2014 m. liepos 12 d., šeštadienis

Prancūziškas Lotaringijos kišas | Quiche Lorraine



Quiche Lorraine


Ingredients

Shortcrust pastry for the base (how to make it you can find Here)

For the filling
150 ml sour cream
150 g baked bacon, chopped
100 g cheddar cheese
2 tomatoes
3 eggs
some spring onions
salt
pepper

Instructions

1. Make the shortcrust pastry as in the recipe Here. You can buy ready to use shortcrust pastry in the shop. 
2. Roll the pastry into a circle to fit into the tart tin.  For this recipe you need 20 cm tart tin. Line the tin with the pastry, prick the base with a fork. Chill until very firm (at least 30 minutes). 
3. Line your tart tin with baking parchment, fill with baking beans (I used rice).
4. Heat oven to 190ºC and bake for 15 minutes, or until the sides of the pastry have set firm. Remove the beans and parchment, then bake for 10-15 minutes more until the pastry feels dry all over. 
5. For the filling, beat the sour cream, eggs until they are smooth. Season well with salt and pepper. Chop cooked bacon, tomatoes, spring onions into small pieces and add to the tart case along with the mixture and the grated cheese. Fill the pastry case with the mixture and return to the oven for 30-35 minutes until risen and just set.


Patirtis. Tai klasikinis prancūziškas patiekalas, kurio pavadinimas kilęs iš šiaurės rytų Prancūzijos regiono - Lotaringijos (pranc. Lorraine). Senoviniam orginaliame recepte nededamas sūris, pomidorai. Šis receptą 'sukontsravau' iš kelių šiuolaikinių. Ir žinot ką? Labai skanu. 

Skonis. Skanus kišas su kreminiu, sočiu įdaru ir traškiu pagrindu. Skanus, nebrangus ir nesunkus patiekalas pietums.

Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, todėl puikiai tinka piknikams.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Nekeisčiau nieko.

Prancūziškas Lotaringijos kišas


Ingredientai

Kapotos tešlos tartos pagrindui (kaip pasigaminti, rasite Čia)

Įdarui
150 ml grietinės
150 g keptos šoninės, smulkiai supjaustytos
100 g čederio sūrio
3 kiaušiniai 
2 pomidorai
svogūnų laiškų
druskos
pipirų

Gaminimo eiga

1. Pagaminkite kapotos tešlos tartos pagrindui. Kaip pagaminti, receptą rasite Čia. Arba galite naudoti pirktinę tešlą. 
2. Iškočiokite tešlą į apskritimą didesnį nei tartos forma. Šiam receptui reikia 20 cm tartos formos. Išklokite formą tešla, subadykite šakute tešlos pagrindą. Vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių atvėsti.
3. Išklokite tartos formą kepimo popieriumi, supilkite kepimui skirtus akmenukus (aš naudojau paprastus ryžius).
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC ir kepkite tartą 15 minučių, arba kol tešlos kraštai sutvirtės. Išimkite kepimo popierių su kepimo akmenukais (ar ryžiais), dar kepkite 10-15 minučių, kol tešla atrodys visiškai sausa. 
5. Įdarui, grietinę išplakite su kiaušiniais iki vienalytės masės. Gerai pasūdykite ir papirinkite. Keptą šoninę, pomidorus, svogūnų laiškus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į tartos formą ir užpilkite kiaušinių-grietinės masę. Dėkite atgal į orkaitę kepti 30-35 minutėms, kol iškils, o vidus sutvirtės.



6 komentarai :

Treat and Trick rašė...

This looks inviting so does your photos, thanks for your lovely comment...

Baking Secrets rašė...

Thank you :) It is really nice dish!

Medeja- CranberryJam rašė...

Niam.. pusryčiam norėčiau. Net nežinojau kaip lietuviškai vadinas :)

Baking Secrets rašė...

Aš ir nelabai žinojau, kaip vadinas, bet google visagalis. Nežinau, kiek orginalus vertimas, bet nesugalvojau kaip lietuviškai pavadinti :)

Unknown rašė...

Tai yra pats tobuliausias kišas! Vienas pačių skaniausių patiekalų mano draugui, kad ir kiek ko begaminčiau. Ačiū už šį puikų receptą!

Baking Secrets rašė...

Smagu girdėti. Jau buvau primiršusi šį receptą ;) Mes dar grybų tartą (kišą) labai mėgstam ;)

Printfriendly