Add

2014 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Berry Cheesecake / Sūrio tortas su miško uogomis







Experience. Wanted to make a nice cheesecake. And here it is... My first cheesecake! So delicious and looks gorgeous, doesn't it? It's creamy, it's rich and fruity. 

It is not a professional cheesecake. It's simple and easy to make. If you want a professional cheesecake, you should bake it in a water bath. This one may crack a little, but at the end you will drizzle some jam and decorate with berries and won't notice anything. The taste would be the same. My cheesecake cracked a little in the centre but can you see anything? No! And it's brilliant. 

Line the outside of the cake tin with aluminum foil to prevent fat leaking. For the same reason put your cake tin on a bigger baking tray. 

The recipe indicates the quantities of ingredients for two cake tins - 25 cm and 18 cm (in the brackets you will find quantities for 18 cm cake tin). I made a smaller cheesecake (18 cm). 

Bake the cheesecake exactly for 1 hour and 20 minutes. It should be set in the edges, but a little wobbly at the centre. 

Taste. Heavenly delicious cheesecake with fresh berries. Creamy, rich, fruity and very delicious. Jam adds the sweetness, raspberries and blueberries - freshness and natural acidity. 

What I would do different next time. Would not change anything. Love it.


Berry Cheesecake
Recipe adapted from Laura in the kitchen



Ingredients
For 25 cm spring form cake tin (brackets indicate the quantities for 18 cm cake tin)
1 cup - 250 ml

For the crust
1 1/4 cup digestive biscuits crumbs (10 biscuits) - (230 ml or 6-7 biscuits)
6 tbsp melted butter - (3 1/2 tbsp)
1/4 cup (60 ml) sugar - (35 ml)

For the filling
1150 g cream cheese - (640 g)
1 cup (250 ml) sour cream - (140 ml)
4 eggs - (2)
1 1/2 cup (375 ml) sugar - (210 ml)
1/4 cup (60 ml) plain flour - (35 ml)
1 tsp salt - (1/2 tsp)
1 tsp vanilla extract - (1/2 tsp)

For the decorating
Some jam
Some raspberries
Some blueberries

Instructions

1. Preheat the oven to 160ºC. Line the outside of the 25 cm spring form cake tin with the aluminum foil and grease it or spray with non stick cooking spray.
2. Crush the biscuits and mix with the melted butter and sugar. Pour the mixture into the cake tin and press it evenly. Bake for 8 minutes and leave to cool while you make the filling.
3. For the filling, mix all the ingredients with a mixer until thoroughly combined. 
4. Pour the filling over the crust. Bake for 1 hour and 20 minutes exactly.
5. When it is done, cool completely at the room temperature and then chill in the fridge overnight.
6. Heat some jam in a pan. Drizzle the jam over the top of the cake and decorate with fresh raspberries and blueberries. 



Patirtis. Labai norėjau kepto sūrio torto. Ir štai mano pirmasis keptas sūrio tortas! Labai skanus, tiesa, vienu kartu daug nepavyks suvalgyti, nes jis ganėtinai riebus ir sunkus. Uogos šiek tiek priduoda gaivumo. 

Tai nėra profesionaliai keptas sūrio tortas. Jis paprastas, nesunkiai pagaminamas. Jei norite profesionalaus torto, reiktų kepti vandens vonelėj, kad nesutrūktų. Kepiau paprastai, be vandens vonelių, tik formos apačią apvyniokite folija, kad neišbėgtų riebalai ir nepritaškytų orkaitės. Kepimo formą padėkite ant kitos didesnės formos, jei riebalai ištekėtų, nebūtų netvarkos. Taigi, kepant paprastai tortas šiek tiek gali įtrūkti. Man įtrūko per viduriuką. Tačiau kadangi vėliau torto viršų reikia aptepti džemu ir puošti uogomis, tai mažų mažiausia problema, nes nieko nesimato, o skonis nuo to tikrai nenukenčia. Vis dėlto jei norite tobulo sūrio torto be jokių įtrūkimų kepkite vandens vonelėje. 


Receptą pateikiu dviems skirtingoms kepimo formoms - 25 cm formai ir 18 cm (skliausteliuose nurodyti reikalingi produktų kiekiai 18 cm formai). Pati kepiau mažesnį 18 cm tortuką. 


Kepti reikia lygiai, kiek nurodyta recepte. Tortas iškepęs, jei kraštai tvirti, o viduriukas šiek tiek 'banguoja' pakrutinus formą. 


Skonis. Dieviškai skanus sūrio tortas su miško uogomis. Kreminis, riebus, sunkus, tikra kalorijų bomba, bet labai skanus. Džemas priduoda saldumo, avietės ir mėlynės - gaivumo ir šiek tiek natūralaus rūgštumo. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nieko nekeisčiau. Man be galo skanu. 

Sūrio tortas su miško uogomis
Receptas adaptuotas iš  Laura in the kitchen


Ingredientai
25 cm torto formai nuimamais kraštais  (skliausteliuose kiekiai 18 cm torto formai)
1 puodelis - 250 ml

Sausainių pagrindui
1 1/4 puodelio sausainių trupinių (10 didelių sausainių) - (230 ml arba 6-7 sausainiai)
6 šaukštai tirpinto sviesto - (3 1/2 šaukšto)
1/4 puodelio (60 ml) cukraus - (35 ml)

Įdarui
1150 g kreminio sūrio - (640 g)
1 puodelis (250 ml) grietinės - (140 ml)
4 kiaušiniai - (2)
1 1/2 puodelio (375 ml) cukraus - (210 ml)
1/4 puodelio (60 ml) miltų - (35 ml)
1 šaukštelis druskos - (1/2 šaukštelio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto - (1/2 šaukštelio)

Papuošimui
Šiek tiek džemo
Aviečių
Mėlynių

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160ºC. Folija apvyniokite 25 cm torto formos (nuimamais kraštais) apačią, o vidų ištepkite riebalais. 
2. Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu ir cukrumi. Sausainių mase išklokite kepimo formą, gerai suspauskite ir dėkite į orkaitę kepti 8 minutėms. Palikite atvėsti, kol gaminsite įdarą.
3. Įdarui visus produktus gerai suplakite mikseriu. 
4. Pilkite įdarą į formą ir dėkite kepti tiksliai 1 valandai 20 minučių. 
5. Kai iškeps, atvėsinkite kambario temperatūroje, vėliau nakčiai dėkite į šaldytuvą.
6. Džemą pakaitinkite mažame puode, užtepkite ant torto viršaus ir papuoškite uogomis: avietėmis ir mėlynėmis ar kitomis jums patinkančiomis. 



5 komentarai :

  1. Atsakymai
    1. Taip, jis labai kreminis :) Apsiryt galima. Beveik visą viena ir sukirtau :)) Nors stengiaus valdytis ir po mažą gabaliuką tik vienu kartu. Labai sunku buvo susivaldyti :))

      Panaikinti
  2. Gaila, nėra parodyta kiek turi hūti tas "bangavimas". Jau dvi val kepu, o jis visas atrodo plaukia jį pajudinus, paskrudęs, bet kraštai neatrodo tiek tvirti, kad galėčiau nuimti formės šonus. Gal per naktį šaldytuve jis sutvirtės?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikiuosi, kad Jums gavosi... Plaukti tikrai neturi. Tiesiog, sukrėtus formą masė šiek tiek palinguoja. Iškepęs pyragas būna minkštas, vėsdamas jis sutvirtėja. Laikyti šaldytuve būtina!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, kokį sūrį geriau naudoti? Mascarpone ar Philadelphia?

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly