Add

2014 m. balandžio 15 d., antradienis

Italian Easter Bread / Itališka Velykų duona


Italian Easter Bread - very light, fluffy, with a delicate sweetness from the sugar and milk.


These Italian Easter Breads are very light, fluffy and slightly sweet. Topped with colorful sprinkles and eggs nested in the middle, these breads will impress everyone! 



Once I saw these breads, I was very intrigued by the colors and the idea of egg nests. Decided to try this recipe for this Easter.

The hardest part for me was to dye the eggs. Tried to dye the eggs with food coloring, however this method didn't work for me. I used normal egg dyes and boil the eggs a little bit. In the original recipe, you should dye raw eggs with food coloring and put them bake in the oven with the breads. If you have good food coloring, you could actually try this. It is easier and quicker. 

I made my eggs blue and brown, but you could try different colors. 

There are a lot of recipes for Italian Breads, but in the end I decided to make slightly sweet, fluffy and soft buns recipe.  

Italian Easter Breads

Ingredients

For the dough
500 g strong white bread flour
230 ml warm milk
2 eggs
40 g caster sugar
30 g melted butter
10 g instant yeast
some salt

For the topping and filling
6 colored eggs
sprinkles
some milk for greasing

Instructions

1. Tip the flour in a large mixing bowl and add salt and sugar to one side and the yeast to the other side of the bowl. Melt the butter, beat the eggs, warm the milk and add everything into the flour. Start making the dough, keep going until the mixture forms a rough dough.
2. Lightly flour the working surface and knead the dough for 5-10 minutes. Work until the dough will form a soft, smooth skin. 
3. Put the dough into a lightly oiled bowl, cover with the towel and leave to rise until doubled in size - at least 1 hour. 
4. Tip the dough onto a lightly floured surface. Fold it inwards repeatedly until all the air is knocked out and the dough is smooth. Divide the dough into 12 pieces. Shape each piece into a 35 cm long rope. Take two ropes  and braid them together, forming a ring by pinching the ends. Do the same with all ropes.
5. Place the dough rings on a baking tray with baking parchment, next a colored egg in the middle of each one. Cover and leave to rise for 30 minutes.
6. Once risen, grease the breads with some milk and top with some sprinkles.
7. Heat your oven to 190ºC and bake the breads for 20 minutes. 
8. Leave to cool on the wire rack. 

Recipe from Here



Itališka Velykų duona

Šios Itališkos Velykų duonelės - labai purios, minkštos, šiek tiek saldžios. Apibarstytos spalvotais pabastukais ir "įdarytos" velykiniu margučiu, šios duonelės tikrai paliks įspūdį.

Buvau suintriguota spalvomis ir kiaušiniais patupdytais į tešlos lizdelius, todėl nusprendžiau būtinai išmėginti.

Sunkiausia dalis man buvo kiaušinių dažymas. Iš pradžių bandžiau dažyti žalius kiaušinius su maistiniais dažais kaip siūloma orginaliame recepte, tačiau man nepavyko. Kiaušinių visai "neėmė" dažai, nežinau, ką tiksliai dariau negerai... Todėl nusprendžiau kiaušinius neilgai apvirti (kad būtų karšti ir geriau "imtų" dažai) ir dažiau paprastais lenkiškais kiaušinių dažais. Jeigu Jūs turite gerų maistinių dažų, galite pamėginti kiaušinius dažyti kaip ir siūloma žalius ir tik po to kepti. Bus daug greičiau ir paprasčiau, nes nereikės kiaušinių apvirti. 

Aš dažiau kiaušinius mėlynai ir rudai, jūs galite pasirinkti tokias spalvas, kokias pageidaujate.

Yra daug Itališkų duonos receptų, aš pasirinkau purių, saldžių ir minkštų bandelių receptą. 

Ingredientai

Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų greito veikimo mielių
šiek tiek druskos

Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles

Gaminimo eiga

1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.
2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni. 
3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą). 
4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.
5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.
6. Kai pakils,  aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.  
8. Atvėsinkite ant grotelių. 

Receptas iš Čia


4 komentarai :

  1. Kaip gražu.. ir kiek darbo įdėta :) nemoku kepti mielinių skėstų, bet jei mokėčiau susigundyčiau pabandyt.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Medėja. Na darbo nėra čia tiek daug, jei kiaušinių dažymas praeina sklandžiai. Man sunkiausia buvo juos nudažyti.
    O kodėl sakai, kad nemoki kepti mielinių kepinių? Nes neiškyla?
    Kažkada ir aš nemokėjau. Kepdavau su "šlapiom" mielėm ir kišdavau kildinti tešlą po kaldra, kaip darydavo mano mama :)) Ir niekada nesigaudavo.
    Dabar visada naudoju sausas mieles, o kildinu tešlą kambario temperatūroje, bet būtinai dubenį apvynioju maistine plėvele ir puikiai iškyla :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki.
    gal uzdosiu kvaila klausima...tai bandeles kepti su kiausiniais?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Klausimas visai nekvailas. Taip, reikia kepti su kiaušiniais. Aš kiaušinius truputį apviriau (kad skystas trynys būtų), nudažiau, apvyniojau tešla, pakildinau ir kepiau su kiaušiniu, kol bandelės iškepė. Nieko kiaušiniams neatsitiko, net neįskilo.

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly