Add

2014 m. balandžio 8 d., antradienis

Breakfast Pizza / Pusryčių pica



So how did I decide to make a Breakfast pizza? I was forced to think of something because I was invited to participate in one project called "Academy of Culinary". The main idea of this project is to learn baking basics, create and share new baking recipes. I decided to participate, although it wasn't very easy decision. I've had some doubts if I have enough time and will to finish it. But ultimately, I decided to participate. And I promise in public to go to the end! Please, support and vote for me!

Now about this pizza. It's amazing! I was nicely surprised because the taste is awesome! I never thought that ingredients from which we usually make omelets would be so great in a pizza. I had doubts until the last minute. However, when I tasted it, all doubts disappeared. Succeded! Super!



One of the most pleasant thing, it does not take much time to make this pizza. You will need only about half an hour! No need to wait till the dough will rise and the baking time is only 10 minutes!

So have a nice, delicious and filling breakfast!

Breakfast Pizza

Ingredients

For the dough
300 g plain flour
125 g sour cream
70 g melted butter
50 ml water
1 tbsp olive oil
1 tsp soda

For the topping
4 eggs
4 pieces of bacon
mozzarella
grated cheddar cheese
2 tomatoes, chopped in small pieces
passata for greasing
some spring onion

Instructions

1. Melt the butter in a saucepan. Mix up the sour cream and soda. Put all ingredients in a large mixing bowl and start making the dough. Put the dough on a lightly floured surface and knead until the dough feels smooth. 
2. Roll out the dough in a circle and put it in the pizza baking dish. Spread some passata on top. Meanwhile, cook the bacon and slice into small pieces. Arrange mozzarella and grated cheddar cheese on the dough. Put the cooked bacon, tomatoes and crack 4 eggs on top of the pizza. 
3. Bake the pizza in a pre-heated 260ºC oven for about 10-12 minutes. Garnish with some spring onion.

Recipe from Here


Kaip gimė mintis pagaminti picą skirtą pusryčiams? Ogi buvau priversta kažką sumąstyti, nes gavau pasiūlymą dalyvauti "Kepinių akademijoje". Tai projektas, kurio idėja išmokti kepimo pagrindų, kurti ir dalintis naujais kepinių receptais. Nusprendžiau pabandyti sudalyvauti, nors turiu pripažinti ryžausi ne iš karto. Vis abejojau ar turėsiu pakankamai laiko ir valios iki birželio mėnesio pilnu tempu dalyvauti. Bet galiausiai pasiryžau ir viešai pasižadu eiti iki galo! Palaikykite ir balsuokite už mane!

Šiek tiek apie pačia picą. Ji nuostabi! Buvau labai maloniai nustebinta, nes skonis puikus. Niekada nemaniau, kad kiaušinienei skirti produktai puikiai tiktų picai. Dvejojau iki paskutinės sekundės ar bus skanu, bet paragavus pirmojo kąsnio visos abejonės išnyko, o veidą nušvietė šypsena. Pavyko! Super! 

Maloniausia, kad ir gamybos procesas pakankamai greitas. Užtruksite tik pusvalandį, kadangi tešlos nereikia kildinti, o kepti pakanka vos 10 minučių! 

Taigi, greitų, skanių ir sočių Jums pusryčių!



Pusryčių pica

Ingredientai

Picos tešlai
300 g miltų
125 grietinės
70 g tirpinto sviesto
50 ml vandens
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis sodos

Įdarui
4 kiaušiniai
4 riekelės šviežios šoninės
mocarelos
tarkuoto čederio sūrio
2 pomidorai, smulkiai supjaustyti
pomidorų pastos aptepimui
šiek tiek svogūnų laiškų

Gaminimo eiga

1. Gaminame picos tešlą. Ištirpinkite sviestą. Grietinę sumaišykite su soda. Į didelį dubenį dėkite visus produktus ir užmaišykite tešlą. Dėkite tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite, kol tešla taps minkšta.
2. Iškočiokite apskritimo formos picos tešlą ir dėkite į picos kepimo formą. Tešlą aptepkite pomidorų pasta. Tuo tarpu apkepkite šoninę ir supjaustykite mažais gabaliukais. Ant picos viršaus dėkite tarkuotą čederio sūrį, mocarelą, šoninę, smulkiai supjaustytus pomidorus. Pabaigai įmuškite 4 kiaušinius.
3. Kepkite labai karštoje 260ºC orkaitėje apie 10-12 minučių. Papuoškite smulkintais svogūnų laiškais. 


Receptas iš Čia


2 komentarai :

  1. Kadangi mano pusryčiai būna apie 12 val, tai man labai tiktų tokia pica :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš šiandien pusryčiavau 6 val ryto ir valgiau šios picos likučius. Buvo niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti

Printfriendly