės!! :) Dėkui už įkvėpimą :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Moliūgų tyrės pirkti tai aš net UK dar nemačiau. Matyt blogai ieškau :) Tikiuos Lietuvoj rasi ir galėsi į savo Iraną nusivežti. Nesuprantu, kaip tu ten gyveni!!! Man kaip kokia misija atrodo :D

      Panaikinti
  3. Puikūs skanūs saisainiai! Labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti